Top 10 cele mai vizitate tari din lume

V-ati intrebat vreodata unde merge lumea in vacanta de obicei? Sunt oare preferintele romanilor, ale voastre, in topul celor mai vizitate tari din lume?

Avand in vedere faptul ca populatia Europei este de putin peste 10 procente din populatia totala a lumii, este greu de imaginat ca preferintele romanilor coincid cu trendurile de pe plan mondial. Astfel, topul celor mai vizitate tari este, probabil, influentat de preferintele statelor mai dezvoltate, capabile de o emulatie turistica extraordinara si de statele cu un aport mare de locuitori.

Conform statisticilor United Nations World Tourism Organization, organizatia din cadrul ONU ce trateaza piata turistica mondiala, clasamentul pe anul 2011 arata in felul urmator:

10. Mexic - 23,4 milioane

Ruine Maya in Palenque

Statul nord-american atrage in principal turisti din Statele Unite. Exista, totusi, o masa considerabila de turisti sositi via Caraibe sau Riviera Mexicana, pe vapoarele de croaziera si nu numai. Vizate sunt localitatile litorale si cele de o importanta istorica majora.

9. Malaezia - 24,7 milioane

Skyline Kuala Lumpur

Paradoxal sau nu, Malaezia este una din cele doua tari asiatice, inaintea Japoniei, Indiei sau Tailandei, ce se afla in clasamentul nostru. Mare parte din turisti se indreapta spre capitala Kuala Lumpur, fie pentru a o vizita, fie pentru a o folosi ca rampa de plecare spre alte destinatii din partea de sud-est a Asiei.

8. Germania - 28,4 milioane

Poarta Brandenburg

Are o pozitie meritorie, datorata, in mare parte, dezvoltarii sale economice extraordinare si a aeroportului din Frankfurt, unul dintre cele mai mari ale Europei. Fie ca este vorba despre turism de shopping, de business sau leisure, Germania isi confirma statutul de super-putere si pe plan turistic.

7. Marea Britanie - 29,2 milioane

Golden Eye

Aici nu veniti la ski sau pentru umbra palmierilor de nuca de cocos. In Marea Britanie vin turisti din toate fostele colonii britanice, din Statele Unite, Canada, Noua Zeelanda, Australia etc. Europenii indragostiti de limba si cultura engleza se opresc obligatoriu, macar o data in viata, la Londra, la Manchester sau la Liverpool.

6. Turcia - 33,3 milioane

Moscheea Albastra din Istanbul

Hub important de transfer spre lumea araba, influentat, in mare masura si de activitatea Turkish Airlines, o companie aeriana in plina ascensiune, Turcia are de toate: plaje incantatoare, pachete turistice de lux atractive, un relief variat si o mostenire culturala de invidiat.

5. Italia - 46,1 milioane

Coloseum

Leaganul civilizatiei occidentale nu dezminte. Cu destinatii precum Roma, Venetia, Florenta sau Milano, cu o insula ca Sicilia sau ca Sardinia, cu Muntii Alpi din nord si toata istoria lumii inghesuita in muzeele sale, Italia nu poate sa fie decat in top 5 cele mai vizitate tari ale lumii.

4. Spania - 56,7 milioane

Sagrada Familia

Probabil ca numarul de turisti este direct proportional cu numarul de emigranti. Numai din Romania, in fiecare an, aici sosesc cateva milioane de turisti. Adaugam si numarul de turisti sositi din fostele colonii, vizitatorii din America Latina si populatia din zona Magreb si descoperim un total de turisti dublu fata de cel al Germaniei.

3. China - 57,6 milioane

Marele Zid Chinezesc

Am intrat in razboiul greilor insotiti de China, prima tara asiatica din clasamentul nostru. O tara incredibila, cu o populatie si o economie intr-o crestere la fel de neverosimila, China este sufletul si motorul partii de sud-est a Asiei.

2. Statele Unite - 62,3 milioane

Parcul National Yellowstone

Un magnet pentru toti cei ce au visat vreodata sa traiasca American Dream. Nu multi dintre acestia, insa, vor reusi. Statele Unite este o atractie pe toate planurile, un Klondike modern pentru cei ce indraznesc sa viseze, fara sa fie superlativul in serviciile turistice. Cu Hollywood, Las Vegas sau Miami, cu cea mai puternica capitala de pe glob, Washington DC, nu este de mirare ca Statele Unite se afla pe locul 2 in acest top, al celor mai vizitate tari din lume.

1. Franta - 79,5 milioane

Turnul Eiffel

Locul 1 - cea mai vizitata tara a lumii - trebuia sa fie din Europa. Istorie, cultura si un farmec aparte - aceasta este Franta, o destinatie turistica traditionala pentru tot globul, inca din cele mai vechi timpuri. Aici se gaseste Parisul, cel mai frumos oras al lumii in preferintele multor turisti, tot aici se afla si Nisa, Marsilia sau Cannes. Absolut orice colt al tarii primeste anual sute de mii de vizitatori.

 

Sursa fotografii: Mexic - archer10, Malaezia - Stuck in Customs, Germania - Werner Kunz, Marea Britanie - cuellar, Turcia - modenadude, Italia - Stuck in Customs, Spania - davic, China - Oriol Gascon, Statele Unite - daveynin, Franta - Stuck in Customs.

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Top 10 cele mai vizitate tari din lume

Alte articole

Top10 cele mai ieftine capitale europene
Top10 cele mai ieftine capitale europene

Va propunem un top al celor mai ieftine 10 capitale europene din punct de vedere turistic. S-au luat in considerare mesele zilnice (la restaurante tip...

Top 10 cele mai vizitate tari din lume
Top 10 cele mai vizitate tari din lume

V-ati intrebat vreodata unde merge lumea in vacanta de obicei? Sunt oare preferintele romanilor, ale voastre, in topul celor mai vizitate tari din lume?...

Top destinatii de shopping din jurul lumii
Top destinatii de shopping din jurul lumii

Shopping-ul facut in vacanta poate fi una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le veti pastra cand va intoarceti acasa. Hainele cumparate in calatorii...

Destinatii ieftine de vacanta
Destinatii ieftine de vacanta

Pentru marea majoritate dintre noi, vacantele sunt incununarea unui an de munca, perioade menite sa ne relaxeze si sa ne descreteasca fruntile. O vacanta...

Top 10 destinatii europene
Top 10 destinatii europene

Anual, se intocmesc tot felul de clasamente pe baza unor factori, cum ar fi: numar de turisti, destinatii scumpe, destinatii ieftine etc. De aceea, este...

Cele mai romantice destinatii turistice din lume
Cele mai romantice destinatii turistice din lume

Cu sute de destinatii de vacanta fabuloase in jurul lumii, o lista a celor mai romantice escapade nu este usor de intocmit. In urmatoarele randuri veti...