British Airways

British Airways
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: BA
  • Tara de origine: Anglia
  • Anul infiintarii: 1974
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Waterside, PO Box 365, Harmondsworth, UB7 0GB, Londra, Anglia
  • Website: https://www.britishairways.com

Informatii generale

British Airways se numara printre cele mai vechi si mai mari companii aeriene din lume. Astfel, compania isi face aparitia inca din perioada de inceput a aviatiei civile si a infiintarii firmei Aircraft Transport and Travel Limited (1919). Insa, ceea ce reprezinta astazi British Airways are ca punct de reper anul 1974, cand se produce fuziunea dintre British European Airways, British Overseas Airways Corporation si alte doua companii mai mici. Spre finele anului 1998, impreuna cu American Airlines, Cathay Pacific, Qantas si Canadian Airlines, compania formeaza una dintre cele mai puternice aliante aviatice din lume, Oneworld, pentru ca 10 ani mai tarziu, sa anunte planul de fuziune cu compania spaniola Iberia, si ea parte din Oneworld. Compania a fost prima din lume care a implementat programul de loialitate pentru pasagerii sai. Toti stim ca putem rezerva bilete pe siteul companiei, dar British Airways ofera prilejul de a-ti rezerva pretul pentru biletul de avion – pentru 72 de ore, in cazul in care ai gasit o super oferta dar nu dispui de bani in momentul respectiv. Serviciul acesta costa intre 5 si 10 euro.

Astazi, British Airways este cea mai mare companie aeriana din lume, dupa dimensiunea flotei, a numarului de zboruri si al destinatiilor internationale, fiind devansata de EasyJet, in ceea ce priveste numarul de pasageri transportati. Mai trebuie spus ca British Airways este una din putinele companii aeriene care opereaza zboruri pe toate cele sase continente. Principalele huburi sunt Aeroportul Heathrow, Aeroportul Gatwick, Aeroportul London City, Aeroportul Manchester. British Airways ofera un numar de 562 de zboruri din/spre aeroportul Heathrow din Londra zilnic, spre 154 de locatii din 75 de tari. Acestora li se adauga alte 194 de zboruri din/spre Aeroportul Gatwick din Londra si 44 pe zi din/catre Aeroportul London City. In ceea ce priveste zborurile din Romania, British Airways efectueaza curse din Bucuresti spre destinatii ca - New York, Londra, Roma, Paris si Viena.

Informatii bagaje

Pentru copiii peste 2 ani si adulti sunt permise la bordul avionului 2 bagaje – unul cu dimensiuni de 56 cm x 45 cm x 25 cm si o geanta de 45 cm x 36 cm x 20 cm, a caror greutate individuala nu trebuie sa depaseasca 23 kg.

Bagajul de cala poate avea dimensiunea maxima de 90 cm x 75 cm x 43 cm si o greutate de 23 kg la clasele Economy si Premium Economy (cu exceptia calatoriilor spre/din Brazilia), si de 32 kg pentru clasele Business si First Class.

 

Bagajul de mana la British Airways

 

Pasager

1 geanta de mana/geanta laptop

1 geanta aditionala

Adulti (peste 15 ani)

DA

DA

Tineri (12-15 ani)

DA

DA

Copii (2-11 ani)

DA

DA

Infanti (sub 2 ani)

NU

DA

(doar pentru obiecte absolut necesare in timpul zborului)

 

Pasager

1 geanta de mana/geanta laptop

1 geanta aditionala

Adulti (peste 15 ani)

DA

DA

Tineri (12-15 ani)

DA

DA

Copii (2-11 ani)

DA

DA

Infanti (sub 2 ani)

NU

DA

(doar pentru obiecte absolut necesare in timpul zborului)

Dimensiunea bagajului de mana

Rute

1 geanta de mana/geanta laptop

1 geanta aditionala

Zboruri spre si dinspre Brazilia

Max. 45cm x 36cm x 20cm

Max. 56cm x 45cm x 25cm

Alte zboruri

Max. 40cm x 30cm x 15cm

Max. 56cm x 45cm x 25cm

 

Bagajul de cala la British Airways

 

  Clasa Economy Clasa Premium Economy
Dimensiunea bagajului de cală 90 x 75 x 43 cm
Brazilia 2 x 32 kg 2 x 32 kg
Gana, Kenia, Liberia, Nigeria, Sierra Leone 2 x 23 kg 2 x 23 kg 
India, Arabia Saudită - S.U.A., Bermude, Canada
Alte rute (cu excepția tarifelor ce nu includ bagaj de cală)
  Clasa Întâi/Business
Dimensiunea bagajului de cală 90 x 75 x 43 cm
Club Europe 2 x 32 kg
Club World 3 x 32 kg
Club World London City
Biz Bed
First

 

Taxe de bagaj la Bristish Airways

 

Taxele pentru inregistrarea bagajului de cala la aeroport pot fi cu peste 40% mai mari decat cele aplicate la rezervarea online.

