Transport Kabul

Majoritatea turistilor aleg sa cumpere harti ale orasului pentru a se orienta mai bine in ce directii trebuie sa mearga.

Autobuzele Millie sunt dispuse pe foarte multe rute ale orasului insa pentru rapiditate si confort sunt recomandate taxiurile deoarece sunt si autobuze foarte vechi si fara conditii.

Taxiurile sunt foarte multe si sunt numerosi soferi ce au invatat un nivel acceptabil de engleza pentru a intelege ce le spui. De stiut este faptul ca turistul isi negociaza cursele de taxi, acestea nu au preturi fixe si depinde doar de cum se negociaza cu el pentru a se obtine preturi mai ieftine. De evitat este si faptul de a se lua un taxi din apropierea ambasadei sau a cladirilor militare precum si din fata hotelurilor de 5 stele. Se poate inchiria si o masina pentru mai multe zile, iar cea mai cunoscuta companie pentru asa ceva este Logistica afgane & Tours, de unde se pot inchiria atat masini cat si camioane sau microbuze.

Pentru cei ce aleg sa mearga pe jos este recomandat sa fie mereu atenti la ce se intampla in jurul lor si sa nu mearga in zonele rezidentiale traditionale deoarece sunt grupari de afgani care suspecteaza pe oricine de spionaj.