Alitalia

Alitalia

Informatii generale

Alitalia este compania nationala aeriana a Italiei si are o istorie ce se intinde pe mai bine de sapte decenii. Compania are sediul in Roma si ofera in sezonul de vara zboruri spre 101 destinatii, dintre care 26 in cele mai importante orase din Italia si 75 catre destinatii internationale, pe 149 de rute. In 2008, un grup de investitori italieni, impreuna cu banca Intesa Sanpaolo, au infiintat “Compagnia Aerea Italiana”, un consortiu care a cumparat Alitalia – Linee Aeree Italiane, aflata in faliment. Compania falimentara a fuzionat cu Air One, o alta companie italiana, formand Compagnia Aerea Italiana, care opereaza sub numele de Alitalia. Pentru redresare rapida, in februarie 2010 Alitalia a anuntat ca va lansa Air One, o companie low-cost a grupului, cu sediul pe Aeroportul Malpensa din Milano.

Flota Alitalia, aflata intr-un continuu proces de modernizare, numara 147 de aeronave. Pentru pasagerii din Romania, Alitalia zboara de pe aeroportul Henri Coanda spre Milano si Roma. Puteti alege si un zbor cu escala spre Amsterdam, Atena, Londra, New York, Casablanca sau Tel Aviv.

Informatii bagaje

Pasagerii au dreptul la o singura piesa de bagaj de mana, cu o greutate de 5 kg si dimensiunile 55 x 25 x 35cm. Laptopul, poseta, carucioarele de copii se considera bagaj de mana. Daca spațiul din cabina nu este suficient de incapator, acestea sunt etichetate la check-in si depozitate la cala.

Costul pentru transportul bagajelor este inclus in tariful biletului de avion. Bagajele care depasesc limita de 42 x 70 x 40 cm si 20 kg pentru clasa Economy si 30 kg pentru clasa Business vor fi platite de catre pasager.

 

Bagajul de mana la Alitalia

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiune maxima

Greutate maxima

DA

55 x 35 x 25 cm

1x8 kg

 

Servietele si laptop-urile sunt considerate bagaje de mana si pot fi aduse la bord, in plus fata de limitele indicate. 

 

Bagajul de cala la Alitalia

 

Clasa

Economica

Premium Economy

Business

Plan tarifar

Light

Classic

Flex

Premium

Flex

Classic

Flex

Dimensiune maxima

-

 158 cm

Greutate maxima

-

1x23 kg

2x23 kg

1x32 kg

2x32 kg

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Compania aeriala Alitalia foloseste Boeing 777 - 200 ER si Airbus A330 - 200 pentru cursele intercontinentale, Airbus 319, Airbus 320 si Airbus 321 pentru cursele nationale si internationale si modelele Embraer 175 si Embraer 190 pentru cursele regionale. In total, flota Alitalia numara 122 de aparate de zbor, fiind una dintre cele mai mari si moderne din lume.

Clase de zbor

Italia aduce in prim-plan o companie aeriana ce urmareste conectarea nationala si internationala, cu avioane performante. Alitalia este principala linie de zbor a Italiei, cu sediu la Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino. Compania aeriana serveste cu profesionalism pasagerii sai inca din 1946 si ofera bilete de avion spre 90 de destinatii internationale.

Alitalia are pregatite 4 clase tarifare, pentru orice buget: de la cea mai economica varianta- Classica, pana la cea mai luxoasa- Magniffica Business Class.

Categoria Classica ofera mijloace de distractie la bord pe aeronavele Airbus A330 și B777, si un bagaj de maxim 23 kg. Clasa de zbor Classica Plus (Premium Economy Class) are sectiune separata in cabina cu scaune confortabile si mai mult spatiu. Clientii primesc accesorii cosmetice sau de igiena pentru zborurile lungi. Pasagerii de la Ottima Business si Magnifica Business Class au parte de confort, cu scaune de piele reglabile si functie de masaj.

Bilete de avion cu Alitalia