Informatii utile Kabul

Date generale


Moneda: Afgani (AFN)
Limba oficiala: Pastuna, Dari
Fus orar: GMT 04:30

Kabul este recunoscuta pentru


istorie
arhitectura
puncte de interes
relaxare
situri religioase
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Kabul

Din punct de vedere climatic, orasul Kabul este influentat foarte mult de localizarea sa geografica. Acesta este situat intr-o depresiune fiind marginita de munti de 1800 metri altitudine. Astfel in zona depresionala, temperaturile sunt foarte mari pe timpul verii, mai exact intre 25 si 35 de grade Celsius, accentuate de faptul ca precipitatiile sunt foarte rare. Pe de alta parte, iernile sunt foarte reci si cu precipitatii ridicate, in special in forma de ninsoare, sau lapovita in zilele mai calde. Ianuarie este considerata a fi luna cu cele mai scazute temperaturi, ce pot ajunge si pana la -7 grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Kabul, Afganistan

Satele situate la marginea orasului sunt localizate in zonele cu altitudine mai mare, iar aici temperaturile sunt mai scazute si in timpul iernii multe drumuri sunt blocate din cauza ninsorilor. Perioada propice pentru a vizita orasul este in anotimpul de primavara, cuprins intre lunile aprilie – iunie, in care temperaturile sunt medii, iar precipitatiile la un nivel normal.

Viza turistica pentru Kabul

Turistii straini ce vor sa intre in Kabul vor avea nevoie de o carte de inregistrare pentru turisti, ce consta in completarea unui formular, pasaport si doua poze de carte de identitate. Aceiasi carte de inregistrare este necesara si cand parasiti orasul, iar de obicei aceasta va este luata inapoi de catre autoritatile afgane.

Alte informatii utile

In interiorul orasului se gasesc numeroase sali cu acces la internet, cea mai cunoscuta fiind Assa II Net Café, iar o ora la aceasta sala costa aproximativ 1 dolar. De asemenea, puteti gasi wireless la unele restaurante mai selecte. Reteaua mobila este una foarte buna in Kabul iar pentru turistii europeni si americani 3G-ul este functional.

Kabul este etichetat ca fiind un oras destul de nesigur, aceasta eticheta este pusa pe toate siteurile de turism si sunt avertismente pentru acest fapt. Pentru femeile care vor sa viziteze orasul este necesar ca acestea sa poarte esarfe pe cap, insa locuitorii orasului sunt caracterizati ca fiind foarte sociali si amabili.