Iberia

Iberia
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: IB
  • Tara de origine: Spania
  • Anul infiintarii: 1927
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Apdo. Correos 62033 28080, Madrid, Spania
  • Telefon: 901 111 500
  • Email: clasica@iberia.es
  • Website: http://www.iberia.com/

Informatii generale

Compania Iberia are o istorie ce coboara pana in anul 1927, fiind prima companie aeriana care a efectuat un zbor intre Europa si America de Sud, in anul 1946. Cea mai mare companie aeriana din Spania si a patra din Europa, Iberia are bazele principale de operare in Madrid si Barcelona si se poate mandri cu una dintre cele mai moderne flote din Europa, cu peste 100 de aeronave. Iberia ofera zboruri catre 105 destinatii din 46 de tari. De asemenea, este un lider in numarul zborurilor intre Europa si America Latina. Deserveste 110 destinatii in 44 de tari, iar media zilnica de zboruri efectuate ajunge la 1000.

Pentru a-i rasplati clientii fideli, compania ofera programul de fidelizare Iberia Plus. Pasagerii pot colecta puncte de la Iberia sau de la partenerii sai pentru fiecare zbor, puncte care pot fi folosite pentru a achizitiona bilete de avion gratuite sau diverse facilitati. De Iberia apartine si linia aeriana low-cost Vueling, cu baza in Barcelona, care efectuaza zboruri de la Aeroportul Otopeni.

Informatii bagaje

Iberia accepta o dimensiune maxim admisa pentru bagajele de mana de 56cm x 45cm x 25cm, incluzand toate elementele bagajului. Bagajele care depasesc dimensiunile trebuie inregistrate. In functie de tipul de zbor (national, international), de zona destinatiei si clasa, numarul acceptat al acestora variaza.

Bagajul de cala gratuit poate avea o greutate maxima de 23 kg, intre 24 kg si 32 kg se plateste o taxa suplimentara, iar peste 32kg bagajele nu sunt admise. Bagajele speciale (pentru copii sub 2 ani, personae cu dizabilitati etc.) sunt transportate tot in cala avionului.

 

Bagajul de mana la Iberia

 

 

Tourist

Business Club

Business Plus

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

Dimensiunile maxime ale bagajului de mana

56 x 45 x 25 cm

 

Bagajul de cala la Iberia

 

Curse pe rute lungi

Reduced Economy

Full Economy & Business

Business Plus

1 piesa 

2 piese

3 piese

Rute catre/din Africa si Orientul Mijlociu

Economy

Clasa/ Clubul Business

1 piesa

2 piese

Rute nationale si europene

Basic

Classic Flexible

Business Class

-

1 piesa

2 piese

 

Taxa pentru bagaje la Iberia

 

 

Reduced Economy

Full Economy

Clasa Business

 

 

Din/catre America Centrala,
America de Sud sau Angola

 

Nr. bagaje

1

2

3

Taxa bagaj in exces

100 EUR

100 EUR

Gratuit

Taxa bagaj suplimentar

A 2-a piesa:
80 EUR*/100 EUR**
>2 piese: 160EUR*/200 EUR**

>2 piese:
160 EUR*/200 EUR**

>3 piese:
160 EUR*/200 EUR**

 

Clasa

Basic Economy/
Economy Express

Economy Classic/Flexible Economy

Business

 

 

Destinatii domestice si europene

 

Nr. bagaje

-

1

2

Taxa bagaj in exces

60 EUR

60 EUR

Gratuit

Taxa bagaj suplimentar

1-a piesa – 15 EUR*/30 EUR**
>2 piese: 30 EUR*/60 EUR**

>2 piese – 30 EUR*/60 EUR**

>3 piese - 30 EUR*/60 EUR**

 

 Clasa

Economy

Business/Business Club

 

 

Din / catre Africa (cu exceptia Angolei) si Orientul Mijlociu

Nr. bagaje

1

2

Taxa bagaj in exces

60 EUR

Gratuit

Taxa bagaj suplimentar

A 2-a piesa:
50 EUR*/60 EUR**

>2 piese:
50 EUR*/60 EUR**

 

Clasa

Reduced economy/
Excursion fare

Full Economy

Business

 

 

Zboruri spre/catre/transit in SUA, Puerto Rico, Mexic sau Canada

 

Nr. bagaje

1

2

3

Taxa bagaj in exces

75 EUR

75 EUR

Gratuit

Taxa bagaj suplimentar

A 2-a  piesa:
64 EUR*/100 EUR**

>2piese:
128EUR*/150 EUR**

>2 piese:
28 EUR*/150 EUR**

>3 piese:
128 EUR*/150 EUR**

* online
** la aeroport

 


Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Fondata in anul 1927, Iberia este cea mai mare companie aeriana a Spaniei, operand o gama larga de servicii din cele doua hub-uri principale, respectiv Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas si Aeroportul El Prat, localizat in Barcelona.

Compania de origine spaniola face parte din Iberia Group, alianta ce include inca doi operatori, respectiv Iberia Express si *Iberia Regional. In afara zborurilor efectuate catre 39 de tari, in mai multe de 102 destinatii, grupul se ocupa si de activitati precum mentenanta avioanelor, servicii de aeroport, catering la bordul aeronavelor si administrare sisteme IT. Iberia opereaza curse in alte 90 de destinatii din lume, cu ajutorul parteneriatelor code-share.

Incepand cu 2011, compania se afla in alianta International Airlines Group alaturi de British Airways. Aceasta este cel de-al treilea grup la nivel international in ceea ce priveste profiturile.

Iberia ofera pasagerilor oportunitatea de a calatori la mai multe clase tarifare, in functie de preferintele si necesitatile lor. Astfel, se pot achizitiona bilete de avion la clasele Economy, Business, Business Plus sau Business Club.

Clasa Economy este dotata cu locuri confortabile ce dispun de diverse posibilitati de conectare a device-urilor personale. Accesul la internet este inclus in biletul de avion. Calatorii pot alege, de asemenea, meniul potrivit preferintelor din cele disponibile la bordul avionului. Accesul la serviciile mobile pe durata calatoriei este oferit gratuit iar revista Ronda este pusa la dispozitia clientilor Iberia, oferind informatii despre diverse destinatii.

Cei care achizitioneaza bilete avion la clasa Business Plus vor avea parte de scaune ajustabile si foarte spatioase, ce pot fi utilizate ca pat atunci cand este nevoie. Pasagerii beneficiaza si de alte servicii, precum o gama larga de mese si vinuri, acces la lounge-urile VIP, posibilitatea de a inchiria o limuzina. Mai mult, calatorii au la dispozitie multiple device-uri destinate divertismentului sau perfecte pentru lucru.

Business Club dispune de scaune ajustabile, preparate culinare proaspete si vinuri atent selectionate. Aceasta clasa tarifara ofera prioritate la check-in si control de securitate, acces la lounge-uri VIP si la device-uri perfecte pentru divertisment.

Pentru calatorii care pun accentul pe spatiul suplimentar, Business Class reprezinta cea mai potrivita alegere. Printre avantajele oferite se numara scaunul liber alaturat, preparate culinare cu vinuri alese, prioritate la control de securitate si check-in, dar si acces la lounge-urile VIP.

Bilete de avion cu Iberia