KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines

Informatii generale

Una dintre cele mai renumite companii aeriene la nivel mondial, KLM este linia aeriana nationala a Olandei si are o istorie veche ce se intinde pe aproape un veac. Primul zbor KLM a avut ca destinatie Indonezia, in 1924. Incepand cu anul 1929 a fost inaugurata seria zborurilor spre destinatii din Extremul Orient. Mai trebuie adaugat ca, sub sigla KLM au fost initiate primele zboruri transatlantice, spre destinatii din SUA. KLM are baza principala pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, de unde efectueaza zboruri spre 136 de destinatii din intreaga lume. In 2004 KLM a fuzionat cu Air France, iar compania nou-creata a devenit unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din lume.

KLM pune la dispozitia pasagerilor un program de fidelizare, denumit Flying Blue. Prin acest program puteti acumula puncte de fiecare data cand calatoriti cu Air France sau orice alta companie membra Sky Team. Pentru orice mila parcursa, pasagerii sunt rasplatiti cu mile-puncte care se vor transforma ulterior in beneficii, cum ar fi reduceri in momentul rezervarii unui hotel-partener sau pentru serviciile rent-a-car ori reduceri la bilete de avion. Pentru pasagerii din Romania, KLM ofera curse directe Bucuresti –Amsterdam, cu o durata de 2h si 40 minute, cu plecare de pe Aeroportul Otopeni. Exista, de asemenea, zboruri cu KLM de la Timisoara, Cluj Napoca sau Iasi, cu destinatia Amsterdam. Mai trebuie adaugat ca Air France KLM ofera zboruri din Bucuresti spre numeroase capitale europene si nu numai.

Informatii bagaje

La clasa economica, fiecare piesa de bagaj poate avea o greutate maxima de 23 kg. In cazul in care un bagaj cantareste intre 23 și 32 kg., orice kilogram suplimentar (exces de bagaj) trebuie platit obligatoriu la aeroport.  La clasa Business fiecare piesa de bagaj va avea o greutate maxima de 32kg.

 

Bagajul de mana la KLM

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiuni maxime

Greutate maxima

Clasa Economica

Clasa Business

DA

55 x 25 x 35 cm

2 piese de bagaj cu greutate totala de 12 kg*

2 piese cu o greutate totala de 18 kg, unde dimensiunea maxima pentru a doua piesa de bagaj* este de 45 x 20 x 35 cm

*A doua piesa poate fi considerata poseta sau o geanta de laptop.

 

Bagajul de cala la KLM

 

 

Clasa economica

Clasa business

Bagaj inclus

Exces*

Bagaj inclus

Exces*

Dimensiunea maxima

                                                158 cm

Rute Europene

               -

1 x 23 kg
20 EUR

            2x32 kg

1 x 23 kg
45 EUR

Europa - Algeria, Israel, Maroc, Tunisia

               -

Europa - Armenia, Belarus, Georgia, Italia (in afara Florenta, Bologna, Torino si Venetia), Rusia, Ucraina

  1 x 23 kg

1 x 23 kg
45 EUR

Rute intercontinentale

1 x 23 kg
68 EUR

1 x 23 kg
192 EUR

* Tarifele sunt valabile doar pentru rezervari online (la aeroport acestea se dubleaza).

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

KLM este transportatorul national al Olandei si efectueaza curse de pasageri sau de marfa in intreaga lume, in peste 90 de destinatii. Sediul companiei aeriene de afla in Amstelveen, chiar in apropierea Aeroportului Amsterdam Schiphol.

Pareneriatul dintre KLM Royal Dutch Airlines si Air France din 2004 a dus la formarea Air France-KLM, grup cu sediu in aeroportul Paris-Charles de Gaulle. Incepand cu luna mai a aceluiasi an, acest grup a devenit cel mai mare la nivel european. Air France si KLM fac parte, de asemenea, din alianta SkyTeam, a doua dupa Star Alliance in ceea ce priveste marimea.

Grupul format din KLM si Air France efectueaza curse cu 573 de aeronave, zburand catre 243 de destinatii in intreaga lume, mai exact in 103 tari.

Pentru rutele lungi, KLM prezinta 3 clase de zbor, diferite in ceea ce priveste confortul si serviciile oferite. Astfel, calatorii pot alege sa calatoreasca la World Business Class, Economy Confort si clasa Economy. Pasagerii au la dispozitie ecrane personale, dotate cu sisteme audio-video, disponibile in toate cabinele. Mai mult, locurile sunt dotate cu telefon prin satelit, e-mail si SMS.

World Business Class reprezinta clasa KLM destinata zborurilor lungi de pasageri. Cursele operate cu avioane Boeing 777-300ER si Airbus A330-300 au in dotare scaunece se transforma rapid in pat. Acestea dispun de acoperis, pentru a asigura intimitatea calatorilor.

Pasagerii pot alege sa calatoreasca la Europe Business Class pentru zborurile scurte, beneficiind de scaune cu spatiu suficient pentru picioare si dotate cu prize. Scaunele din clasa Economy au dimensiunile de 81 cm si 44 cm latime. Acestea sunt dotate cu tetiere si prezinta telefon prin satelit, disponibil prin card de credit.

Fidelizare si beneficii

Dorind sa vina in intampinarea dorintelor clientilor sai, KLM Royal Dutch Airlines a introdus programul de fidelizare FlyingBlue ce transforma milele calatorite in curse gratuite catre destinatii din intreaga lume. Mai mult, pasagerii pot obtine cazare gratuita la unul din hotelurile partenere ale companiei, sau inchirieri de masini.

Bilete de avion cu KLM Royal Dutch Airlines