Bilete de avion Bologna

Bilete avion Bologna


Un oras cu o istorie pe masura tarii si regiunii din care face parte, Bologna este o atractie in sine, dar si o rampa de lansare catre celelalte atractii din partea inferioara a nordului Italiei. Zborurile spre Bologna nu au fost niciodata mai ieftine iar, datorita unui sistem de rezervari performant, astazi puteti sa va planificati cu un buget infim vacanta spre capitala Emiliei Romagna. Degustati delicioasele preparate culinare traditionale din bucataria cea mai variata a Italiei, de bogatia de palate si castele, de arhitectura minunata si de istoria sinuoasa a orasului, dar si de cultura unica, datorata prezentei marii universitati europene de aici.


Aeroporturile Marconi si Forli

Aeroportul Marconi din Bologna se gaseste la o distanta aproximativ egala de Florenta sau de Pisa si poate fi utilizat ca o poarta de intrare alternativa atat pentru regiunea Umbria, cat si pentru Toscana. Autobuzele shuttle ce leaga aeroportul de orasul Bologna pleaca la distanta de aproximativ 20 de minute si functioneaza de dimineata de la ora 07:30, pana seara la 23:45. Autobuzele pot fi luate din afara terminalului A si ajung in statia principala a orasului in circa 25 de minute, la pretul de 5 euro de persoana. Statia principala de tren a capitalei Emilia Romagna se bucura de serviciile unui tren de mare viteza - „freccie” - spre cele mai multe dintre destinatiile importante ale Italiei. Se afla in partea de nord a centrului, in Piazza delle Medaglie d'Oro.

Cateva companii aeriene, in special low-cost, opereaza pe aeroportul adiacent, Forli, la 60 de kilometri sud-est de Bologna, mai putin convenabil daca doriti sa ajungeti in Florenta (sau alte locatii din Toscana).


Top atractii in Bologna

Bologna este cu siguranta unul din orasele cele mai frumoase ale tarii. Centrul vechi are caracteristicile unei planificari urbane medievale, o colectie impresionanta de cladiri din caramida, cu acoperisuri de tigla rosiatica si balcoane ce converg dinspre Piazza Maggiore spre suburbii. Exista suficiente atractii in partea centrala, de la muzee la arhitectura gotica si renascentista, la Due Torri - varianta bologneza a turnului inclinat din Pisa - si la cea mai veche universitate din Europa (Archiginnasio), cu teatrele, scena muzicala, barurile si festivalurile proprii.

Centrul vechi este destul de compact, cuprinzand majoritatea obiectivelor turistice la distanta mica unul de celalalt. Baruri si magazine interesante marginesc Via dell'Independenza, artera principala ce pleaca de la statia de tren spre centru, ajungand in cele doua piete importante, Piazza Maggiore si Piazza del Nettuno. La vest de aici incepe districtul comercial al Bolognei, intre blocurile de birouri de pe Via G. Marconi si cladirile ce apartin renumitii universitati bologneze. Cea mai buna modalitate de a admira orasul este pe jos, insa aveti la dispozitie si un sistem de transport in comun convenabil: autobuzele circula frecvent, iar biletele pot fi cumparate de la orice tabacherie, toneta de ziare sau centrele informative ATCittá. Mai multe informatii despre modul in care puteti vedea mai eficient Bologna gasiti in incinta Biroului Turistic din Palazzo del Podestà, in Piazza Maggiore 1.


Rezervari bilete de avion spre Bologna

Daca doriti sa mergeti la Bologna in timpul sezonului estival, cu lunile iulie si august cele mai aglomerate, pline de evenimente muzicale si artistice, trebuie sa va rezervati din timp biletele de avion. Daca perioada in care doriti sa calatoriti nu este una exacta, sistemul de rezervari Infotour.ro va sugereaza alternative de bilete de avion ieftine, dar si posibilitati de cazare la cele mai mici preturi. Puteti sa le combinati pe cele doua, obtinand un sejur mai mult decat convenabil, caz in care va puteti bucura din plin, cu un buget pe masura, de concertele din Teatro Comunale din Piazza Verdi sau de celelalte atractii esentiale ale orasului. Rezervati acum si profitati de ofertele infotour.ro!