Aegean Airlines

Aegean Airlines
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: A3
  • Tara de origine: Grecia
  • Anul infiintarii: 1987
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Strada Viltanioti 31, 145 64, Kifisia, Atena, Grecia
  • Telefon: (+30) 210 6261000
  • Website: https://en.about.aegeanair.com

Informatii generale

Infiintata in urma cu mai bine de trei decenii, Aegean Airline oferea, la inceputurile sale, servicii de transport aerian pentru oamenii de afaceri. In anul 1992, devine primul operator din Grecia cu licenta independenta. Doi ani mai tarziu, compania este cumparata de Grupul Vasilakis si incepe sa efectueze curse VIP din Atena, iar din 1999, efectueaza curse regulate de pasageri. Primele lor zboruri comerciale au fost din Atena catre Heraklion, Creta si Salonic. In urma cu trei ani au cumparat si compania Olympic Air, in dorinta de a spori numarul curselor si a-l extinde pe cel al destinatiilor.

Astazi, compania asigura o cenexiune excelenta pentru turistii care doresc sa calatoreasca in insulele grecesti, chiar si in cele mai indepartate. Aegean Airlines este recunoscuta ca fiind un sustinator important al turismului din Grecia, oferind conexiuni intre Atena si aeroporturile regionale. Reteaua companiei numpra astazi 145 destinatii, dintre care 111 internationale, in 45 tari si 34 de zboruri pe rute interne si colaboreaza cu comapanii importante precum Lufthansa, cu care are un parteneriat inca din 2005, TAP Portugal (din 2006) sau Brussels Airlines, cu care a inceput colaborarea din 2008. Au sucursale in numeroase tari din Europa, America, Africa, Orientul Mijlociu, Extremul Orient si Australia. Aegean Airlines opereaza zboruri low-cost in Asia si Europa, repectiv, in Georgia (Tbilisi), Israel (Tel Aviv), Kuwait (Kuwait), Turcia (Istanbul). In Europa, compania asigura zboruri spre destinatii din Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Franta, Germania, Grecia, dar si Ungaria, Italia, Rusia, Spania, Marea Britanie, Ucraina.

Compania ofera pasagerilor servicii la clasa Business - rutele interne cu cabine si sali special echipate pentru pasagerii business. Pasagerii de la clasa Business, pe rutele internationale, sunt rafatati cu bauturi fine (sampanie, cognac sau lichior), cafea si doup mese calde la alegere, preparate in avion. In Romania, Aegean Airlines opereaza pe Aeroportul Otopeni, iar daca faceti rezervarea din timp, veti beneficia de tarife avantajoase pentru zborurile in Atena si insulele grecesti.

Informatii bagaje

Pasagerii pot achita contravaloarea unui bagaj suplimentar direct pe site-ul web al companiei aeriene Aegean Airlines in cadrul operatiunii de check-in online (recomandat) sau la aeroport.

 

Bagajul de mana la Aegean Airlines - dimensiuni si greutate maxim admisa

Bagajul de mana la Clasa Economy este compus dintr-o singura piesa cu greutate de maxim 8kg si masurand nu mai mult de 56 x 45 x 25 cm. Pentru copii (de la 0 la 2 ani) se admite un bagaj de mana cu echipamentul necesar pentru calatorie si un carucior portabil. La clasa Business sunt permise doua piese de bagaj, dintre care prima nu poate fi mai mare de 56 x 45 x 25 cm si o greutate de maxim 8kg, iar cea de-a doua nu mai mare de 45 x 35 x 20 cm si o greutate de 5kg. Pentru achizitionarea unor bagaje suplimentare, se aplica taxe in functie de tipul de zbor si perioada cslstoriei.

 

Bagaj inclus in tariful biletului Dimensiune maxima Greutatea maxima a bagajului
Clasa economica Clasa Business
DA 56 x 45 x 25 cm  1x8 kg

 1x8 kg

1x5 kg (max 45 x 35 x 20)

 

Bagajul de cala la Aegean Airlines - dimensiuni si greutate maxim admisa

 

 La clasa Flex se acorda 1 bagaj de pana la 23 kg in mod gratuit. La clasa Business se acorda 2 bagaje a cate 32 de kg fiecare.

