LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: LO
  • Tara de origine: Polonia
  • Anul infiintarii: 1929
  • Zboruri din: Bucuresti, Cluj-Napoca
  • Adresa: ul. 17 Stycznia 43 02-146 Varsovia, Polonia
  • Telefon: +40 373788254
  • Email: lot_info@lot.pl
  • Website: http://www.lot.com/ro/en/

Informatii generale

Compania PLL LOT SA se situeaza in topul celor mai mari companii de zbor din Europa Centrala. In ultimele opt decenii, aceasta si-a sporit considerabil numarul destinatiilor din Europa, Asia si Europa Centrala. Cunoscuta sub denumirea completa de Polskie Linie Lotnicze LOT SA, LOT Polish Airlines este compania nationala de zbor a Poloniei. Aceasta are sediul central in Varsovia si se mandreste cu o istorie ce coboara pana in anul 1929. Astazi, compania numara circa 45 de aeronave si opereaza in peste 60 de destinatii din Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord si Asia. Cele mai multe dintre curse decoleaza de pe Aeroportul Chopin din Varsovia. Dupa 1989, LOT a renascut, de la un operator de transport comunist, controlat de stat, la un transportator european comercial. Odata cu achizitionarea primului Boeing 767-300ER, LOT a inaugurat zborurile inter-continentale la Chicago, Newark, Toronto, si New York City. Aceste patru rute principale au devenit unele dintre cele mai populare zboruri pe care le opereaza LOT, in special in timpul sezonului de vara.

Compania pune la dispozitia pasagerilor doua clase de servicii: Economic si Business Class. Pentru bebelusi, compania ofera o reducere de 90% din tariful de baza. Acest serviciu se aplica si copiilor sub 2 ani care nu au nevoie de loc separat la bord. Copiii de la 2 la 11 ani, beneficiaza de o reducere de 25% din tariful de baza si un loc separat. Familiile care calatoresc alaturi de copii beneficiaza de serviciul rapid Family Check-in, care presupune asistenta si prioritate la ghiseul de check-in, dar si meniuri special destinate celor mici la bordul avionului, alaturi de jocuri, carti si diverse device-uri pentru confortul celor mici. Pentru pasagerii care pleaca de pe Bucuresti Otopeni spre Varsovia, Lot efectueaza zboruri directe. Din Varsovia puteti face conexiuni catre oricare dintre cele peste 80 de rute ale companiei.

Informatii bagaje

Limitele de bagaj de cala la compania aeriana LOT sunt diferite in functie de clasele tarifare. Astfel, pentru LOT Economy Simple se permite 1 bagaj de pana la 23 kg pentru zborurile locale si internationale, la Economy pe langa acestea se accepta in plus 1 piesa, iar pentru zborurile transcontinentale, la Premium Economy se permit 2 piese la zborurile internationale si intercontinentale. La Business Class se pot lua 2 piese pe zborurile internationale si 3 pe cele transcontinentale.

Marimea permisa pentru bagajul de mana la LOT este de 55x40x23 cm, numarul acceptat al acestora diferind in functie de clasa.
- LOT Economy Class - 1 piesa de maxim 8 kg
- LOT Economy Simple - 1 piesa de maxim 8 kg
- LOT Business Class – 2 piese de pana la 9kg
- LOT Premium Economy (zboruri intercontinentale) - 2 piese de pana la 12 kg cumulate (1 piesa max. 8 kg)
- LOT Premium Economy (zboruri internationale) - 1 piesa de maxim 8 kg

 

Bagajul de mana la LOT Polish Airlines

 

 

Clasa Economica Simpla

Clasa Economica

Clasa Premium Economy

Clasa Business

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

-

-

Dimensiune maxima

55 x 40 x 23 cm

                                                                     Greutatea si nr. max. de bagaje

Zboruri internationale

1 x 8 kg

      -

2 x 9 kg

Zboruri intercontinentale

-

1 x 8 kg

2 piese de bagaj, fiecare
max 8 kg, greutatea totala de 12 kg

2 x 9 kg

Suplimentar, se poate lua o geanta de mana sau o geanta pentru laptop.

