Qatar Airways

Qatar Airways
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: QR
  • Tara de origine: Qatar
  • Anul infiintarii: 1993
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Calea Bucurestilor 224E, Otopeni, 075150, Romania
  • Telefon: +40 21 204 2035
  • Email: otpreservations@ro.qatarairways.com
  • Website: www.qatarairways.com

Informatii generale

Compania nationala de zbor a Qatarului a fost fondata in 1993. In octombrie 2009, Qatar Airways a efectuat primul zbor comercial pentru pasageri, cu o aeronava alimentata cu combustibil obtinut din gaz natural in amestec cu kerosen, pe ruta Londra Gatwick – Doha. Qatar Airways are hub-ul principal pe Aeroportul International din Doha, de unde opereaza zboruri in peste 100 destinatii din Africa, Asia Centrala, Europa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud, America de Nord, America de Sud si Oceania. Din Bucuresti, compania ofera curse directe pana la Doha, o calatorie care dureaza 4 h si 30 de minute.

Qatar Aiways este una dintre cele mai bine cotate companii aeriene din lume, sub aspectul profitului, al numarului de pasageri si a serviciilor oferite pasagerilor sai. Mai mult decat atat, uniformele insotitoarelor de zbor au fost apreciate de numeroase publicatii de profil, ocupand un loc de frunte in topul celor mai frumoase uniforme. Compania este una din cele sapte companii aeriene ridicate de Skytrax la rangul de 5 stele.

Cat priveste programele de fidelizare a clientilor sai, Qatar Airways a initiat programul Privilege Club, prin care va veti bucura de o serie de privilegii si beneficii acordate de companie pentru a va face calatoriile cat mai confortabile. Acest program este considerat unul din cele mai generoase programe de fidelizare din lume. De fiecare data cand calatoriti cu Qatar Airlines, acumulati Qmiles, puncte care pot fi folosite pentru alte zboruri cu compania Qatar sau cu companiile partenere.

Informatii bagaje

Qatar Airways permite depozitarea bagajelor de mana ce nu depasesc dimensiunile de 50 x 37 x 25 si o greutate mai mare de 7kg. Nu exista restrictii privind alimentele pentru copii si medicamente ce ar putea fi necesare in perioada deplasarii dar exista posibilitatea solicitarii unui certificat medical pentru aducerea medicamentelor la bord.

Pentru toate zborurile la prima clasa sunt admise 2 bagaje ce nu depasesc greutatea de 40 de kg si dimensiuni mai mari de 158 de cm, iar pentru clasa economica sunt permise 2 bagaje ce nu depasesc 23 de kg. Pentru zborurile transatlantice dimensiunea totala a fiecarui bagaj nu trebuie sa depaseasca 158 de cm (dimensiune totala = lungime+inaltime+latime) si cu o greutate mai mare de 32 de kg. Excesul de bagaj va fi obiectul unor taxe suplimentare ce vor fi percepute la aeroport.

 

Bagajul de mana la Qatar Airways

 

  Clasa Economica Clasa Business First
Bagaj inclus in tariful biletului DA
Dimensiunea maxima 50 x 37 x 25 cm
Greutatea maxima si numarul bagajelor 1 x 7 kg 2 piese, pana la 15 kg 2 piese, pana la 15 kg

 

Bagajul de cala la Qatar Airways

 

 

Clasa Economica

Clasa Business

First

Dimensiunea maxima a bagajelor

158 cm

Zboruri catre / din Brazilia 

2 x 32 kg

Brazilia - Argentina

Zboruri spre / din Canada, 
Argentina, Statele Unite ale Americii

2 x 32 kg

Alte zboruri

30 kg

40 kg*

50 kg*

* Greutatea unui singur bagaj nu trebuie sa depaseasca 32 de kilograme, iar in cazul in care depaseste, ea trebuie impartita in mai multe bagaje, fiecare cu o greutate maxima de 32 kg. Va rugam sa tineti cont ca taxele pentru inregistrarea bagajului de cala la aeroport pot fi cu peste 20% mai mari decat cele aplicate la rezervarea online.

 

Taxe de bagaj la Qatar Airways

 

 

O piesa suplimentara de bagaj

Fiecare kilogram in plus

Zboruri catre / din Argentina, Brazilia, Canada, SUA

200 USD

-

zboruri pe alte rute

 

25-70* USD

* In functie de ruta aleasa

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Companie aeriana fondata in anul 1993, cu cea mai rapida evolutie la nivel global. Qatar Airways este membra a Organizatiei Arabe de Transportatori Aerieni, cu 50% din actiuni apartinand statului si restul fiind detinute de investitorii privati ai companiei.

Baza transportatorului aerian este situata in Ad Dauha, capitala statului Qatar. In anul 2004, furnizorul a fost desemnat drept cea mai buna companie aeriana din Orientul Mijlociu de 8 ori, de catre Skytrax.

Compania aeriana Qatar Airways ofera pasagerilor locuri la 3 clase de zbor, respectiv Prima Clasa, Business si Economic.

Cei care aleg sa calatoreasca la prima clasa beneficiaza de confortul unui pat si servicii individuale, precum delicii culinare servite de bucatari cunoscuti la nivel international.

Clasa Business are in dotare fotolii spatioase si extensibile, ce dispun de priza si Wi-Fi. Pasagerii au si o masuta de lucru pe durata calatoriei intr-un Boeing 787.

Clasa Economic are, de asemenea, fotolii confortabile cu spatiu suficient pentru picioare. Pasagerii primesc perne si paturi pe durata zborului. Fiecare scaun dispune de alimentare, sistem audio-video interactiv și Wi-Fi, toate acestea in interiorul unei aeronave Boeing 787.

Fidelizare si beneficii

Qatar Airways a introdus un program de loialitate destinat pasagerilor aeronavelor, numit Club Priviledge. Acest program include diverse acorduri de reciprocitate cu Asiana Airlines - Asiana Club, Middle East Airlines - Cedar Miles, All Nippon Airways - Mileage Club si US Airways - Dividend Miles.

Nu lipsesc parteneriatele realizate cu diverse companii hoteliere la nivel international si de inchiriere autoturisme. Colaborarea pe baza sistemului Miles and More cu Lufthansa si United – Mileage Plus au fost finalizate in 2011 si 2012.

Copii si minori

Pe durata calatoriei cu avionul, copiii au posibilitatea de a viziona piese de teatru, desene animate sau filme. Acestia pot, de asemenea, savura gustari dulci. Pasagerii care calatoresc cu bebelusi, vor primi la cerere servetele umede, pampers sau alte obiecte necesare pe parcursul zborului.

Bilete de avion cu Qatar Airways