Air Europa

Air Europa
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: UX
  • Tara de origine: Spania
  • Anul infiintarii: 1986
  • Zboruri din: Bucuresti, Iasi
  • Adresa: Ctra. Arenal, Llucmajor km 21.5 - 07620, Insulele Baleare, Spania
  • Telefon: 0034 971 080 235
  • Website: https://www.aireuropa.com

Informatii generale

Infiintata in 1986, compania aeriana Air Europa este una din cele mai apreciate companii din Spania, alaturi de Iberia si Vueling, avand sediul in Polígono Son Noguera din Majorca. Cu o varietate de destinatii si transporturi, Air Europa efectueaza drumuri in peste 44 de destinatii, cu o capacitate de 52 de aeronave. Cursele se intind pe continentul Europei, dar si in Africa de Vest si America.

Air Europa isi sustine pasagerii cu oferte de transport pe categorii diferite, in functie de bugetul alocat. Astfel, la imbarcare, calatorii pot veni cu unu sau mai multe bagaje de mana. La clasa Economy se poate lua un bagaj de mana de de 10 kg,unul de 14 kg pentru clasa Business, pentru zboruri locale si europene si 2 piese de 18 kg pentru clasa Business, la zboruri internationale. Bagajul de cala poate avea o greutate de pana la 23 kg, de la un bagaj pana la 3 in functie de categoria de zbor aleasa.

In functie de bugetul alocat calatoriilor cu avionul, compania Air Europa ofera doua tipuri de clase tarifare: clasa Economy si clasa Business. Confortul marit si optiunile aditionale duc la excursii placute, fara disconfort sau probleme de zbor. Check-in-ul se poate realiza intr-un interval de 48 h sau 1 h inainte de zbor pentru calatoriile din Spania catre celelalte tari si continente.

Pasagerii clasei Business pot beneficia de anumite modificari rapide, cum ar fi locul preferat cu 48 de ore inainte de zbor, de un numar mai mare de bagaje, de asistenta continua si asigurare. Pe timpul zborului au acces VIP la lounge-ul aeroporturilor, check-in prioritar, meniu exclusiv, bautura inclusa la intrarea in avion, scaune ergonomice, ziare si reviste, precum si activitati de divertisment la bord.

Informatii bagaje

La Clasa Economy bagajul de mana permis poate avea o greutate maxima de 10 kg, iar la Clasa Business maxim 14 kg pentru zborurile locale si europene. Pentru zborurile intercontinentale, pasagerii de la Clasa Business pot avea doua bagaje de mana cu o greutate insumata de 18 kg.

Bagajul de cala poate avea o greutate maxima de 23 kg, numarul acestora diferind in functie de clasa. La Clasa Economy este permis un singur bagaj de cala (insa pentru destinatii cum sunt Bolivia, Peru, Senegal, Venezuela, Brazilia sunt admise 2 bagaje de cala), la Clasa Business – zboruri locale si europene - doua bagaje de cala, iar pentru zborurile intercontinentale Clasa Business beneficiaza de 3 bagaje care pot fi admise.

 

Bagajul de mana la Air Europa

 

 

Clasa Economica

Clasa Business

Destinatii

Toate

Domestice si europene
Zboruri intercontinentale

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

Dimensiunile maxime ale bagajului

 55x35x25 (115 cm)

Greutatea si nr. max. de bagaje

1 x 10 kg

1 x 14 kg (rute domestice si europene)
1 x 18 kg (zboruri intercontinentale)

 

Alte piese de bagaj incluse sunt gentile, laptop-urile si tabletele sau obiecte necesare pasagerilor cu probleme medicale. Copiii de pana la 2 ani (infanti) pot detine asupra lor un bagaj cu mancare, bauturi si alte obiecte necesare zborului. Pentru copiii de peste 2 ani se aplica aceleasi reguli de bagaje.

 

Bagajul de cala la Air Europa

 

 

Clasa Economica

Clasa Business

Destinatii

Toate

Domestice si europene
Zboruri intercontinentale

Bagaj inclus in tariful biletului

 DA

Dimensiunile maxime ale bagajului

 158 cm

Greutatea si nr. max. de bagaje

1 x 23 kg

2 x 23 kg (rute domestice si europene)
3 x 23 kg (rute intercontinentale)

 

Taxe de bagaj la Air Europa

 

 

Greutate

Taxa/piesa

Clasa Economica

24-32 kg

60 EUR

Clasa Business

Zboruri domestice si europene: 50/60* EUR
Zboruri intercontinentale: 100/150* EUR (> 2 piese)

* In ziua zborului

 

Taxa se aplica bagajelor cu o greutate de maximum 32 de kg. Bagajele cu o greutate peste aceasta limita nu sunt acceptate in cala avionului, iar lucrurile personale vor trebui redistribuite in alte bagaje.

 


Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Flota companiei aeriene Air Europa include urmatoarele aparate de zbor: Boeing 787 Dreamliner, Airbus 330, Boeing 737 - 800, Embraer 195.

Clase de zbor

Cunoscuta pentru standardele inalte, compania aeriana Air Europa se adapteaza pe bugetul fiecaruia, oferind 2 clase de servicii: Clasa Economy si Clasa Business. Prima este adaptata la calatorii low-cost cu avioane sigure si confortabile.

Calatorii de la clasa Business pot opta pentru locul preferat cu 48 de ore inainte de zbor, putand sa aduca mai multe bagaje, beneficiind de asistenta continua si asigurare. Alte beneficii la clasa Business sunt: acces VIP la lounge-ul aeroporturilor, check-in prioritar, meniu exclusiv, o bautura inclusa la intrarea în avion, scaune confortabile, si modalitati de divertisment gratuite.

Flota Air Eropa este una bine pregatita, cu aparate de zbor putin folosite, foarte sigure si practice. Aceasta cuprinde 45 de aeronave: 13 de tip Airbus A330-200, 21- Boeing 737-800 și 11 - Embraer 195. Optional, pasagerii pot beneficia de meniuri gratuite si posibilitati de divertisment incluse pentru zborurile transatlantice sau cele dus-intors.

Bilete de avion cu Air Europa