 

Bagajul de cala la LOT Polish Airlines

 

 

Clasa Economica Simpla

Clasa Economica

Clasa Premium Economy

Clasa Business

Zboruri domestice

1x23 kg*

1 x 23 kg

                -                                  

         -

Zboruri internationale (Europa, Africa, Orientul Mijlociu)

1x23 kg**

1 x 23 kg

2 x 23 kg

2 x 32 kg

Zboruri intercontinentale (USA, Canada, China)

                -                              

3 x 32 kg

* Zboruri domestice – prin achizitionarea unui bilet la Clasa Economica Simpla, se poate cumpara primul bagaj de cala la un pret redus (54 PLN / 15 USD / 19 CAD / 13 EUR pe directie).
** Zboruri internationale – prin achizitionarea unui bilet la Clasa Economica Simpla, se poate cumpara primul bagaj de cala la un pret redus (60 PLN / 20 USD / 20 CAD / 15 EUR pe directie).

 

Taxe de bagaj la LOT Polish Airlines

 

 

Zboruri domestice

Zboruri internationale

Zboruri intercontinentale

Zboruri din /
catre China

Bagaj suplimentar – piese suplimentare ce nu sunt incluse in tariful biletului

1 x 23 kg, 158 cm

170* PLN

290 PLN

620** PLN

480 PLN

1 x 23-32 kg, 158 cm
 

340* PLN

420 PLN

900 PLN

               -               

1 x 23 kg, > 158 cm

1 x 23-32 kg, > 158 cm

400* PLN

900 PLN

1350 PLN

Bagaje ce depasesc limita maxima admisa – piese ce depasesc limita de greutate sau marime

23-32 kg

170* PLN

200 PLN

420 PLN

           
               -

> 158 cm

450 PLN

23-32 kg, > 158 cm

340* PLN

420 PLN

630 PLN

* Pentru zboruri domestice se aplica un TVA de 8%
** 2 piese la Clasa Economy din/catre SUA si Canada – 320 PLN
Pentru plecarile din aeroporturile din Polonia se aplica o taxa suplimentara de serviciu in functie de tipul zborului:
• zboruri intercontinentale – 70 PLN
• zboruri internationale – 65 PLN
• zboruri domestice – 47 PLN

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Cunoscuta drept una dintre cele mai vechi companii aeriene, LOT Polish Airlines a fost fondata in 1929 si este principalul transportator polonez. Operatorul a operat primul zbor la nivel international pe ruta Varsovia-Bucuresti pe 1 aprilie, in anul 1930. Ulterior acestei curse, LOT a pus la vanzare bilete de avion catre diverse destinatii din lume, respectiv Atena, Beirut si Halsinki. In ceea ce priveste emblema companiei, cocorul a fost introdus in anul 1931.

Avand in vedere evolutia transportatorului in ceea ce priveste serviciile oferite, LOT Polish Airlines are in momentul de fata, in portofoliul sau, un palmares de premii.

LOT ofera pasagerilor oportunitatea de a calatori la clase de zbor care se adapteaza nevoilor si bugetului acestora, diferentiate prin serviciile oferite atat in timpul, cat si inaintea curselor operate. Calatorii pot alege sa calatoreasca la una dintre cele 3 clase economice, respectiv Economy Simple, Economy Class si Economy Plus.

Economy Simple pune la dispozitie toate avantajele obisnuite ale unui zbor, incluzand posibilitatea efectuarii check-in-ului la aeroport sau online, in functie de preferintele pasagerilor. Mai mult, este disponibila optiunea de adaugare a unui bagaj la cala, pentru un tarif suplimentar.

Economy Class include toate serviciile de la clasa Economy Simple, insa dispune si de posibilitatea obtinerii unei reduceri pentru pasagerii care aleg sa calatoreasca insotiti de copii.

Economy Plus ofera calatorilor toate beneficiile clasei anterioare, insa dispune si de prioritate la imbarcare si check-in. Mai mult, calatorii pot solicita un loc in fata si, pentru un tarif suplimentar, pot calatori la business lounge.

Clientii LOT pot rezerva, de asemenea, un loc la clasa Business. Aici vor avea parte de bauturi si mese oferite gratuit la bordul avionului. In plus, calatorii pot alege locul pe care vor sa stea pe durata cursei si au prioritate la serviciul de check-in al bagajelor.

Fidelizare si beneficii

In anul 2003, compania aeriana a introdus "Miles & More", program de fidelizare ce a ajuns la peste 8 milioane de membri din intreaga lume. Acesta este cel mai populat program de zbor de pe continentul European.

Bilete de avion cu LOT Polish Airlines