Bilete de avion Lisabona

Bilete avion Lisabona


O capitala iberica de referinta in istoria traversarilor transatlantice, Lisabona poate sa fie destinatia unei vacante pline de satisfactii. Daca ajungeti acolo, faceti prima vizita la turnul Belém, locul din care obisnuiau sa plece in calatoria lor temerara spre Lumea Noua marinarii, pentru a descoperi si a-si adjudeca bogatiile continentului proaspat vizitat de Cristofor Columb. Si pentru ca aveti nevoie de un buget consistent pentru a explora toate atractiile portugheze de prima mana, biletele de avion spre Lisabona nu trebuie sa va cheltuiti toate economiile de vacanta. Cu Infotour, aveti sansa sa combinati cu succes tariful de bilete de avion promotionale oferite de companiile aeriene partenere, cu preturile hoteliere exclusive obtinute din sistemul nostru inovator.


Aeroportul din Lisabona si posibilitati de transfer

Aeroportul international din Lisabona este la 20 de minute distanta de centrul orasului, in partea sa de nord. Dispune de propriul centru de informare turistica, bancomate, un birou de schimb valutar deschis non-stop si cateva agentii de inchiriere masini. Cea mai rapida modalitate de a ajunge in centrul orasului din aeroport este cu taxiul, care poate costa, in functie de trafic, intre 10 si 13 euro. Veti fi taxati cu o suma de sub 2 euro si pentru bagaje, iar daca transferul se face intre 22:00 seara si 06:00 dimineata, pretul va suferi o crestere usoara, asa cum se practica si in orasele noastre mai mari. Vouchere pentru taxi pot fi ridicate si din incinta biroului turistic, la tarife ce variaza in functie de zona pe care o vizati. Avantajul utilizarii acestor vouchere este timpul de asteptare la linia destinata taxiurilor.

Alternativ, puteti apela cu incredere la Aerobus, autobuzul special ce face legatura intre aeroport si Praça do Marquês de Pombal, Praça dos Restauradores, Rossio, Praça do Comércio sau Cais do Sodré. Transferul este gratuit pentru pasagerii companiei aeriene locale, TAP, daca ajungeti in timp util la biroul Welcome Desk al companiei. Altfel, biletul se poate cumpara si direct de la sofer, oferindu-va o zi de calatorie la bordul autobuzelor si tramvaielor ce apartin sistemului de transport in comun. Liniile de autobuz #44 si #45 sunt ceva mai accesibile din punct de vedere al preturilor practicate - costa putin peste 1 euro, functioneaza la fiecare 10-15 minute intre ora 06:00 dimineata si miezul noptii. Desi convenabile ca pret si ca timp de calatorie, cu destinatie finala in statiile Praça dos Restauradores sau Cais do Sodré, sunt mai putin utile daca aveti ceva mai mult bagaj.


Atractii turistice in Lisabona

Unul din obiectivele turistice pe care nu veti dori sa-l ratati este Manastirea Jeronimos. Acest captivant edificiu religios, ajuns pe lista de obiective protejate de UNESCO, adaposteste doua muzee de referinta: Muzeul Maritim si Muzeul National de Arheologie. O alta cladire de referinta este Castelo de São Jorge, al carui nume este legat de fondarea orasului in sine. Descoperirile arheologice recente, ce dateaza din secolul al VI-lea i.Hr., sustin aceasta teorie, chiar daca cele mai vechi portiuni al castelului dateaza din perioada de ocupatie maura. Sé Catedral, cea mai importanta bazilica din capitala portugheza, a fost ridicata de Dom Afonso Henriques, dupa ce a reusit sa elibereze orasul din mainile arabilor, in 1147.

Un periplu printre muzeele Lisabonei poate incepe cu Museu Nacional de Arte Antiga, galeria nationala de arta a Portugaliei, o comoara inestimabila, reprezentativa, de colectii de arta. Gazduit intr-un palat din secolul al XVII-lea, ce a apartinut contilor de Alvor, muzeul, in forma in care il cunoastem astazi, a fost inaugurat in 1884. Locatia sa privilegiata, dominand vizual malurile raului si zona portului, ii ofera un aer deosebit. Un alt muzeu de referinta, prezentand traditionalele azujelos portugheze (placi ceramice), este Museu Nacional do Azulejo, o dovada in plus a prezentei maure pe teritoriul Lisabonei acum sute de ani. Se recomanda vizitarea sa fie pentru a descoperi istoria fabricarii ceramicii, fie pentru cele cateva cladiri religioase, frumos decorate, pe care le adaposteste.


Rezervari bilete de avion spre Lisabona

Capitala Portugaliei este pregatita pentru a va oferi un sejur de vis. La fel si infotour.ro, platforma dumneavoastra turistica favorita, locul in care puteti gasi cele mai ieftine bilete de avion. Zborurile spre Lisabona nu pot fi mai ieftine in alta parte iar, imediat ce le-ati ales, va sugeram sa aruncati o privire si peste selectia noastra hoteliera, una din cele mai complete si mai avantajoase pentru destinatia Lisabona. Ofertele fabuloase vin la pachet, cu biletul de avion pe ruta Bucuresti - Lisabona, plus camerele impecabile de hotel pe care le-ati dorit.