Ghid turistic Bela Bela

Bela Bela
Recomandat pentru: relaxare, natura, piscine

Despre Bela Bela

Bela Bela sau Warmbaths, ambele nume sunt la fel de cunoscute, este o statiune balneara din savana sud-africana, la 50 de minute de mers cu masina de Pretoria si la o ora distanta de Johannesburg.

Izvoarele fierbinti, care au facut cunoscuta asezarea turistica pe tot cuprinsul Africii, produc 22.000 de litri de apa termala pe ora cu o temperatura de 52 °C. Pentru turisti, Bela Bela este o destinatie unica si de neuitat. O statiune frumoasa dar linistita. Apa termala ofera o larga varietate de tratamente de revitalizare si intinerire a organismului. Pachetele turistice includ de obicei masaje facute de specialisti terapeuti si posibilitatea de a-ti petrece toata ziua intr-unul din sutele de jacuzzi amenajate in zona.

Popularitatea statiunii este data si de clima blanda a zonei, cu o medie de 286 de zile insorite pe an. Vara, temperatura se mentine constant intre 16°C - 29°C, iar iarna mercurul termometrelor variaza intre 7°C - 24°C.

Daca te plictisesti sa stai doar in piscinile cu apa termala, Bela Bela propune o larga oferta de actiuni recretative. Statiunea pune la dispozitie piste de carting, terenuri de golf, tenis si volei, precum si o multitudine de parcuri acvatice. Poti face schi nautic, sa te plimbi cu bicicleta sau sa faci drumetii prin savana care inconjoara statiunea. Daca ultima varianta ti se pare cea mai atragatoare, iti vindem un pont. In imediata apropiere a statiunii se afla o ferma privata, de unde poti inchiria un elefant care sa-ti “descrie” traseul, de pe spinarea lui. Proprietarii fermei, unde traiesc 63 de elefanti, iti vor povesti tot ce trebuie sa stii despre cunoscutele pachiderme.

Bela Bela este si o destinatie ideala pentru turismul de afaceri, oferind o multitudine de sali de conferinte dotate cu echipamentul necesar si diferite activitati specializate pentru “team-building"-uri.

Bela Bela