Czech Airlines

Czech Airlines
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: OK
  • Tara de origine: Cehia
  • Anul infiintarii: 1923
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Evropská 846/176a, 160 00 Praga, Cehia
  • Telefon: (420) 239 007 007
  • Email: call.centre@csa.cz
  • Website: http://www.csa.cz

Informatii generale

CSA Czech Airlines este compania aeriana nationala a Cehiei, avand ca baza principala Aeroportul International Ruzyne din Praga. Membra a aliantei SkyTeam, Czech Airlines a fost creata in 1923 de catre guvernul cehoslovac sub denumirea - CSA Ceskoslovenske Stare Aerolinie. Pana in 1930 a efectuat doar zboruri interne, prima ruta internationala fiind Praga - Bratislava - Zagreb. Astazi, compania Czech Airlines deserveste 104 destinatii, din 44 de tari.
Compania isi rasplateste pasagerii prin oferte de fidelizare, oferind reduceri si bilete gratuite in cadrul unui program, disponibil atat calatorilor individuali cat si companiilor. Cu programul Ok Plus castigati mile pentru fiecare zbor cu Czech Airlines sau partenerii din SkyTeam Alliance. Astfel, beneficiati de mile in contul vostru chiar si cand folositi serviciile partenerilor CSA. Oricand veti dori, milele acumulate pot fi transformate intr-una din recompensele oferite. Ok Plus Corporate este programul destinat companiilor. Punctele castigate se vor acumula in contul companiei si vor fi transformate ulterior in recompense.

In Romania, Czech Airlines efectueaza curse cu plecare de pe Aeroportul Bucuresti Otopeni spre destinatii care includ: Praga, Barcelona, Stuttgart, Bruxelles, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Zurich, Kiev.

Informatii bagaje

La bordul avioanelor Czech Airlines puteti sa luati urmatoarele bagaje de mana care sunt scutite de taxe: 2 piese cu total maxim 12 kg (Business), 1 buc. maxim 12 kg (Economic – Flexi) si 1 buc. maxim 8 kg (Economic – Standard). Toate celelalte obiecte trebuie sa fie depuse in bagajul de cala.

Compania aeriana Czech Airlines permite transportul a minim unui bagaj de cala. In cazul clasei Business, pachetul de preț permite 2 piese de bagaj cu greutate maxima de 32 kg si 203 cm fiecare.

Pentru clasa Economica, pachetul de pret Flexi ofera 2 piese de bagaj, fiecare bucata pana la 23 kg si 203 cm, iar pachetul de pret Standard ofera 1 buc. pana la 15 kg si 158 cm * (Zona 1) si 1 buc. pana la 23 kg si 158 cm (Zona 2).

 

Bagajul de mana la Czech Airlines

 

 

Clasa Business

Clasa Economica

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

Dimensiunile maxime ale bagajului

55 x 45 x 25 cm

55 x 45 x 25 cm

Greutatea si nr. maxim de bagaje

2 x 12 kg

Clasa Flexi: 1 x 12 kg
Clasa Standard: 1 x 8 kg

 

Bagajul de cala la Czech Airlines

 

 

Clasa Business

Clasa Economica

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

Dimensiunile maxime ale bagajului

203 cm

203 cm

Greutatea si nr. maxim de bagaje

2 x 32 kg

Clasa Flexi: 2 x 23 kg
Clasa Standard: 1 x 15 kg (Zona 1)* | 1 x 23 kg (Zona 2)**

Zboruri

Toate destinatiile

* Zona 1: Amsterdam, Bilbao, Billund, Bologna, Bordeaux, Bratislava, Budapesta, Copenhaga, Dusseldorf, Edinburgh, Gdańsk, Gothenburg, Hamburg, Kosice, Liverpool, Lodz, Milano, Nisa, Ostrava, Porto, Poznan, Radom, Roma, Rzeszow, Stavanger, Stockholm, Strasbourg, Tel Aviv, Venetia
** Zona 2: Alma Ata, Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Moscova, Frankfurt, Helsinki, Kiev, Madrid, Moscova, Paris, Rostov, Samara, Seul, Sankt Petersburg, Varsovia

Pentru copiii sub 2 ani care nu au loc rezervat, se admite un bagaj de cala de 115 cm si cu greutate sub 10 kg. Pentru cei cu loc rezervat se aplica aceleasi limitari ca in cazul adultilor.

