Turkish Airlines

Turkish Airlines

Informatii generale

Cu o istorie veche de peste opt decenii, compania turceasca Turkish Airlines, are printre valorile de baza inovatia si satisfactia clientului si urmareste sa devina compania aeriana preferata de europeni, cu o retea de acoperire globala. Compania aeriana nationala a Turiciei isi are baza principala de operare pe Aeroportul International Ataturk din Istanbul si baze secundare pe: Aeroportul International Esenboga (Ankara) si Aeroportul International Sabiha Gokcen (Istanbul). Turkish Airlines acopera peste 200 de destinatii la nivel global si curse predilecte din Europa spre Orientul Mijlociu. Turkish Airlines este singura companie aeriana care ajunge la Mogadishu, in Somalia.

Pentru clientii sai, compania a initiat programul de fidelizare Miles & Smiles - care se adreseaza pasagerilor care calatoresc frecvent cu Turkish Airlines si companiile partenere Star Alliance. Astfel, puteti acumula puncte aferente milelor parcurse care pot fi folosite pentru obtinerea de bilete de avion gratuite. Pasagerii care calatoresc din Romania, beneficiaza de zboruri directe spre Istanbul, cu plecare de pe Aeroportul International Henry Coanda. Zborul spre orice alta destinatie europeana sau globala, are obligatoriu o escala la Istanbul.

Informatii bagaje

Limita bagajului de mana la Turkish Airlines este de pana la 8 kg, 55 x 40 x 23 – 1 piesa pentru Clasa Economica si pentru Clasa Confort, 2 piese pentru Clasa Business

In cazul bagajului de cala, Turkish Airlines permite 1 piesa pana la 20 kg la Clasa Economica si Clasa Confort, 1 piesa de pana la 30 kg pentru Clasa Business. Limitele de bagaj pentru zborurile locale si transatlantice sunt diferite si trebuie verificate separat in functie de destinatie.

 

Bagajul de mana la Turkish Airlines

 

Clasa

Economica

Confort

Business

Bagaj inclus in tariful biletului

DA

Dimensiunile maxime

55 x 40 x 23 cm

Greutatea maxima a bagajelor
si numar piese

1 x 8 kg

2 x 8 kg

In plus, se poate transporta gratuit poseta sau geanta de laptop, camera foto/video compacta, umbrela (fara varf ascutit). Lichidele se pot transporta in cabina numai intr-o punga resigilabila, transparenta, de plastic.

 

Bagajul de cala la Turkish Airlines

 

Clasa

Promotionala

Economy

Confort

Business

Dimensiune maxima

                                                  158 cm

Zboruri domestice

1 x 15 kg

1 x 20 kg

-

1 x 30 kg

Zboruri internationale

-

1 x 20 kg

1 x 30 kg

Zboruri intercontinentale

-

2 x 23 kg

2 x 32 kg

 


Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii checkin

Turkish Airlines a dezvoltat o aplicatie speciala pentru check-in, iar aceasta este compatibila cu sistemele de operare Windows, Android si iOS. Aceasta permite atat rezervarea de locuri, cat si consultarea serviciului Miles&More. Poti instala aplicatia din magazinele online aferente fiecarui sistem de operare, iar daca nu dispui de un device mobil de tip smartphone, poti accesta link-ul https://m.turkishairlines.com/ de pe orice alt dispozitiv mobil.

Clase de zbor

Membra a Star Alliance, cea mai mare alianta aviatica, Turkish Airlines se mandreste cu cea mai vasta retea de rute de zbor, cu plecare din Aeroportul Istanbul Ataturk. Compania aeriana fondata in anul 1933 a reusit sa castige premiul Skytrax in 2011 si 2012, fiind desemnata "Cea mai buna companie aeriana europeana".

In momentul de fata, Turkish Airlines opereaza zboruri catre o gama larga de zone ale globului, mai exact 260 de destinatii pe toate continentele.

Transportatorul aerian pune la dispozitia pasagerilor locuri la Clasa Business, Confort si Economy. Clasa Economy dispune de 78 cm spatiu intre scaune, iar spatarele sunt flexibile, lasandu-se pe spate maxim 15 cm. Fiecare loc are in dotare incarcatoare laptop, porturi USB si internet.

Clasa Confort pune la dispozitie scaune cu latime de 49 cm, si distanta intre locuri de 116 cm. Fiecare scaun se poate apleca maxim 22 cm si are in dotare monitor personal de 10.6”, pentru divertisment.

In Clasa Business, pasagerii pot rezerva locuri care se apleaca pana la 188 cm, foarte utile pentru dormit pe durata calatoriei. Fiecare scaun include o functie de masaj si alte beneficii, respectiv lumina pentru citit si spatiu pentru sprijinire brate.

Servicii onboard

Sistemul digital Planet si ecranele tactile individuale sunt disponibile in timpul zborului, pe avioanele B777, A340, A330, B737-800 si B737-900. Pasagerii pot alege programul, fie prin atingerea ecranului fie prin utilizarea telecomanzii. Se pot viziona 350 de filme si programe de stiri, desene animate, documentare, sport, turism, produse alimentare, moda si tehnologie, albume de muzica din cele 600 de CD-uri cu foarte multe genuri de muzica. Programele muzicale sunt disponibile pe cursele lungi internationale.

In timpul zborului, se permite pasagerilor folosirea serviciilor de mesaje text si e-mail. Pe unele avioane, se permite utilizarea iPod-urilor personale ale pasagerilor sau dispozitive USB. In functie de tipul de aeronava, unele dintre avioane nu sunt inca echipate cu un sistem de divertisment digital. Clasa Economy ofera scaune de 31-32 inch (78 cm). Fiecare scaun are un incarcator pentru laptop-uri si alte dispozitive electrice. O mufa USB si Ethernet este, de asemenea, disponibila la fiecare scaun. Un suport pentru picioare reglabil este disponibil pentru un plus de confort. Fiecare scaun are un suport ajustabil pentru picioare.

Fidelizare si beneficii

Turkish Airlines ofera pasagerilor programul de fidelizare Miles & Smiles, optiune introdusa in anul 2000 ce prevede ca numarul kilometrilor obtinuti se poate transforma in zboruri operate de membrii Star Alliance.

Bilete de avion cu Turkish Airlines