Norwegian Airlines

Norwegian Airlines
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: DY
  • Tara de origine: Norvegia
  • Anul infiintarii: 1993
  • Adresa: Oksenøyveien 3, P.O. Box 115, NO-1330 Fornebu, Norvegia
  • Telefon: +44 (0)330 828 0854
  • Website: https://www.norwegian.com

Informatii generale

Compania aeriana Norwegian Air Shuttle are zboruri locale dar dispune si de rute europene si internationale, catre Statele Unite ale Americii si Tel Aviv. Fonadata in anul 1967, compania este cunoscuta in momentul de fata drept cea mai mare companie aeriana low-cost din Scandinavia.

In momentul infintarii, compania a avut numele initial de Busy Bee Airservice. Dupa ce a fost nevoita sa declareze falimentul in anul 1993, s-a fondat Norwegian, cu sediul in Oslo, Fornebu. Aeroportul central poarta numele de Oslo-Gardermoen.

Datorita tarifelor accesibile la bilete de avion, cei care aleg sa calatoreasca cu aceasta companie aeriana pot sa isi alega locul favorit, optiune inclusa in pretul biletelor la clasa Flex, Premium sau Premium Flex. Rezervarea locului se poate face cu 25 de ore inainte de calatorie.

Pasagerii pot sa rezerve un loc cu mai mult spatiu pentru picioare, localizat langa iesirile de urgenta si acordat in general persoanelor care sufera de handicap. Rezervarea unui loc suplimentar este posibila, insa trebuie realizata inainte cu 2 zile, respectiv 48 de ore, inaintea zborului.

Cei care aleg zboruri lungi sunt incurajati sa aleaga clasa Premium, aceasta fiind o alegere ideala deoarece dispune de locuri comode, cu suficient spatiu pentru picioare. Pasagerii vor primi o bautura gratuita, o masa ce contine trei feluri de mancare, un mic-dejun satios, o selectie de bauturi racoritoare si acces catre salile destinate relaxarii din aeroporturi. Scaunele dispun de prize si porturi USB.

In cazul zborurilor de cursa lunga, pasagerii avioanelor Norwegian cu locuri la clasa Premium vor primi atat paturi, cat si casti pentru un plus de confort. Acest serviciu este disponibil si la clasa Economy, pentru un tarif suplimentar.

Informatii bagaje

Bagajul de mana la Norwegian Airlines

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiune maxima

Greutate maxima

DA

55x40x23cm

10 kg*

* Exceptie face calatoria din/spre Dubai, unde bagajul trebuie sa cantareasca maxim 8 kg.

 

Bagajul de cala la Norwegian Airlines

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Toate rutele cu exceptia zborurilor spre/din S.U.A. si Thailanda

LowFare

LowFare +

Flex

0

1x20 kg

1x20 kg

Rute spre/din S.U.A. si Thailanda

LowFare

LowFare +

Flex

Premium

PremiumFlex

0

1x20 kg

2x20 kg

2x20 kg

2x20 kg

 

Taxe de bagaj la Norwegian Airlines

 

Se aplica taxa de bagaj in exces pentru piesele care depasesc limita de 2 bagaje si pentru piese individuale, peste 20kg. Bagajul in exces este taxat pe kilogram.

Taxe pentru bagaj (LowFare si bagaj suplimentar)

Prima piesa de bagaj

12 EUR 

18 EUR 

20 EUR

25 EUR

A doua piesa de bagaj

18 EUR 

24 EUR 

28 EUR

30 EUR

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Norwegian Air Shuttle,in calitate de companie aeriana low-cost, opereaza aeronave cu scaune de clasa economica. Clientii care au nevoie de alimente si bauturi la bord, bagajele de cala si alte servicii care nu sunt incluse, vor plati o taxa aditionala.

Aceasta are doua clase: Flex si LowFare cu beneficii diverse, contra cost. Cei care opteaza pentru clasa Flex au mai multa flexibilitate in alegerea zborului si anularea acestuia, dar si avantaje la bordul avionului.

Fidelizare si beneficii

Compania aeriana efectueazafidelizarea clientilor care zboara frecvent, prin programul denumit Norwegian Reward. Pasagerii pot castiga puncte pe baza pretului biletului si a clasei biletului (20% pentru biletele Flex, 2% pentru biletele LowFare). Norwegian Air Shuttle ofera clientilor sai acces gratuit la WiFi pe majoritatea aeronavelor, special concepute pentru zboruri perfecte.

Bilete de avion cu Norwegian Airlines