Vueling Airlines

Vueling Airlines

Informatii generale

Vueling este o linie aeriana lowcost cu baza principala de operare in Barcelona si baze secundare in cele mai improtante orase din Spania, dar si la Amsterdam, Roma si Florenta. A doua mare companie aeriana din Spania, Vueling efectueaza zboruri in Europa si zona Mediteranei de Vest, cumuland un total de peste 100 de destinatii.

Infiintata in anul 2004, Vueling a efectuat prima cursa pe ruta Barcelona-Eivissa. La mijlocul lui 2009, fuzioneaza cu ClickAir, devenind a doua companie aeriana din Spania. Pentru pasagerii din Romania, Vueling ofera zboruri directe de la Bucuresti, de pe Aeroportul Otopeni - spre Barcelona, Bilbao si Madrid. Se poate zbura spre multe alte destinatii cu conexiune in Barcelona. Vueling efectueaza zboruri directe si de pe Aeroportul din Timisoara cu destinatia Barcelona. Asa cum procedeaza majoritatea companiilor low-cost, Vueling Airlines ofera bauturi si gustari la bordul aeronavelor contra cost. Compania are un program de fidelizare a pasagerilor denumit – Punto. Ca membru al acestui program, beneficiati de convertirea milelor parcurse in reduceri pentru achizitionarea biletelor de avion.

Informatii bagaje

Bagajul de mana permis de compania Vueling poate avea o greutate maxima de 10 kg si dimensiunile 55 x 40 x20 cm, cu exceptia tarifului Excellence care permite 14kg si o servieta mica, poseta sau camera.

Fiecare pasager are dreptul la 3 bagaje de cala, fiecare a cate 23 kg. Daca aceasta greutate este depasita, se vor aplica taxe suplimentare, in valoare de 12 € pentru fiecare kilogram in exces.

Prin tariful Basic, efectuarea check-in-ului pentru un bagaj de max. 23 kg per pasager poate implica costuri suplimentare in functie de caracteristica fiecarui tip de zbor. Tarifele Optima si Excellence includ check-in-ul gratuit. De asemenea, pentru o taxa suplimentara, se poate creste volumul bagajului la maxim 32 kg per bagaj.

 

Bagajul de mana la Vueling

 

Tarif Basic Optima Excellence
Bagaj inclus in tariful biletului DA
Dimensiune maxima 55 x 40 x 20 cm
Greutate maxima 10 kg 14 kg
Taxa excedent bagaj 35 EUR *

* Taxa suplimentara apare atunci cand bagajul depaseste limita permisa.

 

Bagajul de cala la Vueling

 

Tarif

Basic

Optima

Excellence

Bagaj inclus in tariful biletului

23 kg

O piesa bagaj

74 EUR

inclus

A doua piesa bagaj

314 EUR 

240 EUR

A treia piesa bagaj

554 EUR 

480 EUR

Taxa excedent bagaj 24-32 kg

12 EUR per kg, achitati la aeroport

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Vueling este un transportator aerian de origine spaniola, in regim low-cost, cu sediul in El Prat, Barcelona. Numele acestei companii este un derivat din cuvantul "vuelo", cuvant din spaniola ce se traduce "zbor".

Compania fondata in 2004 are in momentul de fata 14 baze in diferite zone ale lumii, respectiv A Coruña, Alicante, Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, FlorenÈ›a, Madrid, Málaga, Palma de Mallorca, Paris Orly, Sevilla, Valencia si Ibiza. Vueling este cunoscuta drept a doua cea mai mare companie aeriana din Spania, cu transporturi pasageri in 100 destinatii de pe glob.

Vueling include diverse pachete tarifare in transportul aerian al pasagerilor, respectiv Basic, Optima si Excellence. Aceste clase ofera multiple avantaje, asadar pasagerii pot calatori conform bugetului si dorintelor lor.

Servicii onboard

Pasagerii care calatoresc cu aceasta companie aeriana pot solicita un loc special la bordul avionului, alegand unul din programele dedicate - Optima Fare, ce permite alegerea unui scaun in fata sau in spatele aeronavei, sau Excellence Fare, pentru un loc cu spatiu mare de picioare, pe randul 1, fara alti pasageri alaturi.

O varianta ideala pentru confort este locul XL, optiune ce implica un spatiu marit pentru picioare pe durata calatoriei cu avionul. Acest serviciu este valabil pe randurile din fata, respectiv 5 - 11 si randurile din spate, 15 - 31.

Fidelizare si beneficii

Vueling ofera diverse optiuni de fidelizare, bazate pe colectarea de puncte si transformarea acestora in bilete de avion catre destinatia dorita.

Pasagerii care calatoresc cu aceasta companie aeriana se pot bucura de beneficiile programelor Punto si Iberia Plus, dar si de avantajele incluse in Cardul Premium Vueling, oferit la efectuarea a cel putin 40 de zboruri.

Copii si minori

Pasagerii care isi doresc sa calatoreasca alaturi de copii cu varsta cuprinsa intre 2 saptamani si 2 ani, sunt nevoiti sa plateasca 30 euro per adult+copil. Carucioarele se pot folosi chiar de la urcarea la bordul aeronavei, fara costuri suplimentare. Calatorii pot solicita un carucior destinat copiilor la Biroul de Informatii al Aeroportului din Barcelona.

Bilete de avion cu Vueling Airlines