Top10 cele mai ieftine capitale europene

Va propunem un top al celor mai ieftine 10 capitale europene din punct de vedere turistic. S-au luat in considerare mesele zilnice (la restaurante tip fast-food), transportul (doua calatorii), intrarea la un obiectiv cu plata, cazarea la hotel de 1-2 stele, o bautura alcoolica (bere) sau desert. Top 10 al celor mai ieftine capitale arata astfel:

1.Bucuresti, Romania
Realist vorbind, capitala tarii noastre nu este o destinatie turistica de top. La acest lucru contribuie si multele probleme cu care se confrunta acest oras, dar nu despre asta vrem sa discutam aici. Dincolo de diverse neajunsuri, “Micul Paris” se poate mandri cu cateva atractii turistice demne de orice alta mare capitala a lumii. Este de ajuns sa pomenim de Palatul Parlamentului (Casa Poporului), Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Cercul Militar National, Opera, Ateneul Roman si multe altele, si deja avem un tablou al principalelor obiective turistice ale Bucurestiului. Si, pentru a compensa, capitala Romaniei compenseaza prin cele mai mici preturi din toate capitalele europene. Cu o medie de aproximativ 18 euro cheltuieli zilnice, Bucuresti se afla pe primul loc in acest top! Sa ne bucuram sau nu….!?

Obiective turistice Bucuresti

 

2.Sofia, Bulgaria
Cine puteau fi pe locul 2 al topului, daca nu chiar vecinii nostri de la sud? Sofia, capitala Bulgariei, atrage si ea prin preturi atractive pentru turisti, in ciuda costurilor inca ridicate pentru cursele aeriene spre aceasta destinatie. Cu numeroase biserici, dintre care amintim doar Catedrala Alexander Nevski, Biserica Sfantul Gheorghe (sau Rotonda, cea mai veche biserica din Bulgaria) sau Biserica Sfanta Sofia, muzee cum ar fi Muzeul National de Istorie sau Muzeul National de Arheologie, dar si alte atractii turistice din care nu pot lipsi Palatul Regal sau Gradina Zoologica, capitala Bulgariei este o destinatie putin prezenta in preferintele turistilor. Si asta in ciuda unui cost zilnic de numai 19 euro pentru cei care o viziteaza.

Obiective turistice Sofia

 

3.Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
La mica distanta de Bucuresti si Sofia se afla capitala Bosniei-Herzegovina, Sarajevo. Un turist ar cheltui aproximativ 19.5 euro pe zi, insa plimbarile prin vechea piata BašÄaršija, muzeele, galeriile de arta si monumentele acestui oras merita cu adevarat o vacanta in capitala bosniaca. Iar Centrul istoric nu trebuie sa lipseasca de pe lista oricarui turist.

Obiective turistice Sarajevo

 

4.Kiev, Ucraina
Pe locul 4 in topul celor mai ieftine capitale europene se afla orasul Kiev, Ucraina. Supranumit „Roma Nordului”, Kiev este un oras milenar, incarcat de istorie si de traditii ortodoxe. Turistii vor descoperi un contrast interesant intre istorie, cultura si traditie si viata de noapte agitata din capitala Ucrainei. Si toate acestea pentru un cost zilnic de aproximativ 20 euro de persoana.

Obiective turistice Kiev

 

5.Riga, Letonia
Capitala Letoniei, Riga, se numara si ea printre cele mai ieftine capitale europene. Desi nu este o destinatie usor accesibila pentru amatorii de vacante tip city-break, Riga ofera un amestec interesant de nou si vechi, cu atractii istorice cum ar fi Castelul sau Poarta Suedeza, dar si atractii moderne, precum Turnul TV (al treilea ca inaltime din Europa, dupa Turnul Ostankino din Moscova si Turnul TV din Kiev). Iar turistii care aleg aceasta destinatie turistica vor plati aproximativ 20.5 euro pentru fiecare zi petrecuta in capitala letoniana.

