Flydubai

Flydubai
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: FZ
  • Tara de origine: Emiratele Arabe Unite
  • Anul infiintarii: 2008
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Str. Dr. Felix nr. 57, etaj 1, sector 1, Bucuresti, Romania
  • Telefon: +4 031 403 5045
  • Website: https://www.flydubai.com

Informatii generale

FlyDubai efectueaza curse in peste 90 de destinatii din Orientul Mijlociu, Africa, Rusia si Europa de Est. Compania a fost infiintata in anul 2008 de guvernul din Dubai si functioneaza pe segmentul low-cost. Primul zvor a fost efectuat in mai 2009 si a avut ca destinatie finala Beirut. Ulterior, si-au extins rutele spre Amman, Damasc si Alexandria, iar dupa doar 3 luni de la inaugurare, compania transportase deja 100.000 de pasageri. La 5 ani de la inaugurare, FlyDubai are deja peste 1400 de zboruri pe saptamana care se desfasoara sub egida – zboruri cat mai ieftine.

Compania ofera pasagerilor conditii avantajoase de transport – scaune cu design inovativ, prevazute cu suficient spatiu pentru relaxarea picioarelor, dar si acces la internet wi-fi. Pasagerii care aleg sa calatoreasca la clasa economica vor beneficia de sisteme audio-tv. Cei care opteaza pentru clasa business primesc un pachet suplimentar care contine muzica, jocuri, tableta, toate incluse in costul biletului. Pentru cei care doresc sa serveasca masa in avion, compania va pune la dispozitie serviciul pre-order, destinat in special pasagerilor care calatoresc pe rutele cu durata lunga de timp. Pentru clasa business, puteti alege din meniul inspirat din bucataria internationala, disponibil pe siteul companiei. FlyDubai efectueaza curse pe ruta Bucuresti –Dubai (cu o duraa de 4 ore) si retur, cu plecare de pe Aeroportul Otopeni.

Informatii bagaje

La Clasa Economy este permis un bagaj de mana gratuit ce nu cantareste mai mult de 7 kg si nu are mai mult de 56 cm x 45 cm x 25 cm. Pe langa acesta, se mai permite un bagaj/sacosa cu dimensiunea maxima de 25 cm× 33 cm × 20 cm, cu greutate cumulata de maxim 10 kg.

La Clasa Business se permite o greutate totala a 2 piese de bagaj de pana la 15 kg, aceleasi dimensiuni aplicandu-se si in cazul lor. La ambele clase se admite inca un bagaj identic ca cerinte pentru parintii cu copii sub 2 ani.

Bagajul de cala are o greutate maxima de 20 kg la Clasa Economy, dar poate ajunge si la 40 kg la plata unei taxe suplimentare si daca exista suficient loc in aeronava. Se admit pina la 3 piese, daca greutatea lor cumulata nu depaseste greutatea maxim admisa. La clasa Business se admit tot pana la 3 piese, dar cu greutate cumulata maxima de pana la 40 de kg. Pentru ambele clase, dimensiunea maxima a bagajului de cala este 75 cm x 55 cm x 35 cm.

 

Bagajul de mana la FlyDubai

 

 

Economy (toate clasele tarifare)

Business

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

Dimensiuni maxime

56 x 45 x 25 cm

Greutatea maxima

7 kg/ 1 piesa

15 kg/ max. 2 piese

 

Pe langa acest bagaj se admit genti de laptop, genti de umar etc. cu dimensiuni de maximum 25x33x20 cm. Impreuna cu bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca greutatea de 10 kg. In cazul infantilor se accepta un bagaj suplimentar in limita dimensiunilor bagajului de mana cu lucrurile necesare acestuia.

 

Bagajul de cala la FlyDubai

 

 Clase tarifare

Pay to change

Free to change

Special offer

Clasa Business

Bagaj inclus in tariful biletului

NU

DA

DA

DA

Greutatea si nr. de bagaje

-

20 kg
Pana la 3 piese x 20 kg (greutate totala 30/40 kg la plata unei taxe suplimentare si daca exista suficient spatiu la cala)

Pana la 3 piese x 32 kg (greutate totala 40 kg)

Dimensiuni bagaje

-

75 cm x 55 cm x 35 cm

 

Pe unele rute bagajul de cala de 20 kg este inclus in tarif.