 

Taxe de bagaj la Czech Airlines

 

Clasa Business

Zona 1

Zona 2

Alma Ata, Seul

1 bagaj pana la 32 kg (max. 203 cm)

inclus

inclus

inclus

Al 2-lea bagaj pana la 32 kg (max. 203 cm)

inclus

inclus

inclus

Al 3-lea si urmatoarele piese de bagaj
(max. 203 cm)

45 EUR

60 EUR

75 EUR

Greutate bagaj intre 23-32 kg (max. 203 cm)

45 EUR

              - 

60 EUR

1 bagaj (max. 158 cm)

inclus (pana la 15 kg)

inclus (pana la 23 kg)

inclus

Al 2-lea bagaj (max. 158 cm)

45 EUR (pana la 15 kg)

60 EUR (pana la 23 kg)

75 EUR

Bagaj ce depaseste limita de greutate (23-32 kg)

45 EUR

45 EUR

60 EUR

Greutate bagaj intre 15-23 kg (max. 158 cm)

30 EUR

              -

           -

 

Transportul bagajelor care cantaresc mai mult de 32 de kg trebuie sa fie anuntat cu 48 de ore in avans. 

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Fondata in data de 6 octombrie 1923 de guvernul cehoslovac, Czech Airlines este compania aeriana nationala a Republicii Cehe. Acest operator este membru al aliantei SkyTeam, a doua ca marime dupa Star Alliance, si are sediul in Praga. Czech Airlines efectueaza zboruri de pasageri catre diverse destinatii europene, realizand legaturi intre diverse zone din America de Nord, Asia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Compania transporta aproximativ 2 milioane de pasageri in fiecare an, si are baza principala localizata in Aeroportul International Vaclav Havel. Czech Airlines dispune de un program de zbor destinat pasagerilor, numit "OK Plus Frequent Flyier Program".

Cei care aleg sa calatoreasca cu Czech Airlines pot opta pentru bilete de avion la una dintre cele doua clase de zbor, respectiv Economica si Business.

Clasa Economica pune la dispozitia pasagerilor diverse servicii, printre care personal vorbitor in limba ceha, oportunitatea de a efectua check-in online, transportarea unui bagaj de mana cu capacitate de pana la 12 kg, un bagaj de cala cu o greutate de pana la 23 kg si posibilitatea de a alege ziare si reviste din oferta valabila pe durata zborului. Mai mult, pasagerii se pot bucura de bauturile alcoolice si racoritoarele oferite la bord.

Tariful perceput pentru biletele de avion la clasa Business implica diverse beneficii pentru pasageri, respectiv posibilitatea de efectuare check-in online, chiar si de pe telefonul mobil si transportarea a doua bagaje de mana cu dimensiuni si greutate conform cerintelor, de pana la 12 kg. Calatorii pot aduce si doua bagaje de cala, fiecare cu greutate de 32 kg. Mai mult, clasa Business ofera serviciul de fast track, urcarea prioritara in avion, acces gratuit la saloanele existente in aeroport si o gama larga de bauturi non-alcoolice si alcoolice. Pasagerii vor primi, de asemenea, o bautura de intampinare la urcarea in avion si o oferta a presei ce include si reviste in diverse limbi straine.

Fidelizare si beneficii

Czech Airlines ofera pasagerilor un program de fidelizare cunoscut sub numele "OK Plus Miles". Acesta se poate utiliza pentru biletele de avion achizitionate de la compania aeriana sau de la operatori parteneri. Milele parcurse pe durata calatoriilor aeriene pot fi schimbate cu diverse avantaje, respectiv bilete bonus, upgrade la clasa Business, etc.

Bilete de avion cu Czech Airlines