Bilete de avion Moscova

Preturi bilete avion Moscova
Bilete avion Moscova


Distanta mare dintre Moscova si restul Europei face ca zborul sa fie unica modalitate convenabila de transport. Calatoria cu masina personala este inevitabil mai costisitoare, iar cu trenul, desi atractia rutei Transsiberiene - ce traverseaza Rusia de la vest la est - este mare, lucrurile nu stau mai bine din punct de vedere al timpului pe care-l puteti petrece printre cladirile simbolice ale Kremlinului. Pentru vizite mai scurte, de sfarsit de saptamana, pachetele de calatorie compuse din zbor si cazare vor fi mai ieftine decat excursiile efectuate independent, mai ales daca apelati la sistemul de rezervari revolutionar pus la dispozita turistilor de platforma Infotour.


Atractii turistice in Moscova

In ciuda dimensiunilor sale deosebite, aranjamentul concentric al Moscovei este mai usor de abordat decat v-ati putea imagina. Sistemul moscovit de transport cu metroul acopera toata suprafata orasului, iar principalele atractii turistice nu sunt niciodata la mai mult de un sfert de ora de mers pe jos de una din statii. Piata Rosie si Kremlinul raman insa magnetii turistici esentiali, atat pentru functia lor, de nucleu al activitatii politice, dar si prin semnificatiile istorice deosebite, scena pe care odinioara au activat personaje precum Ivan cel Groaznic, Petru cel Mare, Stalin sau Gorbaciov. Tot aici puteti vedea mausoleul dedicat lui Vladimir Ilici Lenin, dar si bazilica, faimosul magazin general GUM sau Muzeul Armureriei.

Portiuni din vechile metereze ale fortificatiilor Moscovei se pot vedea in spatele hotelurilor Metropol sau Rossiya, iar bisericile medievale din Zaryade si magazinele ce marginesc soseaua Nikolskaya va vor tenta sa patrundeti mai adanc in valtoarea Kremlinului, pana la vechiul centru politic al comunistilor sovietici. Peste rau de Kremlin, Zamoskvareche si sudul sunt locurile in care puteti admira galeria Tretyakov si multe dintre cele mai apreciate obiecte de arta rusesti. Aici se gaseste parcul Gorky, manastirile Danilov si Donskoy ce functionau odinioara ca stavilare in fata incursiunilor tatare, dar si fostele resedinte imperiale din Tsaritsyno si Kolomenskoe.


Aeroporturi in Moscova si posibilitati de transfer

Aeroportul Demodedovo, modernizat relativ recent, este bine legat de statia Pavelet din centrul Moscovei printr-o linie de tren special amenajata, ce acopera distanta de 35 de kilometri in aproximativ 45 de minute. Pentru a lua trenul din aeroport spre oras, din terminalul de sosiri mergeti spre stanga in directia terminalului de plecari. Aveti in vedere sa purtati cu dumneavoastra bani in moneda locala (rubla) pentru a va cumpara biletul de tren. Serviciul dinspre Demodedovo si Moscova incepe la 06:00 si continua, pe parcursul intregii zile, pana la 23:00 seara. Cateva companii aeriene au semnat contracte cu compania feroviara, furnizand bilete de tren gratuite pentru proprii pasageri. Alternativ, din parcarea de langa terminalul de plecari, aveti la dispozitie microbuzele si autobuzul special nr. 405, ce merg spre statia de metrou Domodedovskaya din sud-estul Moscovei, intre 6 dimineata si 10 seara.

Sheremetyevo, situat la 28 de kilometri nord-vest de centrul orasului, nu a mai fost modernizat din 1980, cu ocazia Jocurilor Olimpice organizate de Uniunea Sovietica. Cu exceptia cazurilor in care compania aeriana sau hotelul va pun la dispozitie transferul in mod gratuit, pentru a ajunge din aeroport in oras trebui sa mergeti mai intai spre Rechnoy Vokzal sau Planernaya, pentru a putea folosi metroul. Spre ultima din statii faceti aproximativ 30 de minute, jumatate din timpul pe care l-ati petrece in microbuz sau autobuz pentru a ajunge in Rechnoy Vokzal. Ulterior, trebuie sa mai faceti o calatorie de aproximativ 15-20 de minute cu metroul, indiferent de statia din care va imbarcati.

Desi utilizate rareori de companiile aeriene ce opereaza zboruri spre Rusia din Romania, mai exista doua aeroporturi conexe Moscovei. Atat Bykovo, situat in partea de vest a orasului, cat si Vnukovo din sudul capitalei Rusiei, ofera transferuri spre centru prin intermediul sistemului de transport in comun. Functionarea liniilor de tren, autobuz sau microbuz, este asigurata de dimineata pana seara si va ajuta sa ajungeti intr-un timp relativ scurt in suburbiile Moscovei, cu legaturi spre centru.


Rezervari online spre Moscova

Multe companii aeriene partenere Infotour.ro ofera reduceri pentru zborurile spre Moscova, in conditii avantajoase. Aveti certitudinea unui sejur in siguranta, scutindu-va din cheltuielile inerente pe care le-ati suporta apeland la una din agentiile de turism standard. Este bine de stiut, totusi, ca cele mai bune oferte de bilete de avion sunt pentru zborurile rezervate din timp, fie ca zburati spre Domodedovo, fie spre Sheremetyevo.

Nu este posibil sa vedeti tot ce Moscova are de oferit intr-un sejur de doar 2-3 zile si nici nu va sugeram sa o faceti. Propuneti-va o vacanta de cel putin o saptamana, timp in care veti putea trece in revista majoritatea atractiilor de vazut, de la splendorile medievale la viata de noapte unica, la shoppingul exclusivist sau atmosfera cosmopolita. Daca zilele de concediu sunt flexibile, folositi motorul de cautare si rezervare infotour.ro pentru a combina cele mai potrivite date de plecare si de retur cu oferta de cazare. Nu de putine ori, o zi in plus sau in minus poate insemna, in special pentru un oras scump cum este Moscova, un buget mai adecvat pentru a vedea cat mai multe si a va bucura de capitala Rusiei asa cum se cuvine.