Bilete de avion Edinburgh

Bilete avion Edinburgh


Daca ati visat la o vacanta intre castele, palate si personaje imbracate in kilturi, va sugeram sa va rezervati din timp un bilet de avion spre Edinburgh, capitala Scotiei. Cu economiile salvate in urma achizitionarii sejurului prin platforma Infotour, puteti sa va petreceti ulterior dupa-amiezele vizitand atractiile din jurul Edinburgh Castle. In plus, va putem furniza toate informatiile de care aveti nevoie pentru a petrece cateva zile placute, fara griji. Zborurile spre Edinburgh pot fi si mai interesante daca le combinati cu oferta de cazare sau chiar si cu legaturi aeriene spre alte destinatii britanice, precum Glasgow, Londra sau Dublin, pentru o experienta britanica completa.


Aeroportul din Edinburgh

Situat in Turnhouse, la aproximativ 10 kilometri vest de centrul orasului si foarte aproape de magistrala rutiera M8 spre Glasgow, aeroportul international Edinburgh este usor de accesat, cu conexiuni convenabile spre intreaga zona adiacenta. Autobuzele shuttle fac in jur de 30 de minute de statia Waverley din centrul orasului vechi si functioneaza non-stop, la o diferenta de 10-20 de minute in timpul zilei, intre orele 05:00 si 24:00, apoi o data pe ora pe parcursul intregii nopti. Cu taxiul, va costa in jur de 15-20 de lire pe aceeasi ruta, insa puteti opta pentru varianta minibus, impartind mijlocul de transport cu ceilalti pasageri, la un tarif de 8 lire de persoana.

Destinatia finala obisnuita pentru serviciile de transfer aeroport - oras, Waverley Station, se afla la capatul Princes Street, in inima capitalei Scotiei. Punctul terminus pentru serviciile intercity se gaseste in partea de est a pietei St. Andrew, la 2 minute de mers pe jos din Waverley. Exista si o a doua statie importanta, Haymarket Station, la circa 3 kilometri de statia principala, in directia Glasgow, Fife si Highlands, insa aceasta va poate fi utila doar daca ati optat pentru servicii de cazare in zona.


Atractii turistice in Edinburgh

Dupa ce v-ati instalat la hotel, pentru a intra in atmosfera, va recomandam sa vizitati unul din puburile traditionale scotiene, iar pentru o experienta culinara deosebita mergeti intr-unul din restaurantele clasificate Michelin din oras. Daca sunteti in Edinburgh cu ocazia faimosului festival, unul din cele mai prestigioase evenimente mondiale de profil, va sugeram sa participati la dansurile si spectacolele muzicale clasice. Pentru o portie mai generoasa de cultura, bucurati-va de selectia variata de obiecte de arta din National Galleries of Scotland, cu exponate ce acopera o perioada indelungata de timp, de la Renastere la Pop-Art. Relaxati-va apoi in mijlocul splendidei gradini botanice regale, in Holyrood Park, Arthur's Seat, Meadows sau Calton Hill.

Bineinteles, Edinburgh inseamna, mai mult decat orice, farmec medieval si arhitectura clasica. Rataciti timp de cateva ceasuri de-a lungul stradutelor inguste ale Royal Mile din Old Town. Nu veti rata statura impozanta a Edinburgh Castle, faceti un stop in Gladstone’s Land sau in muzeul scriitorilor (Writers’ Museum). Adunati-va gandurile intre peretii inalti ai catedralei St. Giles’ si aflati mai multe despre istoria orasului in muzeul dedicat, „Museum of Edinburgh”. Alte muzee de vazut ar fi Museum of Childhood, dedicat copiilor si copilariei, Surgeons’ Hall Museums ce prezinta istoria si dezvoltarea medicinei scotiene, incheindu-va plimbarea in Muzeul National al Scotiei, o incinta inaugurata nu de mult, in apropiere de Royal Mile.


Cand sa rezervam bilete de avion spre Edinburgh

Clima clasica britanica este caracterizata in aceasta zona a Scotiei printr-o separatie clara dintre iernile geroase, cu zapada frecventa, primaverile infloritoare, multicolore, verile calduroase, rareori toride si toamnele aurii, mohorate. Temperaturile potrivite, dar si organizarea celui mai mare festival al orasului din luna august recomanda vizitarea capitalei scotiene in sezonul estival, chiar daca perioada este considerata una de varf, cu turisti sositi din intreaga lume. Daca reusiti sa invingeti ploaia sau daca rezistati la cativa fulgi de zapada, puteti opta si pentru un sejur in extra-sezon, moment in care orasul este decongestionat, biletele de avion sunt mai ieftine, iar obiectivele turistice mai facil de trecut in revista.