TAP Portugal

TAP Portugal
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: TP
  • Tara de origine: Portugalia
  • Anul infiintarii: 1945
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: Praça Marquês de Pombal, 1269-134 Lisabona, Portugalia
  • Telefon: +351 707 205 700
  • Website: https://www.flytap.com/en-ro/

Informatii generale

Membra a Star Alliance inca din 2005 si principala companie aeriana a Portugaliei - Tap Portugal isi are centrul de operare pe aeroportul din Lisabona, capitala situata strategic la intersectia cailor aeriene dintre Africa, America de Nord si America de Sud. Compania portugheza asigura conexiuni cu 84 de destinatii din 35 de tari si efectueaza aproximativ 2500 de zboruri pe saptamana. Din anul 2004 TAP Portugal opereaza 6 zboruri directe saptamanal intre Budapesta si Lisabona, de unde puteti gasi conexiuni avantajoase spre destinatii europene. Compania ofera zboruri directe intre Lisabona si Bucuresti, incepand din iulie 2012. In orarul de iarna 2014/2015, TAP Portugal ofera 4 zboruri pe saptamana cu destinatia Bucuresti.

Pentru clientii sai fideli, Tap Portugal a lansat programul Victoria, care poate fi accesat pe siteul oficial al companiei. Cu punctele TAP Victoria acumulate puteti achizitiona bilete de avion, cartele telefonice sau puteti beneficia de servicii speciale oferite de benzinariile partenere. Recunoscuta pentru conexiunile avantajoase spre destinatii din America de Sud si Africa, Tap Portugal a fost desemnata “Cea mai buna companie aeriana din Europa catre Africa”, respectiv “Cea mai buna linie aeriana europeana catre America de Sud”.

Informatii bagaje

Dimensiunile bagajului de mana acceptat de TAP Portugal nu pot depasi 115 cm - 55 x 40 x 20 cm. Pentru clasa Economic este permis 1 bagaj de pana la 8 kg, iar pentru clasa Executive 2 bagaje cu o greutate totala combinata de 16 kg. Se pot aduce la bord alimente pentru sugar destinate consumului in timpul zborului, 1 cos port-bebe – in cabina sau in cala, transportul a pana la doua echipamente de mobilitate per persoana cu handicap sau persoana cu mobilitate redusa, incluzand scaune cu rotile electrice. Propriile scaune cu rotile ale pasagerilor pot fi transportate doar ca bagaj inregistrat, la cala.

Orice articole de valoare (precum bani, bijuterii, metale pretioase, ochelari, lentile de contact, proteze si alte dispozitive ortopedice de orice tip, calculatoare personale sau orice alte echipamente conexe, telefoane mobile sau alte dispozitive electronice personale, efecte negociabile, titluri de valoare sau alte documente de valoare).

 

Bagajul de mana la TAP Portugal

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiunea maxima

Greutatea maxima si numarul bagajelor

Clasa Economica

Clasa Business

DA

 55 x 40 x 20 cm

1 x 8 kg

2 piese cu o greutate totala de 16 kg

 

Bagajul de cala la TAP Portugal

 

 

Clasa Economica

Clasa Business

Dimensiunea maxima

                                                  158 cm

Greutate maxima - rute din Europa si SUA

1 x 23 kg

                     2 x 32 kg

Greutate maxima - pe distante lungi

2 x 23 kg

Taxa bagaj suplimentar

taxa 75 EUR, la aeroport 

 

24-32 kg de bagaj

50 EUR

 

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Reteaua de rute TAP cuprinde 78 de destinatii din 34 de tari, din intreaga lume. TAP opereaza aproape 2.000 de zboruri saptamanale, cu o flota de 55 aeronave Airbus si mai mult de 16 avioane de transport care deservesc filiala regionala ale companiilor Portugalia Airlines si PGA Express.

Informatii checkin

Serviciul de check-in online este disponibil pentru pasagerii cu rezervari confirmate la zborurile operate de catre TAP Portugal si se poate utiliza cu 72 de ore si pana la 90 de minute inainte de plecare. Pentru check-in-ul efectuat de companii aeriene partenere, serviciul online este disponibil cu 23 de ore inainte de plecare (cu exceptia Luandei, unde este serviciul este disponibil cu pana la 5 ore inainte de plecare). Automat, se poate tipari imediat tichetul de imbarcare. Pentru zborurile catre si dinspre SUA, check-in-ul online este disponibil cu doar 24 de ore inainte de plecare. Este recomandat sa retii faptul ca nu vei putea efectua check-in online daca ti se solicita sa confirmi detalii despre cardul bancar. Serviciul online nu este disponibil pentru posesorii de bilete de rezidenti, de studenti sau pentru pasagerii care au solicitari speciale atasate rezervarii lor, cum ar fi serviciul pentru minori neinsotiti, serviciul pentru persoane cu dizabilitati, sau serviciul de transport al animalelor de companie in cabina sau in cala. Poti efectua formalitatile de check-in si de pe telefonul mobil sau de pe tableta, cu ajutorul aplicatiei speciale.

