Air Berlin

Air Berlin
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: AB
  • Tara de origine: Germania
  • Anul infiintarii: 1978
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Saatwinkler Damm 42-43 D-13627 Berlin, Germania
  • Telefon: +49 (0)180 6 334 334
  • Fax: +49 (0)30 41 02 10 03
  • Email: service-center@airberlin.com
  • Website: https://www.airberlin.com

Informatii generale

Air Berlin este a doua companie aeriana a Germaniei, dupa Lufthansa si a sasea din Europa, in topul companiilor cu cel mai mare numar de pasageri. Compania opereaza pe rute extinse, la categoria semi-low cost, cu precadere spre destinatii de vacanta recunoscute din regiunea Mediteraneana, Insulele Canare si Africa de Nord, dar si in destinatii intercontinentale din Asia de Sud-Est, Caraibe si Statele Unite. Air Berlin acopera rute intre principalele orase din Germania si Europa, urmarind atragerea clientilor business. In total deserveste 23 de orase din Germania, devansand orice alta companie locala. In ianuarie 2004, Air Berlin facea public parteneriatul cu compania Niki, din Viena.

Cu fiecare zbor efectuat cu companiile Air Berlin si Niki, castigati mile si va consolidati statutul de membru al programului topbonus. Chiar si arunci cand utilizati serviciile partenerilor topbonus sau cand folositi Cardul Visa Airberlin la cumparaturi, veti primi mile cadou pe care le puteti folosi la achizitionarea de bilete gratuite de avion pentru calatorii in intreaga lume.

In prezent, Air Berlin ofera zboruri low-cost spre Londra, Barcelona, Milan si Viena. De asemenea, au deschis noi rute din Dortmund, Dusserdorf, Hamburg sau Nuremberg. In Romania, Air Berlin opereaza pe Aeroportul Henri Coanda, de unde va puteti imbarca spre destinatii precum Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Munich sau Viena.

Informatii bagaje

Se poate lua un singur bagaj de mana per pasager, de maxim 6 kg, iar dimensiunile nu au voie sa depaseasca 55 x 40 x 20 cm.

Limita pentru bagajele gratuite este de 20 kg la Clasa economic si 30 kg la Clasa business. Aceste reguli se aplica si copiilor. Daca rezervarea se face pentru un zbor dus-intors cu o perioada de sedere de 29 de zile sau mai mult, limita de greutate este de 30 kg pentru clasa economic si 40 kg pentru clasa business.

Fiecare pasager care zboara spre SUA sau Canada are voie sa transporte 1 bagaj de maxim 23 kg daca zboara la clasa economic si 2 bagaje de maxim 23 kg daca zboara la clasa business. Pentru copii, se poate transporta un bagaj de maxim 23 kg si un carucior.

 

Bagajul de mana la Air Berlin

 

Bagaj inclus in tariful biletului Dimensiune maxima bagaj de mana Greutate maxima si numar de bagaje
JustFly, FlyDeal, FlyClassic FlyFlex, Business Class
DA 55 x 40 x 20 cm 1 x 8 kg 2 x 8 kg

 

Pasagerii care aleg categoriile JustFly, FlyDeal sau FlyClassic pot avea asupra lor o piesa de bagaj de mana. Cei care opteaza pentru FlyFlex, Business Class sau care detin carduri Gold / Platinum pot aduce o piesa secundara. Bagajul secundar trebuie sa se incadreze in dimensiunile 40 x 30 x 10 cm si sa cantareasca maxim 2 kg. In plus, se poate lua gratuit in cabina unul dintre urmatoarele obiecte (cu dimensiunile de max. 40 cm x 30 cm x 10 cm; greutate maxim 2 kg), cu exceptia JustFly: poseta, geanta laptop, carucior.

 

Bagajul de cala la Air Berlin

 

JustFly

FlyDeal

FlyClassic

FlyFlex 

23 kg

Prima piesa 15 EUR (rezervata online)
sau 70 EUR (rezervata la aeroport)
A doua piesa bagaj 70 EUR

Prima piesa gratuit
A doua 150 EUR

Prima piesa gratuit
A doua piesa 70 *
sau 150 EUR **

Prima si a doua piesa gratuit
Piesa urmatoare 70 *
sau 150 EUR **

 
 

23 - 32 kg

Prima piesa 65 EUR

Prima piesa 100 EUR
A doua piesa 250 EUR

Prima piesa 50 *
sau 100 ** EUR
A doua piesa 250 * EUR

Prima si a doua piesa 100 *
sau 150 ** EUR
O alta piesa 100 * sau 150 ** EUR

 

* Rute scurte si medii
** Rute lungi

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

 

Clase de zbor

O companie aeriana care a cucerit Germania prin profesionalismul oferit este Air Berlin. Pornind din SUA, Air Berlin este al doilea mare transportator, alaturi de Lufthansa in Germania. Cu zboruri spre diverse puncte nationale sau internationale, compania acopera o gama larga de destinatii si servicii de zbor profesionale.

Pasagerii se pot imbarca la bordul avionului cu anumite optiuni, in functie de buget. La clasa economica se poate lua un bagaj de de 20 kg si de 30 kg la clasa business. Clientii de la clasa economica (JustyFly, FlyDeal, FlyClassic, FlyFlex) au zboruri confortabile cu scaune si fotolii XL din piele si loc pentru picioare. De asemenea, se ofera sisteme LCD pentru vizionarea de filme si mijloace de entertainment.

Cei de la clasa business (FlyDeal business, FlyClassic business, FlyFlex business) au cele mai de lux conditii, cu fotolii extensibile, mese, bauturi si accesorii de calatorii gratuite. Copiii primesc carti de colorat si boardgames.

Bilete de avion cu Air Berlin