easyJet

easyJet
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: U2
  • Tara de origine: Anglia
  • Anul infiintarii: 1995
  • Adresa: London Luton Airport, Bedfordshire LU2 9PF, Luton, Anglia
  • Website: https://www.easyjet.com

Informatii generale

EasyJet este o companie aeriana low-cost cu baza la Aeroportul Londra Luton. A fost infiintata in toamna anului 1995 si a efectuat initial zboruri pe doua rute: Londra-Edinburgh si Londra-Glasgow. Astazi, este considerata una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, cu zboruri interne si internationale ce insumeaza peste 290 rute intre 78 de orase europene. Din datele statistice, in anul 2010, EasyJet a transportat 42.4 de milioane de pasageri, fiind al doilea mare operator low-cost din Europa, dupa RyanAir. EasyJet ofera zboruri interne dar si internationale pe aproximativ 600 de rute din 30 tari din Europa. EasyJet nu opereaza zboruri spre destinatii din Romania, dar este o solutie avantajoasa daca zburati din alte tari europene.

Informatii bagaje

Pasagerii EasyJet pot avea un bagaj de mana cu dimensiunile maxime de 56 x 45 x 25cm incluzand manerele si rotile. Spatiul de deasupra capului este limitat, iar pe rutele extrem de frecventate bagajele de mana pot fi transportate la cala, daca este cazul. Clientii easyJet Plus, FLEXI, Upfront sau Extra Legroom pot aduce suplimentar la bordul aeronavei o geanta mica care se poate pozitiona sub scaunul din fata (poseta sau geanta laptop), cu dimensiunea maxima de 45 x 36 x 20cm.

Dimensiunea totala a bagajului de cala trebuie sa se incadreze in maxim 275 cm (lungime+latime+inaltime) si o greutate standard de 20 kg per piesa, exceptand echipamentul sportiv sau medical. Se pot aduce piese in plus de bagaj achitand o taxa suplimentara, insa nicio piesa nu poate cantari mai mult de 32 kg, datorita restrictiilor de sanatate si siguranta.

 

Bagajul de mana la EasyJet

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimeniunile maxime ale bagajului 

Greutatea maxima a bagajului 

DA

56 x 45 x 25 cm

nelimitat

 

Bagajul de cala la EasyJet

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimeniunile maxime ale bagajului 

Greutatea maxima a bagajului si numarul maxim admis de piese 

NU

nelimitat

3 x 32 kg

 

Bagajele de cala se pot adauga pentru un tarif suplimentar, clientii alegand aceasta optiune in trei moduri:
- Rezervare online, prin www.infotour.ro
- Prin Call Center-ul Infotour.ro
- La aeroport

 

Taxe de bagaj la EasyJet

 

Greutate

Tarif (in functie de ruta)

20 kg

47 EUR

23 kg

71 EUR

26 kg

95 EUR

29 kg

119 EUR

32 kg

143 EUR

 

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

easyJet este una dintre cele mai mari companii aeriene de tip low-cost din Europa, fondata in 1995 de actionarul Stelios Haji-Ioannou.

Cu sediul principal in Aeroportul Luton, transportatorul a efectuat, inca de la inceput, cele mai populare rute europene, atat din punct de vedere turistic, cat si business. Compania si-a castigat un renume conform caruia ofera zboruri foarte convenabile ca pret, cu servicii ce indeplinesc nevoile pasagerilor sai.

easyJet are un numar de 70 de rute catre diverse tari europene, dar si spre zone din Africa de Nord. Aeronavele acestei companii aterizeaza pe aeroporturile principale.

Fiind una dintre cele mai importante companii aeriene low-cost din lume, compania ofera pasagerilor doar o singura clasa de zbor. Numarul mediu al calatorilor transportati este 140, iar gustarile nu sunt servite la bord, din pricina distantelor scurte operate de avioanele flotei.

De asemenea, bauturile nu sunt incluse in biletul de avion standard. Cu toate acestea, pasagerii iti pot achizitiona sandwich-uri, dulciuri sau racoritoare in aeronava, prin programul EasyJet Bistro.

Servicii onboard

easyJet ofera pasagerilor posibilitatea de a opta pentru optiunile FLEXI, convenabile, simple, destinate economisirii timpului. Aceste variante contribuie la imbuntatirea experientei de zbor, incluzand imbarcare prioritara, distribuirea locurilor in avion, schimbarea detaliilor de zbor in avans, fast track si transportarea noilor bagaje, conform cerintelor companiei aeriene.

Compania ofera programul Fearless Flyer pe durata traseelor, promovand diverse training-uri sau webinarii speciale pentru a ajuta pasagerii sa isi invinga teama de zbor.

Copii si minori

Pasagerii care calatoresc cu easyJet insotiti de copii, ii pot delecta pe cei mici cu ajutorul pachetelor speciale. Acestea includ activitati distractive si relaxante, precum Safari Gulliver si Lily.

Bilete de avion cu easyJet