Obiective turistice Riga

 

6.Belgrad, Serbia
O alta capitala ieftina este tot dintr-o tara vecina. Capitala Serbiei, Belgrad, pastreaza inca urmele istoriei, monumentele si numeroasele cladiri vechi fiind marturii ale unui trecut deloc linistit. Daca ajungeti in vacanta la Belgrad, nu ratati Palatul Regal, Catedrala Sf. Sava si Fortareata Kalemegdan. Interesante pot fi si Palatul Alb, Muzeul Nikola Tesla sau Strada Knez Mihailova. Costul unei zile petrecute de un turist in capitala Serbiei este de aproximativ 21.5 euro.

Obiective turistice Belgrad

 

7.Budapesta, Ungaria
Pe locul 7 in topul celor mai ieftine capitale se afla Budapesta, o destinatie turistica considerata „best value for money”. Un oras cu numeroase obiective si atractii turistice, printre care vom aminti doar Podul cu Lanturi, Podul Margareta, Cladirea Parlamentului sau Palatul Regal, Budapesta reprezinta o destinatie turistica accesibila atat prin distanta mica dintre Romania si acest oras, cat si datorita preturilor mici. Un turist cheltuie in jur de 25 euro pentru fircare zi petrecuta in capitala Ungariei.

Obiective turistice Budapesta

 

8.Varsovia, Polonia
Polonia se poate mandri si ea ca este o destinatie ieftina pentru turisti, iar capitala Varsovia nu face exceptie. Desi mai multi turisti aleg un alt oras polonez in detrimentul capitalei (ne referim la Cracovia), orasul Varsovia castiga tot mai mult teren in topul preferintelor turistice. Iar faptul ca o zi petrecuta in capitala Poloniei costa doar 28 de euro nu poate fi decat un motiv in plus pentru a alege Varsovia ca destinatie de vacanta!

Obiective turistice Varsovia

 

9.Zagreb, Croatia
Penultimul loc in topul celor mai ieftine capitale europene este ocupat de orasul Zagreb, capitala Croatiei. Un oras cu valente vest-europene, Zagreb reprezinta o alta destinatie ieftina, o zi petrecuta aici costand putin peste 30 de euro.

Obiective turistice Zagreb

 

10.Bratislava, Slovacia
Vom incheia topul cu Bratislava, capitala Slovaciei. Daca plecati intr-o vacanta spre Viena sau Praga cu masina, rezervati-va o zi si pentru acest oras. Nu aveti foarte multe obiective turistice, ca sa necesite o oprire prelungita, iar costul unei zile petrecute in capitala slovaca se poate situa in jurul valorii de 32 euro. Cu mult mai ieftin decat la Praga sau Viena!

Obiective turistice Bratislava

 Sursa foto

 

Urmeaza si un top al celor mai scumpe capitale europene! Ce capitala europeana credeti ca este cea mai scumpa!?

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Top10 cele mai ieftine capitale europene

Alte articole

Top 10 destinatii europene
Top 10 destinatii europene

Anual, se intocmesc tot felul de clasamente pe baza unor factori, cum ar fi: numar de turisti, destinatii scumpe, destinatii ieftine etc. De aceea, este...

Top obiective si atractii turistice in Roma
Top obiective si atractii turistice in Roma

Lista cu ce puteti vedea in Roma este imensa. Intrucat orasul este unul turistic, presarat cu locuri faimoase, poate fi destul de dificil sa alegeti cele...

Top obiective si atractii turistice in Londra
Top obiective si atractii turistice in Londra

Daca incercati sa decideti ce anume puteti vedea in Londra, e posibil sa descoperiti ca aveti o multitudine de optiuni. Cu atat de multe lucruri de oferit,...

Top obiective si atractii turistice in Budapesta
Top obiective si atractii turistice in Budapesta

Ce puteti vizita in Budapesta? Cateva dintre principalele atractii turistice de top din Europa, cum ar fi cel mai mare sistem de ape termale din lume,...

Top10 cele mai ieftine capitale europene
Top10 cele mai ieftine capitale europene

Va propunem un top al celor mai ieftine 10 capitale europene din punct de vedere turistic. S-au luat in considerare mesele zilnice (la restaurante tip...

Top 10 cele mai vizitate tari din lume
Top 10 cele mai vizitate tari din lume

V-ati intrebat vreodata unde merge lumea in vacanta de obicei? Sunt oare preferintele romanilor, ale voastre, in topul celor mai vizitate tari din lume?...