Serviciul este valabil pentru destinatii catre 12 aeroporturi, din 8 tari (Brazilia si 7 tari europene). Daca efectuezi check-in personal la aeroport, trebuie sa predai bagajul la Biroul de depunere bagaje. Daca pleci catre Lisabona, poti alege un serviciu de check-in personalizat si poti solicita colectarea bagajului din confortul locuintei, biroului sau hotelului, pretul fiind de 35 de euro de pasager. Pentru cursele in tari Schengen, check-in-ul se realizeaza cu o ora inainte de plecare. Iar, pentru curse in tari non-Schengen si curse intercontinentale, cu 90 de minute inainte de plecare.

Clase de zbor

Infiintata in anul 1945, linia aeriana nationala a Portugaliei are sediul social in Lisabona, pe Aeroportul Portela. In anul 2011, conform Raportului de Siguranta Aeriana JACDEC, compania a fost evaluata drept cel mai sigur transportator pasageri din Europa de Vest, pe locul 4 din lume, dupa Qantas, Finnair si Air New Zealand. In acelasi an, TAP Portugal a fost desemnat lider mondial dintre companiile cu destinatia Africa. Mai mult, pentru a treia oara consecutiv, TAP a fost ales liderul companiilor aeriene cu destinatii catre regiuni din America de Sud.

In anul 2011 si 2013, TAP Portugal a fost numita "Cea mai buna companie aeriana din Europa" de Global Traveler Magazine, publicatie digitala de turism recunoscuta la nivel global.

TAP reprezinta prescurtarea pentru Transportes Aéreos Portugueses (Transporturi Aeriene Portugheze). In 1979 compania a renuntat la aceasta denumire, devenind TAP Air Portugal. In cele din urma, transportatorul a revenit din nou la numele actual, respectiv TAP Portugal.

Pasagerii pot opta sa calatoreasca la una dintre cele doua clase de zbor, respectiv Business, numita si Tap Executive, sau Economy, ce contine Tap Plus, Tap Classic, Tap Basic si Tap Discount.

Pe aeronavele Airbus A319, Airbus A320 si Airbus A321, folosite pentru rutele medii, in timpul zborului la ambele clase, pasagerii beneficiaza de scaune de piele dotate cu sistem de divertisment. De asemenea, tavanul aeronavei este dotat cu ecrane LCD.

Clasa de zbor Tap Executive pune la dispozitia pasagerilor intimitate si o gama larga de optiuni de meniuri pentru servirea mesei fata de Clasa Tap Economy.

Servicii onboard

Cabina aeronavelor este impartita in doua clase. Clasa Economy din noile aeronave Airbus A340, este echipata cu ecrane tactile, individuale, moderne, de tip LCD si cu un sistem complet ultra-modern de divertisment IFE, in timp ce aeronavele Airbus A330 sunt dotate cu un sistem mediu de divertisment IFE si ecrane individuale mai putine. Clasa Economy de pe intreaga flota de Airbus A340 a fost modernizata pe parcursul anului 2013, introducandu-se un nou design si noi sisteme de divertisment in timpul zborului.

In Clasa TAP Executive (Business), scaunele se pot in paturi plate. Clasa Executive din aeronavele noi Airbus A330 sunt, de asemenea, dotate cu functii suplimentare. Revista oferita pe parcursul zborului al companiei aeriene TAP este denumita "UP" si este disponibila la bord in format fizic, online pe http://upmagazine-tap.com ca un site web receptiv complet (compatibil cu desktop-uri, telefoane inteligente si tablete), si ca o aplicatie descarcabila gratuit pentru Apple iPad.

Fidelizare si beneficii

Programul de loialitate TAP Portugal curent este denumit Victoria, iar prin acesta, membrii primesc bonusuri in functie de distantele parcurse. Bonusurile se acorda la tariful biletului si la clasele disponibile pe aeronave. Facand parte din Star Alliance, milele pot fi castigate si prin zboruri cu alti parteneri eligibili din Star Alliance. Calitatea de membru in programul Victoria este gratuita. Bonusurile sunt oferite sub forma de bilete gratuite, zboruri la o clasa superioara, bagaj suplimentar, precum si acces la salonul specific membrilor. Premiul in Mile poate fi de asemenea donat in scopuri caritabile.

Programul Victoria este impartit in trei nivele:

1. Victoria Miles Winner, nivelul de baza, cu nicio cerinta de kilometraj.
2. Victoria Silver Winner, (Membru de argint Star Alliance), cu o cerinta de kilometraj de 20000 de mile de zbor sau 25 de zboruri in termen de un an.
3. Victoria Gold Winner, (Membru de aur Star Alliance), cu o cerinta de kilometraj de 70000 de mile de zbor sau 50 de zboruri in termen de un an.

Bilete de avion cu TAP Portugal