El Al Israel Airlines

El Al Israel Airlines
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: LY
  • Tara de origine: Israel
  • Anul infiintarii: 1948
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Str Dimitrie Cantemir nr 1, Bloc B2, Sc. 2, Et 4, Bucuresti, Romania
  • Telefon: 40 (21) 3178860
  • Fax: 40 (21) 3178866
  • Email: reservation@elal.co.il
  • Website: https://www.elal.com

Informatii generale

Cea mai mare companie aeriana din Israel, EL AL Israel Airlines (in limba ebraica termenul "El Al" se traduce "catre cer”) nu este membru al niciunei aliante. Hub-ul este situat pe Aeroportul International Ben Gurion - Tel Aviv. De la zborul inaugural Geneva - Tel Aviv, din 1948, compania a crescut constant si a ajuns sa deserveasca astazi 45 de destinatii, operand zboruri regulate interne si internationale, precum si zboruri de marfa in Europa, America de Nord, Africa si in Orientul Apropiat. In Romania, compania opereaza curse directe de pe Aeroportul Otopeni, pe ruta Bucuresti - Tel Aviv.

EL AL ocupa un loc de frunte in topul celor mai sigure companii aeriene, datorita procedurilor de securitate foarte stricte. Desi a fost tinta unor atacuri teroriste, linia ramane una dintre cele mai sigure. Compania dispune de un sistem unic de siguranta a zborului, nemaintalnit la alte linii aeriene. Bagajele sunt deschise si verificate amanuntit, se completeaza diverse chestionare, are loc o conversatie individuala cu fiecare pasager pe tema nationalitatii, scopul calatoriei, studii si profesie. La bordul navei, pasagerii sunt insotiti de un agent in civil si functionari inarmati ai serviciilor de paza.

Compania se mandreste cu un record mondial atins in 1961, cand a parcurs distanta de 5,760 mile ( New York - Tel Aviv ) in 9 ore si 33 de minute cu o aeronava Boeing 707. In 1988, EL AL Israel Airlines efectueaza cel mai lung zbor direct din istoria tuturor companiilor aeriene: Los Angeles - Tel Aviv, adica 7.000 de mile in 13 ore si 41de minute. Recordurile istorice ale companiei nu se opresc aici! El Al a participat de multe ori la operatiuni secrete de transportare a cetatenilor evrei din statele in care acestia supusi unor masuri de marginalizare sociala. Sub denumirea "Covorul Fermecat", s-au realizat operatiuni pe teritoriul Iemenului si Edenului. In anul 1991, in cadrul actiunii "Operatiunea Salomon", compania a transportat din zonele de pericol, in 36 ore un numar de 14.500 de evrei etiopieni, depasind recordul la numarul de pasageri transportati intr-un singur avion Boeing-747, cu o capacitate de 760 pasageri. Cu aceasta ocazie au fost transportati 1100 de persoane. Mai trebuie spus ca pentru pasagerii sai, El Al ofera, in principiu, doar mese gatite dupa ritual evreiesc si nu efectueaza zboruri de ziua Sabatului evreiesc sau in zilele de sarbatoare. Inca din anii '60 compania si-a deschis propria firma de preparate gastronomice, denumita Teshet Tourism and Aviation Services Ltd.

In 1996, El Al a inregistrat pierderi de milioane de dolari, ca urmare a reluarii actiunilor teroriste. Pentru a face fata provocarilor, compania a introdus zboruri "catre nicaieri".Totodata, pasagerilor li s-au oferit diferite tipuri de divertisment in timpul zborului peste Marea Mediterana. Mersul la cumparaturi de o zi la Londra sau vizite la importante lacase de cult din Europa de Est. Cat priveste programul de fidelizare al clientilor, compania ofera progamul Flyer Club. Ca membru, veti castiga puncte de fiecare data cand veti zbura cu EL AL, indiferent de clasa pentru care optati.

Informatii bagaje

Compania El Al permite un bagaj de mana cu o greutate maxima de 8 kg pentru clasele economice, de 20 kg pentru clasele Business (in maxim 2 bagaje cu o greutate individuala de maxim 16 kg) si de 24 kg la First Class (in maxim 2 bagaje cu o greutate individuala de maxim 16 kg). O geanta de laptop este permisa pasagerilor la clasele Business.

Limita pentru bagajul de cala este de 23 de kg la clasele Economice (2 piese) si de 32 kg la clasele Business (2 piese-Clasa Business, 3 piese-Clasa Intai). La acestea, se adauga un bagaj de pana la 10 kg pentru infantii pana in 2 ani.

