Austrian

Austrian

Informatii generale

Austrian Airlines este o companie aeriana austriaca cu sediul operativ principal la Viena. Din anul 2009 compania a fost preluata integral de Lufthansa AG, iar din iulie 2012 toate zborurile Austrian Airlines se desfasoara sub numele Tyrolean Airways. Compania pune la dispozitia pasagerilor 6 zboruri pe rute interne si 120 pe rute internationale, cu destinatii in 55 de tari. Austrian Airlines deserveste impreuna cu partenerii sai - Lauda Air si Austrian Arrows 130 destinatii. In anul 2006, grupul a transportat peste 10.8 millioane de pasageri.

Compania ofera servicii avantajoare pasagerilor care calatoresc alaturi de cei mici. Astfel, cand calatoriti impreuna cu copilul dvs. va doriti sa aveti locuri alaturate. Garantarea locului preferat va costa EUR 10 pe segment de zbor si se poate rezerva cu pana la 48 de ore inainte de plecare. Pentru zboruri mai lungi de 3,5 ore sunt disponibile meniuri cu paste sau schnitzel, care se pot comanda in mod gratuit. Cei mai tineri pasageri ai companiei pot explora zona dedicata lor in aeroport. La ghiseul Family Check-in, fiecare copil primeste un mic cadou impreuna cu cartea de imbarcare. Acest serviciu este disponibil la toate zborurile Austrian Airlines pentru familii care calatoresc cu copii cu varsta de pana la 12 ani. In clubul Kids & Teens Club Austrian Airlines, cei mai mici membri ai familiei pot acumula mile pentru fiecare zbor Austrian, sau al oricarui alt partener Miles & More.

Compania ofera curse directe pe ruta Bucuresti – Viena, cu plecare de pe Aeroportul Otopeni, cu un parcurs de doar 45 de minute.

Informatii bagaje

Bagajul de mana trebuie sa aiba o greutate de 8 kg si o dimensiune maxima 55 х 40 х 23 cm. Pentru clasa Economy este admisa o singura piesa de bagaj, in timp ce pentru clasa Business sunt admise 2 piese de bagaj cu dimensiunile impuse.

Bagajul de cala trebuie sa aiba o greutate de 23 kg. Pentru clasa Economy este admisa o singura piesa de bagaj, in timp ce pentru clasa Business sunt admise 2 piese de bagaj cu dimensiunile impuse.

 

Bagajul de mana la Austrian Airlines

 

Clasa Economica Business
Bagaj inclus in tariful biletului DA
Dimensiuni maxime 55 x 40 x 23 cm
Greutatea maxima a bagajelor   1 x 8 kg 2 x 8 kg

 

In plus, se poate transporta gratuit: poseta, umbrela, camera foto, binoclu sau geanta de laptop. Lichidele se pot transporta in cabina numai intr-o punga resigilabila, transparenta, de plastic.

 

Bagajul de cala la Austrian Airlines

 

Clasa

Economica

Business

Greutate maxima

 1x23 kg

 2x32 kg

Dimensiuni maxime

 158 cm

Excedent de bagaj 24-32 kg

zboruri interne - 50 EUR 
zboruri internationale - 100 EUR
zboruri intercontinentale - 200 EUR

 -

 

Acceptarea echipamentului se face doar in cazul in care este disponibil spatiu in cala aeronavei. Echipamentul sportiv face parte din bagajul ce se poate transporta gratuit, daca acesta se incadreaza in limita de bagaj gratuit.

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Fondata in 1958, aceasta companie este linia aeriana oficiala a Austriei. Incepand cu anul 2000, Austrian este membru Star Alliance, cea mai mare uniune aviatica la nivel global. Alaturi de filialele sale, Lauda Air si Tyrolean Airways, compania opereaza zboruri spre 117 destinatii, cu servicii calitative, moderne, ce indeplinesc cele mai inalte standarde de siguranta.

Austrian Airlines pune la dispozitia pasagerilor doua clase, respectiv Economy si Business.

Clasa Economy pune la dispozitia pasagerilor locuri cu spatiu pentru picioare si scaune cu latime de 44 cm, ce se pot extinde usor la 120 grade. Calatorii se pot delecta cu programul de cinema pus la dispozitie de companie pe durata zborului.

Clasa Business ofera mai mult confort pe rutele scurte si medii transcontinetale, cu locuri pe scaune din piele, ergonomice, care dispun de mai mult spatiu pentru picioare. In zborurile lungi, locul vecin celui rezervat va fi liber, pentru mai mult spatiu personal.

Servicii onboard

Zborurile lungi Austrian ofera pasagerilor un sistem de divertisment interactiv, cu o selectie de filme, jocuri si canale audio.

Fidelizare si beneficii

Austrian myHoliday este programul de loialitate al companiei aeriene, dedicat pasagerilor care rezerva bilete de avion catre cele 37 de destinatii de vacanta oferite. Calatorii au posibilitatea de a utiliza aplicatia de check-in cu 24 de ore inainte de decolare, obtinand locurile favorite. Serviciul este disponibil pentru cursele leisure operate de Austrian Airlines, special pentru programul Austrian myHoliday.

Copii si minori

Pentru copii, aeronavele Austrian Airlines ofera o gama larga de jocuri, jucarii, puzzle-uri, dar si un meniu special conceput pentru cei mici.

Bilete de avion cu Austrian