Blue Air

Blue Air
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: 0B
  • Tara de origine: Romania
  • Anul infiintarii: 2004
  • Zboruri din: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi
  • Adresa: Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, complex Baneasa Business & Technology Park, cladirea A, aripa A1, et 3-4, sector 1, Bucuresti, Romania
  • Telefon: +40 374 281 841
  • Website: https://www.blueairweb.com/

Informatii generale

Se spune ca aviatia romana a traversat un moment de cotitura in 2004, cand s-a lansat Blue Air, prima companie de acest fel romaneasca, cu capital 100% privat. Compania avea ca scop declarat sa ofere pasagerilor zboruri ieftine catre destinatiile cele mai importante din Europa. O data cu trecerea timpului, pe piata romaneasca au aparut si alte companii de zbor cu profil asemanator. Cu toate acestea, Blue Air a fost mereu cu un pas inainte, acest lucru concretizandu-se astazi prin pozitionarea unica de transportator aerian smart flying. Baza principala a companiei este Aeroportul Henri Coanda. In anul 2009, compania transporta deja aproape 2 milioane de pasageri, iar in 2015 a fost depasit acest plafon. In ianuarie 2006 apare o noua destinatie: Bucuresti – Barcelona, iar o luna mai tarziu - Bucuresti – Brescia si Arad-Brescia.

Din 2007, Blue Air zboara catre Lisabona si Barcelona, destinatii din Italia, Belgia si Anglia. Astazi, Blue Air ramane una dintre companiile low-cost cele mai importante din Romania. Cu peste 25 de destinatii, compania dispune de o flota performanta si servicii VIP, Corporate si Cargo. O noutate oferita pasagerilor este accesul Blue Air la serviciile Business Lounge din Aeroportul International "Henri Coanda". Clientii care achizitioneaza bilete la clasa business au acces in cele doua saloane dedicate, prevazute cu acces internet wireless, minibar, publicatii nationale si internationale.

Informatii bagaje

Pasagerii au dreptul la un singur bagaj de mana care nu poate depasi 10 kg si dimensiunile de 55 x 40 x 20 cm. Dimensiunile bagajelor includ toate accesoriile (roți, manere, buzunare exterioare etc.). Doar un singur bagaj va fi acceptat per pasager. Poseta/borseta si aparatura electronica (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse in acest bagaj. Produsele cumparate din magazinele Duty Free din aeroport vor fi prezentate la imbarcare si vor fi acceptate separat.

Fiecare pasager are dreptul la maxim patru piese de bagaj de cala cu dimensiunile maxime de 100x80x30cm. Greutatea maxim admisa pentru bagajul de cala este de 32 de kilograme pe o piesa de bagaj. Greutatea bagajului nu poate fi cumulata intre doua sau mai multe persoane.

 

Bagajul de mana la Blue Air

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimeniunile maxime ale bagajului 

Greutatea maxima a bagajului 

DA – Bagaj mic

55 x 40 x 20 cm

10 kg

 

Bagajul de cala la Blue Air

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimeniunile maxime ale bagajului 

Greutatea maxima a bagajului 

Numarul maxim de piese de bagaj

NU

100 x 80 x 30 cm

32 kg/1 piesa de bagaj

4

 

Laptop-ul, tableta si alte obiecte electronice se afla printre obiectele permise la bordul aeronavelor Blue Air. Este permis transportul uscatoarelor/placii de par, periuta electrica, epilator si alte asemenea obiecte, cu conditia ca bateriile sa fie scoase din aparat si transportate separat. Instrumentele muzicale care nu pot fi considerate periculoase pot fi si ele transportate ca bagaj de mana doar daca respecta dimensiunile si greutatea indicate anterior.

 

Taxe de bagaj la Blue Air

 

In timpul sezonului*

Ruta

Tarif

Bucuresti - Roma - Bucuresti

22 EUR / piesa

Bacau - Bologna - Bacau

Alte rute

25 EUR / piesa

In afara sezonului*

Ruta

Tarif

Bucuresti - Roma - Bucuresti

15 EUR / piesa

Bacau - Bologna - Bacau

Alte rute

18 EUR / piesa

* Datele exacte ce marcheaza inceputul si finalul unui sezon pot varia in fiecare an. "Sezon" este considerata perioada Craciunului si a Anului Nou (mijlocul lunii decembrie spre jumatatea lunii ianuarie), Paste (aproximativ 2 saptamani inainte si dupa), perioada sarbatorilor (din a doua saptamana a lunii iunie pana la a treia saptamana din septembrie).

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

 

Bagaj inclus in tariful biletului Dimensiune maxima Greutatea maxima a bagajului
Clasa economica Clasa Business
DA 56 x 45 x 25 cm    
1x8 kg 1x8 kg
1x5 kg (max 45 x 35 x 20)

Clase de zbor

Fiind o companie aeriana low-cost, achizitionarea locului este disponibila doar la o singura clasa de zbor, respectiv Economy.

Fidelizare si beneficii

Fondata in anul 2004, Blue Air este prima companie aeriana din Romania cu un capital privat in proportie de 100%. Fiind elementul de legatura intre cele mai importante destinatii din Europa, Blue Air reprezinta varianta ideala pentru zboruri avantajoase, confortabile si sigure. Compania se diferentiaza prin performanta si profesionalismul flotei, prin piloti cu experienta vasta si, de asemenea, prin cele 3000 de parteneriate cu agentii din Romania si de peste hotare.

Pasagerii Blue Air au o masa calda in regim gratuit pe zborurile Barcelona, Madrid, Glasgow. In afara de biletul de avion, calatorii mai pot opta si pentru transfer cu autobuzul, disponibil in diferite orase, respectiv Constanta si Brasov, catre Aeroportul Otopeni. Returul este inclus in serviciul suplimentar.

Cei care aleg sa calatoreasca cu Blue Air beneficiaza si de un tratament special la sectiunea Business Lounge, in Aeroportul International "Henri Coanda". Aici sunt disponibile diverse servicii si produse ce raspund preferintelor pasagerilor companiei aeriene. Calatorii au acces la mini-bar, asadar pot opta pentru bauturi alcoolice, lapte, cafea, ceai, suc, dar si pentru gustari, respectiv produse de patiserie. De asemenea, este inclus un spatiu pentru fumat. Pasagerii au acces la WI-Fi, calculatoare, fax si copiator. In plus, acestia se pot relaxa vizionand programul canalelor nationale si internationale la televivor sau pot citi diverse publicatii tiparite pentru divertisment. In Business Lounge, exista si facilitati destinate persoanelor care prezinta probleme cu mobilitatea, respectiv lift si toalete.

Bilete de avion cu Blue Air