Ghid turistic Cape Town

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, istorie, arhitectura, atractii inedite, divertisment, relaxare

Despre Cape Town

Cape Town este al doilea oras ca populatie din Africa de Sud si cea mai sudica asezare urbana de pe continent. Zona a fost mentionata prima data de exploratorul portughez Bartolomeu Diaz, in 1486, dar cele mai vechi izvoare istorice din regiune dateaza din urma cu peste 15.000 de ani.

La Cape Town se ajunge relativ usor, de pe aeroportul orasului existand curse regulate cu cele mai importante metropole din lume. Odata ce ati ajuns in oras, ar fi preferabil sa inchiriati o masina. Majoritatea obiectivelor turistice se afla la o distanta apreciabila intre ele, iar transportul in comun nu este recomandat strainilor. In cel mai rau caz, comandati un taxi. E relativ ieftin si sigur.

In Cape Town verile sunt calduroase si umede, cu o temperatura medie de 25-26 °C, iar iernile racoroase si ploioase, cu nopti in care mercurul termometrului se apropie de 0 °C.

Temperaturi medii lunare in Cape Town, Africa de Sud

Datorita numeroaselor obiective turistice si activitati recreative, turistii nu vin la Cape Town doar pentru o zi sau doua. Un traseu al orasului poate fi inceput de la Castelul Bunei Sperante, cea mai veche cladire inca “in picioare” din Africa de Sud, a carei constructii a inceput in 1666. Castelul are cinci bastioane, fiecare purtand numele unuia dintre cele cinci titluri principale ale lui Willem, printul de Orania. Zona Cheiului "Victoria si Albert" este un important centru comercial, foarte popular printre turisti, in apropierea plajei. In aceasta zona se afla si "Acvariul celor Doua Oceane" unde, in doua bazine, sunt reproduse ecosistemele Oceanelor Atlantic si Indian care se unesc in dreptul capatului de sud al tarii. Amatorii de cumparaturi trebuie sa traga o fuga si la Canal Walk Shopping Centre, o zona in care se regasesc peste 400 de magazine si mall-uri. Cu stradute inguste, cladiri colorate si numeroase moschei, cartierul Bo-Kaap, situat in sud-vestul orasului, este o atractie deosebita pentru cei pasionati de cultura musulmanilor. La Cape Town se afla si una dintre cele mai spectaculoase gradinini botanice din lume - Kirstenbosch. Turistii au zilnic acces pe Insula Robben, locul unde au fost inchisi prizonieri politici din timpul apartheidului, inclusiv Nelson Mandela. O atractie importanta este si varful Table Mountain, in imediata apropiere a orasului, la care se ajunge cu telecabina. De asemenea, peste 100 de galerii de arta, majoritatea reflectand cultura sud-africana, asteapta sa fie descoperite in Cape Town.

Cape Town este recunoscut ca una dintre cele mai importante destinatii de surf si kitesurf (o combinatie intre surf si parapanta) din lume, prin faptul ca plajele sale au deschidere atat la Oceanul Indian cat si la Oceanul Atlantic. Aceasta dubla expunere mai ofera o specificitate locului. Fiecare plaja are o temperatura diferita.

Cape Town este cunoscut si ca sediul unor importanti producatori de vin la nivel mondial. Daca va plac vinurile sud-africane, specialistii va recomanda se le cumparati chiar din acest oras, pentru ca sunt mult mai ieftine decat in alte zone.

Pe vremuri, Cape Town era cosmarul oricarui marinar. De aici si povestea Olandezului Zburator, navigatorul a carui fantoma bantuie Capul Bunei Sperante. Desele naufragii care au avut loc in apropierea tarmului au lasat in urma circa 2500 de epave. Amatorii de scuba diving le pot vedea cu ochiul liber.

Cape Town