Wizz Air

Wizz Air

Informatii generale

Infiintata in 2003, compania Wizz Air a efectuat primul zbor din Katowice. In prezent, acopera peste 420 de rute si dispune de 25 de baze operationale in Europa centrala si de sud-est. In Romania, Wizz Air efectueaza zboruri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Iasi, Sibiu, Craiova si Timișoara. Dupa un deceniu de la inaugurare, Wizz air a devenit cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, iar in 2016 a fost nominalizata la categoria cea mai valoroasa linie aeriana a anului de catre revista de specialitate Air Transport World. Scopul declarat al companiei este acela de face din calatoria cu avionul o modalitate accesibila de transport pentru cetatenii Europei Centrale si de Est, precum si de a oferi o experienta noua de zbor tuturor calatorilor din spatiul Uniunii Europene.

Compania ofera un set de servicii destul de simplu: calatorii fara bilet imprimat, folosirea aeroporturilor secundare si regionale pentru eficientizarea costurilor, scurtarea timpilor de asteptare si furnizarea de servicii de catering la cerere, contra cost. In Romania, Wizz Air este operatorul aerian care transporta cei mai multi pasageri, motiv pentru care a lansat inca din 2011 programul de fidelizare, Wizz Xclusive Club. Membrii Wizz Xclusive Clubz beneficiaza de bilete la preturi promotionale.

Informatii bagaje

Fiecare pasager al companiei Wizz Air are dreptul de a transporta un bagaj de mana, pana la 6 bagaje de cala cu o greutate maxima de 32 de kg fiecare, o sacosa cu produse din duty free-ul din aeroport.

Optiunea de bagaj poate fi achizitionata online in momentul rezervarii, prin check-in online (cu pana la 3 ore inainte de plecare), prin intermediul Serviciu Clienti sau direct la aeroport. In cazul in care optati pentru inregistrarea bagajului la aeroport se vor percepe taxe suplimentare mult mai ridicate decat cele percepute la rezervarea online.

 

Bagajul de mana la Wizz Air

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimeniunile maxime ale bagajului  

Greutatea maxima a bagajului 

DA – Bagaj mic

42 x 32 x 25 cm

10 kg

NU – Bagaj mare

56 x 45 x 25 cm

Tarif valabil pentru o singura piesa de bagaj de mana mare
  Online sau prin telefon in afara sezonului Online sau prin telefon in sezon Aeroport
Zbor scurt* 10 EUR 10 EUR 35 EUR
Zbor lung** 18 EUR 18 EUR 35 EUR

* Zbor scurt este un zbor cu durata de pana la 2 ore si 40 de minute
** Zbor lung este un zbor cu durata de peste 2 ore si 40 de minute

In plus, pasagerii pot transporta obiectele enumerate mai jos:
• haina sau o patura
• telefon mobil
• material de citit pe durata zborului
• pentru copiii mai mici de doi ani: mancare pentru durata zborului, carucior pliant, sau un leagan mic
• pereche de carje pentru persoanele cu dizabilitati fizice

 

Bagajul de cala la Wizz Air

 

Bagaj inclus in tariful biletului

Dimensiunile maxime ale bagajului 

Greutatea maxima a bagajului 

Numarul maxim de piese de bagaj

NU

149 x 119 x 171 cm

32 kg/1 piesa de bagaj

6

Tarif valabil pentru o singura piesa de bagaj de cala

 

Online sau prin telefon in afara sezonului

Online sau prin telefon in sezon

Zbor scurt*

 15 EUR

25 EUR

Zbor lung***

 38 EUR

48 EUR

Aeroport

    60 EUR

* Zbor scurt este un zbor cu durata de pana la 2 ore si 40 de minute
** Zbor lung este un zbor cu durata de peste 2 ore si 40 de minute

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Informatii flota

Wizz Air este compania aeriana fondata in 2003, insa si-a inceput activitatea de transport al pasagerilor incepand cu data 19 mai 2014. Doar in primele 3 luni si jumatate, 250.000 de clienti au fost transportati la destinatiile alese. In primul an de activitate, Wizz Air a ajuns la un numar impresionat de pasageri, respectiv 1.4 milioane, ajungand pe pozitia a doua in topul companiilor aeriene low-cost din Europa Centrala si de Est.

In momentul de fata, compania Wizz Air ofera bilete de avion pentru mai mult de 360 de rute de zbor, si are in dotare un numar de 20 de baze operationale in diverse tari, respectiv Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Lituania, Letonia, Ucraina, Serbia, Cehia, Bosnia si Hertegovina, Slovacia.

Clase de zbor

Wizz Air ofera servicii aeriene in regim low-cost, asadar compania pune la dispozitia pasagerilor locuri doar la clasa tarifara economica.

Fidelizare si beneficii

Compania aeriana ofera pasagerilor diverse servicii suplimentare, ce pot fi achizitionate odata cu biletele de avion. Astfel, calatorii pot opta pentru WIZZ Discount Club, WIZZ Flex, WIZZ Reserved Seat, WIZZ Xtra Space, WIZZ Xpress, WIZZ XXLong. Pasagerii pot solicita si garantie pentru respectarea timpului de sosire la destinatie.

WIZZ Discount Club pune la dispozitia pasagerilor reduceri pentru calatorii sau pentru alte servicii disponibile. WIZZ Flex permite pasagerilor sa modifice zborul ales online, in ceea ce priveste data, ora si ruta de zbor.

WIZZ Reserved Seat este serviciul care asigura un confort sporit pe toata perioada calatoriei cu avionul si implica un loc rezervat chiar in primele 3 randuri din aeronava. Mai mult, pasagerii beneficiaza de imbarcare prioritara. Wizz Xtra Space pune la dispozitia clientilor mai mult spatiu, locul din mijloc fiind in permanenta gol. Serviciul este disponibil doar in cazul anumitor curse. Wizz Xpress reprezinta serviciul ce garanteaza imbarcarea prioritara a pasagerilor aeronavei.

WIZZ XXLong, cu imbarcarea prioritara inclusa, reprezinta serviciul de permite rezervarea unui loc cu mai mult spatiu pentru picioare. Pasagerii care opteaza pentru aceasta optiune vor ocupa unul dintre cele mai comode locuri existente in cabina avionului.

Pasagerii pot achizitiona si o garantie conform careia aeronava la ajunge la timp la destinatie. In cazul in care zborul are o intarziere de cel putin o ora, fiecare calator va primi in contul personal WIZZ suma de 100 EUR.

Animale de companie

.

Bilete de avion cu Wizz Air