Lufthansa

Lufthansa

Informatii generale

Cea mai mare companie de zbor si, totodata, linia nationala a Germaniei, Lufthansa are sediul central pe Aeroportul International din Frankfurt si alte hub-uri importante pe Aeroportul din Munchen, Berlin, Hamburg si Stuttgart. Compania pune la dispozitia pasagerilor zboruri pe 18 rute interne si 203 destinatii internationale din 78 de tari din Africa, America, Asia si Europa. Asigura impreuna cu partenerii sai zboruri spre aproximativ 410 de destinatii. Din septembrie 2009, Lufthansa a preluat compania austriaca Austrian Airlines (AUA), devenind astfel cea mai mare companie ca marime din Europa. Lufthansa detine si alte companii aeriene precum Germanwings, Swiss, British Midland si este si unul dintre proprietarii minoritari ai companiilor aeriene Brussels Airlines, SunExpress si JetBlue.

Istoria companiei Lufthansa debuteaza la sfarsitul anului 1926, cand ia nastere la Berlin, Deutsche Luft Hansa, o companie aeriana care a functionat pana in 1945, cand toate serviciile au fost suspendate in urma infrangerii Germaniei in Al Doilea Razboi Mondial. Lufthansa renaste pe 6 ianuarie 1953, ca Aktiengesellschaft für Luftverkehrsbedarf, fiind redenumita Deutsche Lufthansa Aktiengesellschaft, incepand cu anul 1954.

Zborurile pe rutele internationale au fost inaugurate in mai 1955, cu destinatii din Europa si SUA. Din 1960 au deschis ruta Frankfurt - New York, iar din 1964 opereaza pe ruta Frankfurt - Tokyo. Din Romania, Lufthansa efectueaza zboruri directe, din Bucuresti, cu destinatia - Dusseldorf, Frankfurt, Munchen, Milan si din Timisoara, spre Munchen.

Cu cele peste 620 de aeronave, in 2012, Lufthansa Group a transportat peste 103 milioane de pasageri. Copiii pana la doi ani calatoresc gratuit pe rutele interne germane sau cu un tarif de 10% din tariful obisnuit pe toate celelalte rute. Copiii cu varste cuprinse intre doi si 12 ani necesita propriul lor scaun si pot circula pe majoritatea rutelor cu un tarif de 75% din pretul obisnuit al zborului. Programul de fidelitate Air France/KLM – din care face parte si TAROM- aduce beneficii in alianta SkyTeam, prin care acumulati puncte in functie de km parcursi.

Informatii bagaje

Compania Lufthansa accepta un bagaj de mana de maxim 8 kg si cu dimensiunile de 55 х 40 х 23 cm. Clasele Economy si Premium Economy permit 1 piesa/pasager adusa in cabina, in timp ce clasa Business permite 2 piese.

Bagajul de cala la Lufthansa trebuie sa fie de maxim 23 kg la clasele Economy si Premium Economy, iar la Business si clasa Intai – 32 kg. Clasa Economy permite 1 piesa/pasager, clasele Premium si Business permit 2 piese, iar clasa First Class 3 piese.

 

Bagajul de mana la Lufthansa

 

Clasa Economica Premium Economica Business Intai
Bagaj inclus DA
Dimensiuni maxime 55 x 40 x 23 cm
Greutate maxima si numar de piese  1 x 8 kg 2 x 8 kg

 

De asemenea, sunt permise in cabina: un alt bagaj de mana (max 30 x 40 x 10 cm, de exemplu, geanta de mana, geanta laptop), sau scaun de masina pentru copil si scaune cu rotile.

 

Bagajul de cala la Lufthansa

 

Clasa

Economica

Premium Economica

Business

Intai

Dimeniunile maxime ale bagajului 

158 cm

Greutatea maxima a bagajului si numar de piese

1 x 23 kg

2 x 23 kg

2 x 32 kg

  3 x 32 kg

Taxe pentru bagaj in exces

23 kg, > 158 cm

             100 * / 200 ** EUR

                -

24-32 kg, 158 cm

               50 * / 100 ** EUR

24-32 kg si > 158 cm

              150 * / 300 ** EUR

32 kg, > 158 cm

                           -

100 * / 200 ** EUR

* Zboruri in Europa
** Zboruri intercontinentale

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Cunoscuta drept compania aeriana nationala a Germaniei, Lufthansa este cel mai mare transportator aerian de pe continentul European. Din punctul de vedere al pasagerilor, aceasta linie se claseaza pe locul 4 la nivel global.

Fiind unul dintre membrii fondatori ai Star Alliance, cea mai mare uniune aviatica din lume, grupul Lufthansa contine LH Regional, LH Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss si alti transporatori, avand o flota ce se claseaza pe locul 2 in lume in ceea ce priveste marimea.

Compania aeriana efectueaza zboruri de pasageri catre 19 destinatii de pe teritoriul Germaniei si 202 destinatii globale. Grupul Lufthansa are in portofoliu un numar de 400 de destinatii, localizate pe 5 continente ale lumii.

Pasagerii care aleg sa zboare cu aceasta companie aeriana au posibilitatea de a rezerva bilete avion la clasa Intai, Business, Economy si Premium Economy, cea din urma fiind disponibila pe zboruri lungi.

Clasa Economy ofera mai mult spatiu pentru rutele scurte si medii. Pe zborurile lungi, scaunele sunt dotate cu tetiere.

Clasa Premium Economy ofera o politica de bagaj mai permisiva pe durata zborurilor lungi. Pasagerii se pot destinde cu sistemul de divertisment, mese si alte servicii destinate confortului. Mai mult, calatorii beneficiaza de mai mult spatiu fata de clasa Economy. Clasa Intai si Business acorda accesul la zonele lounge pe unele aeroporturi.

Lufthansa a intrat in clasamentul Skytrax, cu cel mai bun scor pentru conditiile oferite la Clasa Intai.

Servicii onboard

Pe durata zborurilor lungi, pasagerii tuturor claselor se pot destinde cu prograve sport live, canalele Sports 24 fiind disponibile la bordul aeronavelor. Mai mult, calatorii pot urmari Formula 1. Moto GP, golf, turnee de tenis sau alte programe sportive.

Mai mult de 90% din avioanele Lufthansa au in dotare serviciul FlyNet, respectiv cel mai performant sistem de broadband.

Bilete de avion cu Lufthansa