Bilete de avion Napoli

Bilete avion Napoli


Italia, cu mancarurile apetisante, vinurile savuroase, joialitatea italienilor, istoria fascinanta si arta ce a influentat intreaga dezvoltare culturala universala, este imposibil sa nu fie indragita de noi toti!
Destinatie controversata si in acelasi timp foarte ofertanta, Napoli este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi.


Motive pentru care Napoli merita vizitat

Pentru calatoria ta, ti-am pregatit bilete avion spre Napoli la cele mai bune tarife si 5 motive pentru care aceasta trebuie sa fie pe lista ta de destinatii de vacanta:

1. Daca esti un fan al preparatelor italienesti, cu precadere vei dori sa gusti cea mai buna pizza!
Intreaba orice italian, de oriunde, unde poti gasi cea mai buna pizza si cu totii iti vor raspunde, incontestabil: „Napoli”. Inventata in secolul al XIX-lea, in Napoli, pizza a devenit pentru napoletani o adevarata arta plastica, iar asta se poate observa in gustul ei fantastic. Unele dintre cele mai bune pizzerii din Napoli pot fi gasite pe Via dei Tribunali, un fel de Sfantul Graal al iubitorilor de pizza. Merita sa ii incerci soavoarea!

2. Iti doresti sa poti vedea comorile din Pompei? Cele mai multe sunt in Muzeul national de Arheologie din Napoli Foarte, foarte putine dintre frescele, sculpturile, mozaicurile, si articole de zi cu zi de la Pompei, Herculaneum, si alte asezari devastate de eruptia vulcanului Vesuvius sunt pastrate in locul pe care se afla ruinele acestora. In schimb, cele mai multe sunt in Napoli. Muzeul arheologic al orasului este unul dintre cele mai bune din Italia, daca nu chiar din lume aici poti gasi comori antice precum Artemis din Efes si zeci de fresce extraordinare.

3. Sub Napoli se afla un intreg oras subteran. Napoli este construit pe tuf, o roca poroasa, vulcanica. In ultimii 2500 de ani, subteranul usor modelabil al orasului a fost transformat si utilizat in variate scopiuri, motiv pentru care, orasul subteran iti va dezvalui apeducte antice grecesti, camere funerare pagane, catacombe crestine, adaposturi utilizate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial in timpul raidurilor aeriene. E imposibil sa nu fii fascinat de aceste marturii ale evolutiei si transformarii societatii si a obieceiurilor si nevoilor acesteia!

4. Iti place sa admiri castelele? Ei bine, in Napoli poti vizita si admira trei castele. Si daca esti un admirator al constructiilor medievale, cu siguranta, vei fi incantat de Castel Nuovo, construit in anul 1279 de Carol de Anjou sau asa cum mai este cunoscut Carol I al Neapolelui, de fascinantul Castel dell'Ovo - Castelul Oului, cu origini antice si de superbul Castel Sant'Elmo, o superba fortareata ce pare ca troneaza deasupra orasului, a carui constructie a fost inceputa la jumtatea secolului al XII-lea si a fost finalizata in anul 1.160.

5. Gazduieste, prin Muzeul Capodimonte, capodopere ale lui Michelangelo, Rafael, Botticeli si multi altii. Interesul tau pentru arta cu siguranta te va purta la Napoli. Aici se afla unul dintre cele mai importante muzee din Italia, Muzeul Capodimonte, care gazduieste capodopere ale lui Caravaggio, Rafael, Michelangelo, Botticelli, Titian, Bellini, El Greco, Artemisia Gentileschi si multi alti artisti a caror opera a influentat dezvoltarea artelor lumii.


Alege sa calatoresti cu infotour.ro!

Daca te-am convins ca Napoli cu sculpturile, arta, catacombele, arhitectura si pizza lui superba merita vizitat, nu iti ramane decat sa accesezi infotour.ro, sa iti introduci datele de calatorie si sa te bucuri de cele mai ieftine bilete avion spre Napoli si de cele mai complete, flexibile si variate solutii de vacanta, mulate pe orice tip de buget.