Air Baltic

Air Baltic
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: BT
  • Tara de origine: Letonia
  • Anul infiintarii: 1995
  • Adresa: Tehnikas 3, Marupe county, Riga, Letonia
  • Telefon: +371 6 7207069
  • Fax: +371 6 7207369
  • Email: reservations@airbaltic.lv
  • Website: https://www.airbaltic.com/en-ZZ/index

Informatii generale

Air Baltic Airlines este o comanie lituaniana, fondata in anul 1995. Inca din 2008, compania a implementat un nou model de conexiuni aeriene, transformand Riga intr-un important punct de legatura intre tarile din vestul si cele din estul Europei. Compania mizeaza pe siguranta si serviciile de buna calitate oferite pasagerilor. Astfel, Air Baltic ofera zboruri la tarife low-cost in destinatii din Europa, Scandinavia, Rusia si Orientul Mijlociu. De multe ori, tarifele lor sunt mult mai avantajoase, comparativ cu preturile la biletele de transport feroviar sau rutier. Momentan, compania ofera zboruri in trei capitale din zona Baltica – Riga, Vilnius si Tallinn, dar si spre Frankfurt si Dortmund.

Pentru pasagerii fideli, compania ofera un program de loialitate (PINS), destinat, in special, celor care zboara in mod curent pe o anumita ruta. Pe principiul cu cat calatoresti mai mult cu atat castigi de un numar mai mare de facilitati, prin acest program beneficiati de transport de bagaje gratuit, prioritate in rezervarea locurilor in avion, bonusuri la cumparaturile din aeroport, cazare la hotel, servicii rent-a- car si multe altele. Pentru mai multe detalii ar trebui sa consultati site-ul actualizat al companiei. Pasagerii pot comanda in avans, online, cu cel putin 24h inainte de decolare, meniul pe care doresc sa–l serveasca in avion, tot de pe site-ul companiei. In acest mod, aveti posibilitatea sa alegeti dintr-o gama variata de preparate, comparativ cu meniul disponibil in avion. Meniul ales include o bautura racoritoare si desert.

Compania Air Baltic a lansat inca din 2014 o cursa directa Riga - Bucuresti, cu patru zboruri pe saptamana, care va asigura astfel conexiuni convenabile cu destinatii din tarile baltice, Scandinavia si Rusia.

Informatii bagaje

La clasele economice se admite un singur bagaj de mana, iar la cele business si pentru pasagerii beneficiari ai programului Pins VIP cate doua, fara ca acestea sa depaseasca dimensiunea de 55x40x20 cm si greutatea de 8 kg.

Fiecare bagaj de cala trebuie sa aiba pana in 20 de kg. El poate ajunge pana la 32 de kg in conditiile platii unei taxe suplimentare. La clasele economice se admite un singur bagaj de cala, in timp ce la cele business se pot inregistra pana la 3 bagaje.

 

Bagajul de mana la Air Baltic

 

Clasa tarifara

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiunile maxime ale bagajelor

Greutatea maxima a bagajelor

Business/PINS VIP

DA

55 x 40 x 20 cm

10 kg

Basic/Premium

DA

55 x 40 x 20 cm

8 kg

 

Suplimentar, puteti avea lucruri personale precum o geanta, geanta pentru laptop, sacosa pentru produse duty-free, umbrele sau huse pentru camera foto, dimensiunile maxim admise fiind 30 x 40 x 10 cm.

Bagajele de mana ce depasesc aceste limite vor fi plasate la cala si se va plati o taxa de 60 de euro la punctele pentru efectuarea controlului de securitate sau 40 de euro la punctul de inregistrare a bagajelor.

 

Bagajul de cala la Air Baltic

 

Business

Premium

Basic

PINS VIP

PINS Executive

2 piese cu o greutate
totala de 40 kg

1x20 kg

N/A

Clasa Business: 4 piese (max 80 kg)
Clasa Premium: 3 piese (max. 60 kg)
Clasa Basic: N/A

Clasa Business: 3 piese (max. 60 kg)
Clasa Premium: 2 piese (max. 40 kg)
Clasa Basic: N/A

 

Taxe pentru bagaj la Air Baltic

 

Tip de taxa

Taxa/ segment/ 1 bagaj de cala

Greutate

Bagaj de cala Clasa Basic

29.99 EUR – 40 EUR
(in functie de modul de efectuare a rezervarii)

 max. 20 kg

Depasirea limitei de greutate de 20 kg

50 EUR/piesa

21 – 32 kg

Depasirea limitei maxime de 100x50x80 cm

60 EUR

max. 20 kg

 

Greutatea maxima a unui bagaj de cala poate fi de 32 kg, iar numarul maxim de piese este 5. Acestea nu pot fi cumulate intre pasagerii care calatoresc impreuna, cu exceptia celor ce sunt inclusi in aceeasi rezervare.

Infantii au inclusa in pretul biletului o piesa de bagaj de pana la 10 kg, un carucior pliabil sau un cosulet. In cazul acestora, bagajele pot fi cumulate cu ale parintilor.

In cazul in care este depasit atat numarul maxim de piese admise cat si greutatea, se vor aplica simultan ambele taxe.

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Letonia s-a facut cunoscuta pentru serviciile de zbor cu Air Baltic, compania aeriana din Riga. Pornind in anul 1995, aceasta companie de succesdetine 99.8% de statul leton. AirBaltic mai activeaza la doua hub-uri:aeroportul international din Vilnius si aeroportul Lennart Meri din Tallinn. Aceasta ofera zboruri in peste 60 de destinatii, peste tot in Europa, Rusia, Orientul Mijlociu si altele.

Air Baltic ofera servicii variate, cu 5 clase tarifare: Clasa Basic, Economy Smart, Economy Elite, Business Smart si Business Elite. Pasagerii care aleg clasele Economy Elite pot avea loc preferential, mese, gustari si bauturi contra-cost. Drumurile la clasele Business ofera loc special in fata fata aeronavei, mese incluse, check-in rapid si posibilitatea de a modifica sau anula un zbor cu toate decontarile.

Fidelizare si beneficii

Clientii care aleg compania aeriana Air Baltic au parte de un program de fidelizare, numit Pins, unde pasagerii primesc puncte de loialitate. Punctele pot fi folosite pentru achizitionarea de produse sau discounturi la zboruri sau cazari prin firmele partenere.

Bilete de avion cu Air Baltic