Economy  (taxa pentru bagajele neinregistrate)
  1 piesa de bagaj 1 piesa de bagaj suplimentar
London City - Aberdeen, Dublin, Dusseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Glasgow, Insula Man 20 £ 40 £
London City - Amsterdam, Antwerp, Faro, Florenta, Geneva, Granada, Ibiza, Madrid, Malaga, Menorca, Mykonos, Nisa, Palma, Quimper, Rotterdam, Santorini, Stockholm, Venetia, Zurich 30 £
London Gatwick - Edinburgh, Glasgow, Jersey 20 £ 36 £
London Gatwick -  Amsterdam, Barcelona, ​​Bordeaux, Friedrichshafen, Geneva, Genova, Grenoble, Innsbruck, Nisa, Pisa, Salzburg, Torino, Venetia, Verona 25 £
London Gatwick -  Alicante, Bari, Cagliari, Catania, Dubrovnik, Faro, Ibiza, Malaga, Malta, Napoli, Roma, Sevilia, Sharm el-Sheikh 30 £
London Gatwick -  Algeria, Bodrum, Creta, Dalaman, Fuerteventura, Funchal, Gran Canaria, Lanzarote, Larnaca, Marrakech, Paphos, Rodos, Tenerife, Salonic, Tirana 35 £
London Heathrow - Aberdeen, Belfast, Berlin, Dublin, Dusseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Glasgow, Hamburg, Hanovra, Leeds Bradford, Manchester, Munich, Newcastle, Stuttgart 20 £ 40 £
London Heathrow -  Amsterdam, Barcelona, ​​Basel, Bergen, Bilbao, Bologna, Bruxelles, Gibraltar, Gothenburg, Helsinki, Ibiza, Cracovia, Lisbon, Luxembourg, Lyon, Malaga, Bucuresti, Budapesta, Copenhaga, Faro, Geneva,  Marsilia, Milano, Nisa Olbia, Oslo, Palma, Paris, Pisa, Porto, Praga, Roma, Rotterdam, Sofia, Split, Stavanger, Stockholm, Toulouse, Tripoli, Venice, Vienna, Warsaw, Zagreb, Zurich 30 £
London Heathrow -  Athens, Corfu, Gran Canaria, Istanbul, Kiev, Kos, Larnaca, Mykonos, Santorini, St. Petersburg 40 £
 
Economy (taxa pentru bagajele inregistrate)
  2 piese de bagaj 1 piesa de bagaj suplimentar
Zboruri interne / din London Gatwick 36 £
Alte rute domestice si europene 40 £
World Traveller, Eco 55 £ 120 £
Premium Economy
Toate rutele                                                                                     120 £
Business / First
  Clasa tarifara 1 piesa de bagaj suplimentara
De la / catre London Gatwick Club Europe 36 £
Alte rute Club Europe 40 £
Toate rutele Club World, Biz Bed, First 120 £

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Cunoscut drept unul dintre cei mai mari si vechi operatori aerieni ai lumii, British Airways ofera clientilor sai toate caracteristicile unui zbor placut. Compania infiintata in anul 1973 garanteaza siguranta, grija constanta si confort in interiorul aeronavelor sale, asadar pasagerii curselor efectuate au certitudinea ca vor fi tratati la cele mai inalte standarde.

British Airways se remarca prin vasta oferta de servicii si prin preturile avantajoase puse la dispozitia clientilor, efectuand curse in mai mult de 170 de destinatii din lume. Cele 300 de aeronave ale flotei companiei opereaza zboruri spre Europa, America de Nord, Asica, Africa, America de Sud si Australia.

Cei care isi doresc sa calatoreasca cu British Airways pot achizitiona bilete de avion la urmatoarele clase de servicii: Economy, Premium Economy, Business si Clasa Intai.

Clasa Economy implica diverse servicii, in functie de tipul de zbor. Astfel, in cadrul unei curse nationale pasagerii primesc gustari si bauturi gratuite, alaturi de acces constant la zona destinata relaxarii si prioritate la imbarcare, daca calatorii au bilete cu regim fexibil. In cazul curselor europene si transcontinentale, se ofera diverse activitati si servicii dedicate copiilor.

Pasagerii clasei Premium beneficiaza de locuri mai incapatoare, cu spatiu suficient pentru picioare. Exista in dotarea scaunelor diverse sisteme pentru divertisment. In plus, calatorii pot transporta bagaje mai voluminoase, limita de greutate fiind mai mare la aceasta clasa.

Clasa Business este destinata celor care isi doresc sa aiba suficient spatiu personal pe durata zborurilor British Airlines. Pasagerii beneficiaza de posibilitatea de a transporta vagaje mai mari si pot face check-in-ul la birourile dedicate.

Cei care isi doresc sa calatoreasca in conditii de lux pot achizitiona bilete la Clasa Business. Aceasta optiune implica spatiu personal din belsug, paturi, acces gratuit la spatiile de relaxare, tratamente spa si servicii exclusive, destinate unei experiente minunate de zbor.

Fidelizare si beneficii

British Airways ofera clientilor acces gratuit in lounge-uri dedicate si servicii mult mai rapide, prin aderarea la programul de fidelizare Executive Club. Compania aeriana mai detine o optiune dedicata corporatiilor, numita Premier.

Bilete de avion cu British Airways