Bilete de avion Istanbul

Bilete avion Istanbul


Unul din cele mai importante centre comerciale ale Europei si singura capitala a lumii situata pe doua continente, la intersectia dintre Europa si Asia, Istanbul este o destinatie fascinanta. De la Grand Bazaar la Moscheea Albastra, la Turnul Galata si la Palatul Topkapi, capitala Turciei este locul in care se intalnesc cateva din cele mai vechi culturi ale lumii stiute, unde vestigiile istorice se pot vedea aproape la fiecare colt de strada. Nu exista un motiv anume pentru care Istanbul a devenit o destinatie de succes pentru companiile ce comercializeaza bilete de avion. Fie ca este vorba despre zboruri de afaceri, escapade turistice sau conexiuni spre alte destinatii de pe mapamond, aeroportul Atatürk va pune la dispozitie un confort fara cusur, servicii de tranzit excelente, dar si transferuri la preturi avantajoase.


Ce se poate vizita in Istanbul?

Imediat ce ati ajuns in partea centrala a orasului, cea mai mare provocare este sa va organizati, sa stabiliti ce doriti sa vedeti si in ce ordine. Pentru iubitorii de istorie, lista de potentiale atractii turistice este coplesitoare. Hagia Sofia, construita ca o mica biserica in secolul al VI-lea si folosita ulterior pe post de moschee sau muzeu, este o destinatie obligatorie. Imediat langa, pe partea opusa, vedeti Moscheea Albastra - sau Moscheea Sultan Ahmet, constructie comandata de Sultanul Ahmed I si construita la inceputul secolului al XVI-lea. Epitetul „albastru” a fost adaugat in timp, inspirat de cele 20.000 de dale de Iznik ce-i decoreaza interiorul.

Daca istoria nu este un catalizator suficient de puternic, atunci cumparaturile va pot alimenta dorinta de a zbura la Istanbul. Unul dintre cele mai vechi si mai mari piete acoperite din lume, consistand in peste 60 de stradute tematice si mai mult de 4.000 de magazine, Grand Bazaar aproape ca nu mai are nevoie de nicio introducere. Negocierea este aici cuvantul de ordine, cu preturi de achizitie la 40-50% din ceea ce vedeti afisat pe tarabe. Daca repriza de shopping in Grand Bazaar nu este suficienta, nu va ingrijorati, aveti nenumarate alte optiuni, precum Bazarul Egiptean (sau Bazarul de Condimente) sau Istinye Park, un centru comercial ultramodern ce merita vizitat chiar si pentru arhitectura in sine.


Zboruri ieftine spre Istanbul

Daca datele de calatorie va ofera flexibilitatea necesara, in comparatorul de preturi oferit de Infotour.ro veti gasi tarifele cele mai mici de pe piata, optiuni rezonabile pentru urmatoarea voastra aventura urbana. Cand puteti cumpara cele mai ieftine bilete de avion Bucuresti-Istanbul? Este o intrebare ce poate aduce in discutie o serie de variabile, precum perioada din an in care veti calatori, confortul dorit sau cat de devreme puteti sa va rezervati zborurile.

Pentru dumneavoastra, am colectat datele necesare de la toate companiile aeriene cu destinatia Istanbul si am descoperit ca cele mai convenabile zboruri dus-intors Romania-Istanbul ar trebui sa includa un weekend la destinatie - de vineri pana luni, de exemplu, perioada suficienta pentru un weekend-break.