Pegasus Airlines

Pegasus Airlines
  • Tip companie: Lowcost
  • Cod IATA: PC
  • Tara de origine: Turcia
  • Anul infiintarii: 1990
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Telefon: 00 40 21 307 91 75
  • Website: https://www.flypgs.com

Informatii generale

Compania aeriana de origine turceasca s-a infiintat in anul 1990, iar sediul sau central se afla pe Aeroportul International Sabiha Gokcen. Avioanele Pegasus Airlines aterizeaza si pe alte terminale, respectiv pe aeroporturile Adana, Adnan Menderes (Izair), Antalya si pe Aeroportul International Esenboga.

Primele zboruri realizate s-au realizat cu doua aparate Boeing 737 - 400S, chiar in anul in care compania aeriana a fost infiintata. Dupa putin timp, in 1992, Pegasus a inchiriat inca doua avioane Airbus A320 deoarece cererea de vara era mult prea mare. In anul 2007, compania a intampinat un record, efectuand mai multe curse pe teritoriul turcesc fata de restul companiilor aeriene private. Un an mai tarziu, Pegasus a reusit performanta de a transporta, in total, 4,4 milioane de calatori.

Anul 2012 s-a finalizat cu o investitie importanta pentru Pegasus, cumparand 49% din compania Air Kargazstan Manas. In anul 2013, Pegasus Airlines a inregistrat inca o crestere in numarul de pasageri transportati catre diverse destinatii, rezultatul fiind de 16,8 milioane.

Cei care isi doresc sa calatoreasca cu Pegasus Airlines au posibilitatea de a alege unul dintre cele trei pachete tarifare diferite, in functie de nevoile si preferintele pasagerilor. Aceste optiuni includ diverse optiuni de alegere a mesei si a bagajului suplimentar, modalitati de relaxare si oportunitatea de a anula calatoria sau de a schimba biletele de avion, fiecare disponibile la preturi reduse.

Pasagerii care isi doresc sa cheltuie cat mai putin pe zbor, pot opta pentru planul ESENTIALE. Bagajul cu greutatea de 15 kg este gratuit in cazul curselor interne, iar in ceea ce priveste cursele externe, nu se percepe tarif pentru bagajele de 20 kg.

Nivelul AVANTAJ este destinat celor care isi doresc servicii auxiliare de calitate superioara, la tarife reduse. Pasagerii pot opta pentru includerea tuturor serviciilor de sistem, beneficiind de un discount de 50% si obtinand o calatorie mult mai confortabila catre destinatia aleasa.

EXTRAS include toate conditiile pentru o calatorie in care confortul primeaza. Calatorii pot opta pentru diverse beneficii cu reducere de 50%, precum variante de relaxare, anularea sau schimbarea biletelor, includerea unui bagaj suplimentar de 10 kg si o masa consistenta. Pachetele sunt disponibile pentru rezervare pe majoritatea curselor efectuate de compania Pegasus.

Informatii bagaje

Pasagerilor Pegasus le este permisa o geanta care sa cantareasca cel mult 8 kg si sa nu masoare mai mult de 55х40х20 cm. La bord se pot aduce, de asemenea, un pardesiu, esarfa sau o patura, o punga de cumparaturi din duty-free, o  umbrela fara varf ascutit sau baston, un carucior de copil pliabil sau un laptop.

 

Bagajul de mana la Pegasus Airlines

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiune maxima

Greutate maxima

DA

20 x 40 x 55 cm

8 kg

Se pot lua la bord urmatoarele produse, fara costuri suplimentare: poseta, haina, esarfa, patura, sacosa de la duty free, umbrela, landou, camera sau telescop, laptop.

 

Bagajul de cala la Pegasus Airlines

 

 

Zboruri interne (Turcia)

Zboruri internationale

Greutate maxima si numar de piese

15 kg

20 kg

Tarif pentru exces de bagaj

In functie de ruta aleasa

50 EUR 

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Pegasus Airlines efectueaza curse cu o flota moderna, ce cuprinde 47 aeronave. 43 din ele sunt  Boeing 737-800 cu o capacitate de 189 locuri, avand dimensiunea scaunelor de 74 cm.

Clase de zbor

Pegasus Airlines multumeste toate cererile clientilor cu clase low-cost sau flexibile, in functie de buget. La imabrcare, pasagerii isi pot alege locul in avion, o masa (cu pana la 24 ore inaintea  zborului) si un bagaj suplimentar (cu pana la 4 ore inaintea zborului). Scaunele confortabile si meniurile pentru pasagerii clasei de transport superioare, completeaza avantajele unui zbor comod si sigur.

Fidelizare si beneficii

Compania aeriana are propriul program de fidelizare numit Pegasus Plus. Posesorii de carduri Pegasus Plus pot colecta puncte din zboruri si le pot folosi pentru tichete cu discount sau cumparaturi la bord.

Bilete de avion cu Pegasus Airlines