 

Clasa tarifara Bagaj inclus in tariful biletului Dimensiunile maxime ale bagajului Greutatea maxima a bagajului
Economy – Go Light NU n/a n/a
Economy - Flex DA 158 cm  1 x 23 kg
Business DA 158 cm  2 x 32 kg
Miles&Bonus/Star Alliance Gold DA 158 cm  1 x 32/23 kg, in functie de clasa tarifara

 

La Clasa GoLight, infantii (intre 0-2 ani) au dreptul la o piesa de bagaj de mana cu articolele necesare acestuia, la care se adauga un carucior pliabil.
La Clasa Flex & Business, infantii au dreptul la un bagaj de mana cu articolele necesare pentru calatorie, un bagaj de pana la 23 kg si un carucior pliabil.

Important! Inregistrarea bagajului de cala la aeroport presupune taxe suplimentare, care pot fi cu peste 50% mai mari decat cele aplicate la rezervarea online.

 

Taxe de bagaje la Aegean Airlines

 

  Go Light Flex Business
  1 piesa de bagaj inclus
  in sezon* in afara sezonului* 1x23 kg 2x32 kg
Zboruri in Grecia 17 EUR
Zboruri pe distante scurte ** 20 EUR 27 EUR
Zboruri pe distante lungi *** 30 EUR 40 EUR
  O piesa suplimentara de bagaj sau bagaj ce depaseČ™te 23 kg O piesa suplimentara de bagaj
  in sezon in afara sezonului in sezon in afara sezonului in sezon in afara sezonului
Zboruri in Grecia 17 EUR 17 EUR
Zboruri pe distante scurte ** 27 EUR 20 EUR 27 EUR 20 EUR 27 EUR 20 EUR
Zboruri pe distante lungi *** 40 EUR 30 EUR 40 EUR 30 EUR 40 EUR 30 EUR

 

* Sezonul cuprinde perioada dintre inceputul lunii iulie si prima saptamana din septembrie.
** Cipru, Italia, Austria, Germania, Elvetia, Liban, Serbia, Ungaria, Cehia, Turcia, Israel, Polonia, Romania, Bulgaria, Albania, Iordania, Croatia, Malta, Georgia
*** Franta, Belgia, Regatul Unit, Estonia, Finlanda, Norvegia, Olanda,Spania, Suedia, Danemarca.


Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Flota companiei aeriene Aegean Airlines cuprinde 37 de aparate A320, 8 aparate A321, un aparat A319 si un aparat LJ60.

Clase de zbor

Aegean Airlines este o companie aeriana cunoscuta in Grecia pentru numarul mare de destinatii oferite la nivel international. Aceasta are aeroportul principal in Atena si un hub secundar la Aeroportul International Thessaloniki. Compania greceasca este membra Star Alliance din iunie 2010, pentru profesionalismul oferit.

Compania Aegean Airlines ofera acces la doua clase tarifare: clasa Economy si clasa Business. Incepand cu anul 2013, au fost introduse la Clasa Economy, inca doua subcategorii: GoLight si Flex.

Clientii de la categoria de zbor GoLight pot lua cu ei un bagaj de 8kg, si pot beneficia de reducere de 33% la biletele pentru copii la zborurile GoLight family. Nu se acorda rambursari pentru anularea unui zbor, dar biletele se pot schimba contra unei taxe.

La Clasa Flex, compania permite un bagaj de cala de 23kg. Clientii pot face modificari nelimitate la data si ora sau locul zborului, gratuit.

Toti calatorii acestei companii, se vor bucura de meniuri atragatoare, cu delicii meditaraneene. Clientii de la clasa Business au doua mese la alegere.

Bilete de avion cu Aegean Airlines