 

Bagajul de mana la El Al Airlines

 

 

Clasa Economy

Economy Plus

Clasa Business

First

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

DA

DA

Greutatea maxima a bagajului

8 kg

8 kg

20 kg

24 kg

Dimensiunea maxima a bagajului

56x45x25 cm/ (115 cm)

 

Pasagerii Claselor First si Business pot sa aduca la bordul aeronavei o geanta de laptop care va fi, insa, luata in considerare ca cea de-a doua piesa de bagaj. Pentru piesele de bagaj ce depasesc limitele impuse si care se doresc a fi transportate ca bagaj de mana, trebuie procurat un loc suplimentar in aeronava.

 

Bagajul de cala la El Al Airlines

 

 

Clasa Economy & Economy Plus

Clasa Business

First

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

DA

Dimensiunea maxima a bagajului

158 cm

Greutatea si nr. max. de bagaje

1 x 10 kg

2 x 23 kg

3 x 32 kg

 

Pentru infanti (0-2 ani) este inclus in pretul biletului un bagaj de maximum 10 kg si o dimensiune maxima de 115 cm.

 

Taxe de bagaj la El Al Airlines

Taxele se aplica pe segment de zbor. Sunt admise maximum 5 piese de bagaj. Daca dimensiunea unui bagaj depaseste 32 kg si dimensiunea de 277cm, acesta va fi transportata ca incarcatura de tip cargo.

 

Destinatii europene

Orientul Indepartat, America de Nord, Johannesburg

Cu pana la 6 ore inainte de zbor

 < 6 ore inainte de zbor 

Cu pana la 6 ore inainte de zbor

< 6 ore inainte de zbor 

1-a piesa de bagaj suplimentar

 

85 $

100 $

85 $

100 $

2-5 piese de bagaj suplimentar

 

85 $

100 $

185 $

200 $

23 – 32 kg

 

55 $

70 $

85 $

100 $

Greutate depasita a bagajului

 

85 $

100 $

185 $

200 $

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

El Al Israel Airlines a fost fondata in anul 1948, in luna noiembrie. Pana in momentul de fata, compania aeriana a evoluat in ceea ce priveste reteaua de destinatii, operand curse regulate si de tip cargo catre 45 de locatii natioanale si internationale.

Primul zbor efectuat de operatorul aerian a avut loc in 1945, pe ruta Tel Aviv - Paris. Cursa a avut escala in Italia, la Roma. Acum, El Al opereaza zboruri catre Europa, Africa, America de Nord, Orientul Apropiat si Indepartat de baza principala a companiei, respectiv Aeroportul International Ben Gurion.

Zborurile efectuate de El Al Israel Airlines implica mai multe clase tarifare, concepute conform dorintelor pasagerilor. Astfel, se pot achizitiona bilete de avion pentru clasele Intai, Economy, Economy Plus si Business.

Clasa Economy pune la dispozitia pasagerilor un meniu realizat de bucatarul sef de origine istraeliana Moshe Segev. Masa include bauturi la alegere si o gama variata de vinuri. Calatorii se pot destinde cu serviciile de diverstisment disponibile in aeronava.

Cei care aleg sa calatoreasca la Clasa Economy Plus vor beneficia de confort si spatiu pe durata zborului. Birourile de check-in sunt separate, iar relaxarea este garantata in cabinele individuale cu scaune ergonomice dotate cu spatiu suplimentar pentru picioare. Locurile se intind cu 33% mai mult fata de cele de la Clasa Economy. Printre beneficiile disponibile, se numara si o sticla de apa, kit de calatorie si optiuni de divertisment diverse.

Clasa Business implica realizarea rapida a procesului de check-in, in birouri special dispuse. Pasagerii pot calatori cu bagaje mai mari si beneficiaza de acces gratuit in "King David Lounge", zone dispuse in aeroporturi din intreaga lume. Scaunele sunt complet extensibile, asadar calatorii se pot relaxa complet pe durata zborurilor efectuate cu avioane de tip 747-400.

Clasa Intai este alegerea ideala pentru cei care au nevoie de transport spre aeroport, optiune inclusa gratuit. Pasagerii mai beneficiaza de prioritate la imbarcare si check-in, acces la lounge-urile prezente in aeroporturi si de o limita a bagajului mai ridicata. Locurile prezinta scaune ce se extind in totalitate, dotate cu saltea otopedica confortabila. La bord se ofera, de asemenea, o gama larga de mese si bauturi.

Fidelizare si beneficii

Compania El Al ofera clientilor sai posibilitatea de a se inregistra in Matmid Club, program de fidelizare ce se bazeaza pe acumularea punctelor ce aduc diverse beneficii exclusive pasagerilor. Mecanismul acestui serviciu permite accesarea unor avantaje superioare calatoriei cu avionul.

Bilete de avion cu El Al Israel Airlines