Meridiana

Meridiana
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: IG
  • Tara de origine: Italia
  • Anul infiintarii: 1963
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Meridiana S.p.a. Centro Direzionale Aeroporto Costa Smeralda Olbia, Sardinia, Italia
  • Telefon: +39 0789 52682
  • Email: callcenter@meridiana.com
  • Website: https://www.meridiana.it

Informatii generale

Fondata in anul 1963 sub numele de Alisarda, compania aeriana privata de origine italiana a devenit mai tarziu Meridiana. Are sediul in Aeroportul Costa Smeralda din Olbia si ofera zboruri de pasageri, inclusiv zboruri charter, catre diverse destinatii nationale, intercontinentale si europene. Din luna decembrie a anului 2014, Meridiana colaboreaza cu companiile Air Malta, S7 Airlines si Iberia, formand parteneriate de tipul codeshare.

Cei care isi doresc sa calatoreasca cu Meridiana catre Canare, Moldova, Egipt, insulele grecesti, Baleare sau Israel pot achizitiona bilete la clasa Economy. Zborurile catre aceste destinatii sunt pe rute medii iar pasagerii vor primi bauturi calde si reci pe durata calatoriei. In timpul curselor ce prezinta o durata medie, calatorii primesc o masa consistenta sau o gustare si mic-dejun. Cursele mai lungi, care depasesc 5 ore si 30 de minute, includ o masa calda.

Compania aeriana ofera zboruri internationale si catre alte destinatii europene, pe rute medii sau lungi, la Clasa Economy si Business, cea din urma oferind calatorilor atat calitate cat si confort, scaunul liber alaturat asigurand un plus de spatiu in timpul zborului. Zborurile cu durata medie dispun de 12 locuri la clasa Business iar zborurile internationala de durata lunga includ 18 locuri de acest tip, echipate cu iPad-uri, casti pentru muzica, masca destinata dormitului, sosete, dar si pasta si periuta de dinti.

Informatii bagaje

Fiecarui pasager al companiei Meridiana ii este permis doar un bagaj de mana cu dimensiunea maxima de 55 x 40 x 20 cm sau greutate de pana in 8 kg. Pe langa acesta, este permisa o geanta suplimentara, servieta, borseta sau geanta de laptop. Daca spatiul nu permite, anumite bagaje pot fi plasate in cala avionului.

Bagajele de cala pot avea dimensiuni cumulate de pana la 160 de cm (inaltime+lungime+latime) si o greutate maxima de 30 de kg. Se recomanda ca bagajele de cala sa fie etichetate cu numele pasagerului si adresa.

 

Bagajul de mana la Meridiana

 

 

Dimensiune maxima

Greutate maxima

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

Dimensiuni maxime

55 x 40 x 20 cm

Greutatea maxima

1x 8 kg

Pe langa acest bagaj se admit ca bagaje de mana genti de laptop, pentru transportul tabletei sau camerei foto, genti de umar etc.

 

Bagajul de cala la Meridiana

 

 

Clasa Economy

Fly-pass
Clasa Basic

Premium
Top Economy

Fly – Pass
Premium Top

Business Class

Fly-pass
Economy

Fly-pass
Business

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

Dimensiuni max.

158 cm 

Greutate maxima

Zboruri domestice

1 x 23 kg*

1 x 30 kg

2 x 23 kg

2 x 23 kg

 

 

 

 

Zboruri Europa (inclusiv Egipt)

1 x 23 kg

 

 

 

1 x 30 kg

1 x 30 kg

2 x 30 kg

 

Zboruri intercontinentale**

1 x 20 kg

 

 

 

1 x 30 kg

1 x 30 kg

2 x 30 kg (total 40 kg)

 

Zboruri intercontinentale (din/spre New York)

1x 23 kg

 

 

 

1 x 30 kg

1 x 30 kg

2 x 30 kg

* cu exceptia rutelor Cagliari-Bologna, Cagliari-Napoli, Cagliari-Torino, Cagliari-Verona, Olbia-Bologna, Olbia-Verona pentru care limita de bagaj este de 20 kg
** Pentru pasagerii originari din Dakar, Brazilia si Cuba limitele sunt de 40 kg, 30kg respectiv 30 kg/ pasager pentru calatoriile din/in aceste tari* cu exceptia rutelor Cagliari-Bologna, Cagliari-Napoli, Cagliari-Torino, Cagliari-Verona, Olbia-Bologna, Olbia-Verona pentru care limita de bagaj este de 20 kg.

 

Taxe de bagaj la Meridiana

 

Bagaje
suplimentare

Numarul maxim de bagaje 

Basic Economy

Fly-pass - Clasa Basic

Premium – Top Economy

Fly – Pass in Clasa Premium - Top

Business Class

Fly-pass Economy

Fly-pass Business

Zboruri domestice

Al 2-lea bagaj

55 EUR

55 EUR

 

 

 

 

 

 

> 2 bagaje

100 EUR

100 EUR

100 EUR

100 EUR

 

 

 

Zboruri in Europa

Al 2-lea bagaj

70 EUR

 

 

 

70 EUR

70 EUR

 

 

 

 

> 2 bagaje

150 EUR

 

 

 

150 EUR

150 EUR

 

Zboruri intercontinentale

Al 2- lea bagaj

 

 

 

 

70 EUR

70 EUR

 

 

 

 

> 2 bagaje

 

 

 

 

150 EUR

150 EUR

150 EUR

Toate aceste tarife sunt aplicate/bagaj. Pentru infanti se ofera inclus in taxa de rezervare un bagaj de maximum 10 kg. 

 

 

Greutate depasita

Taxa

Zboruri Domestice

17 – 200 kg

17 – 900 EUR

Zboruri in Europa

 

34 – 1800 EUR

Zboruri internationale din/spre New York

23-32 kg

65 EUR

 

158 - 203 cm

200 EUR

Va rugam sa tineti cont ca taxele pentru inregistrarea bagajului de cala la aeroport pot fi cu pana la 30% mai mari decat cele aplicate la rezervarea online.

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Compania aeriana Meridian dispune de doua categorii principale, pentru fiecare buget: clasa Economy si Business. Clasa Economy se poate utiliza atat pentru zborurile nationale, cat si pentru zborurile pe alte continente. Calatorii sunt intampinati cu bauturi pe alese sau cu un breakfast si un meniu pentru cursele medii sau lungi.

Pasagerii care calatoresc la clasa Business (Electa) beneficiaza de un confort sporit, cu un loc extra pentru mai mult spatiu. Pentru zborurile internationale de cursa lunga sunt disponibile 18 scaune confortabile, moderne, dotate cu iPad-uri personale pentru vizionarea filmelor si a canalelor video sau de muzica. De asemenea, pasagerii din aceasta categorie primesc si accesorii utile cum ar fi un set complet de sosete, masca pentru dormit, pastasi periuta.

Bilete de avion cu Meridiana