 

Taxe de bagaj la FlyDubai

 

La clasa economica se aplica urmatoarele taxe pentru bagaj:

Greutate

Taxa

Bagaj 20 kg

50 AED*

Bagaj 30 kg

100 AED*

Bagaj 40 kg

200 AED*

* la aeroport se aplica taxa/kg

 

Pentru bagajele achizitionate la aeroport, la Clasa Economy, se poate efectua o plata in avans cu pana la 4 ore inaintea zborului. Acest lucru se poate face si la aeroport cu conditia sa existe suficient spatiu la cala.

 

Taxe in functie de zona de calatorie*

 

Zona 1

Zona 2

Zona 3

Zona 1

12 AED

25 AED

35 AED

Zona 2

25 AED

35 AED

45 AED

Zona 3

35 AED

45 AED

55 AED

* Aceste tarife se aplica pentru calatoriile cu plecare din Dubai. Pentru rutele cu plecare din alte aeroporturi se pot aplica taxe suplimentare, in moneda locala.

 

Destinatii Zona 1
Ahwaz, Bahrain, Bandar Abbas, Basra, Dammam, Doha, Dubai, Esfahan, Gassim, Ha'il, Hofuf, Karachi, Kuweit, Lar, Muscat, Riyadh, Salalah si Shiraz.

Destinatii Zona 2
Abha, Ahmedabad, Amman, Ashgabat, Asmara, Bagdad, Baku, Beirut, Delhi, Djibouti, Erbil, Faisalabad, Gizan, Hamadan, Jeddah, Jouf, Kabul, Kandahar, Kigali, Mashhad, Medina, Mineralnye Vody, Multan, Mumbai, Najaf, Nejran, Quetta, Sana'a, Shymkent, Sialkot, Sulaimaniyah, Tabriz, Tabuk, Taif, Tbilisi, Teheran, Yanbu si Erevan.

Destinatii Zone 3
Addis Abeba, Alexandria, Alma Ata, Astana, Belgrad, Bishkek, Bratislava, Bucuresti, Bujumbura, Chennai, Chittagong, Colombo, Dar es Salaam, Dhaka, Dushanbe, Entebbe, Hargeisa, Hyderabad, Istanbul, Juba, Kathmandu, Kazan, Khartoum, Kiev, Kochi, Krasnodar, Lucknow, Barbat, Mattala, Moscova, Nijni Novgorod, Novosibirsk, Odessa, Port Sudan, Praga, Rostov-pe-Don, Samara, Sarajevo, Skopje, Sofia, Sylhet, Thiruvananthapuram, Ufa, Ekaterinburg, Zagreb si Zanzibar.

 

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Flydubai, cunoscuta si sub numele de Dubai Aviation Corporation, este o companie aeriana de tip low-cost cu sediul central pe Aeroportul International din Dubai. Fondata in luna iulie a anului 2008, in momentul de fata face legatura intre 90 de destinatii din diverse zone ale lumii, respectiv Africa, Orientul Mijlociu, Europa de Est si Rusia.

Clase de zbor

Cei care isi doresc sa rezerve un zbor cu FlyDubai, pot alege sa calatoareasca la clasa Economica sau Business.

Clasa Economica ofera pasagerilor 3 optiuni diferite in functie de avantaje si beneficii. Este disponibila o oferta speciala ce permite transportarea unui bagaj de mana cu greutate maxima de 7 kg. Optiunea este valabila doar in cazul anumitor rute si doar in perioade specifice.

„Pay to charge” este optiunea ce permite pasagerilor sa modifice anumite detalii ale rezervarii zborului, contra-cost.

„Free to charge” este destinata celor care isi doresc o oferta flexibila, ce implica posibilitatea de schimbare a zborului fara costuri suplimentare.

Pasagerii care vor sa beneficieze de confort pe durata calatoriei cu avionul, pot achizitiona bilete la Clasa Business. Calatorii vor beneficia de o gama larga de avantaje, printre care scaun spatios si confortabil, cu touchscreen de 12.1 inchi si priza, bauturi racoritoare si acoolice la bordul aeronavei, un meniu special si prioritate la check-in, in unele aeroporturi.

Servicii onboard

Pe durata fiecarui zbor, Flydubai pune la dispozitia pasagerilor variante de relaxare la bord, oferind filme, muzica, jocuri sau seriale TV. Acestea sunt disponibile si in cazul achizitionarii biletelor la clasa Economica, unde pasagerii beneficiaza de 15% reducere din taxa daca specifica ce optiune de divertisment doresc inainte de zbor.

Bilete de avion cu Flydubai