Germanwings

Germanwings
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: 4U
  • Tara de origine: Germania
  • Anul infiintarii: 2002
  • Zboruri din: Bucuresti

Informatii generale

Germanwings este o companie aeriana low-cost, sucurasala a Eurowings Luftverkehr AG, la randul ei parte a Lufthansa. Compania are cartierul general pe Aeroportul Cologne Bonn si o baza secundara, pe Aeroportul Stuttgart. Alte orase cu conexiumi importante sunt Berlin, Hanovra si Dortmund. Inca din 2013, Germanwings efectueaza zboruri in peste 90 de destinatii din lume. Compania a luat nastere 1997, sub numele de Eurowings Flug GmbH. In 2002, a fost redenumita Germanwings GmbH, fiind prima companie de zbor low-cost din Germaniei.

In Romania, compania efectueaza zboruri de pe Aeroportul Otopeni, cu destinatia - Berlin, Dusseldorf, Frankfurt/Main si Munchen, in timp ce de pe Aeropotul Cluj exista cursa directa spre Munchen. De la Constanta se fac conexiuni avantajoase spre Berlin, Dusseldorf si Frankfurt, iar din Sibiu si Timisoara, Germanwings efectueaza zboruri spre Munchen.

Pentru pasagerii sai, compania ofera serviciul web-check-in si mobile check-in. Ca o conditie obligatorie, serviciul se poate face cel mai devreme cu 72 de ore inainte de zbor, sau cel tarziu cu 3 ore inainte de zbor, cu execeptia rutei Rostock-Laage si Zweibrucken, unde serviciul online Chech-In este disponibil chiar si cu o ora inainte de la decolare.

Pasagerii Germanwings care calatoresc impreuna cu infanti, trebe sa achite o taxa in valoare de 15 euro, fara sa fie nevoiti sa cumpere un bilet de avion cu loc. Fiecare adult poate transporta un singur infant. Pentru un al doilea infant, pasagerii Germanwings trebuie sa rezerve un loc separat si sa aiba scaun special pentru transportul copiilor cu varsta pana la 2 ani. Copiilor de pana in 11 ani, care calatoresc singuri, li se poate asigura un insotitor din partea companiei aeriene. Parintii trebuie sa solicite serviciile de escortare, obligatorii pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani. Compania pune la dispozitia clientilor sai un program de fidelizare denumit Miles&More. Acesta presupune ca distantele parcurse de pasageri la bordul aeronavelor companiei sa se transforme in puncte care, ulterior, pot fi folosite pentru a achizitiona alte bilete de avion.

Informatii bagaje

Germanwings accepta bagajele de mana la o greutate de maxim 8 kg si sa nu depașeasca dimensiunile 55 x 40 x 20 cm. Daca bagajul de cala cantareste mai mult de 23 kg, vor fi percepute taxe pentru excedent de bagaj. Fiecare pasager poate inregistra maxim cinci bagaje, greutatea maxima per bagaj fiind de 32 de kg.

 

Bagajul de mana la Germanwings

 

Bagajul inclus in tariful biletului

Dimensiune maxima

Greutate maxima

DA

55 x 40 x 23 cm

1x8 kg

 

Bagajul de cala la Germanwings

 

 

Clasa Basic

Clasa Smart

Clasa Best

Bagaj inclus in tariful biletului

NU
taxa 15 EUR

NU
taxa 75 EUR

DA

NU
taxa 75 EUR

DA

DA

Numarul de bagaje si greutatea maxima

1x23 kg

2x23 kg

1x23 kg

2x23 kg

1x23 kg

2x23 kg

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Fondata in anul 1997, Germanwings a purtat numele de Eurowings pana in anul 2002. Aceasta companie aeriana cu sediul in Cologne este parte a grupului Lufthansa, oferind bilete de avion low-cost catre diverse destinatii din lume. Datorita serviciilor oferite, in momentul de fata operatorul este in competitie cu ceilalti transportatori low-cost de pe continentul european.

Clientii care isi doresc sa calatoreasca cu Germanwings pot alege sa achizitioneze bilete de avion la una dintre cele 3 clase ale companiei, respectiv Clasa Basic, Smart si Confort Best.

Clasa Basic se remarca prin servicii de calitate la tarife economice. Astfel, pasagerii pot aduce un bagaj de mana fara a plati costuri suplimentare. Mai mult, acestia beneficieaza de discounturi in functie de distrantele strabatute catre destinatiile alese.

Cu un tarif standard, Clasa Smart permite transportarea unui bagaj de cala. Pasagerii vor primi pe durata calatoriei racoritoare si gustari gratuite. Acestia au, de asemenea, posibilitatea de a alege locul pe care doresc sa stea in avion.

Cei care rezerva bilete la Clasa Confort Best au parte de o gama larga de servicii suplimentare. Calatorii isi pot alege cel mai bun loc, pozitionat in partea din fata a aeronavei, pe primul rand cu fotoliu gol. Clientii pot transporta doua bagaje de cala si beneficiaza de check-in cu prioritate de imbarcare, acces la zonele lounge. Acestia au posibilitatea de a acumula mile si au la dispozitie un meniu à la carte pe durata zborului ales.

Fidelizare si beneficii

Germanwings a inclus in serviciile sale programul Boomerang Club, destinat fidelizarii clientilor. Mecanismul acestei optiuni implica primirea milelor de zbor pentru fiecare euro cheltuit de pasageri. Astfel, calatorii beneficiaza de diverse oferte exclusive din partea partenerilor clubului si au oportunitatea de a participa la diferite campanii cu premii.

Clientii sunt rugati sa se inregistreze la programul de fidelizare pe website-ul companiei Germanwings pentru a beneficia de avantajele puse la dispozitie de Boomerang Club.

Copii si minori

Compania aeriana Germanwings permite minorilor cu varsta cuprinsa in intervalul 5-9 ani sa calatoreasca singuri catre destinatie, fara a avea un insotitor legal. Echipajul aeronavelor asigura servicii de custodie pe durata calatoriei, copiii fiind asezati pe locurile rezervate.

Cei mici se pot destinde cu programe de divertisment audio si video. Informatiile cu privire la calatoria aeriana sunt permanent prezentate.

Bilete de avion cu Germanwings