Ghid turistic Parcul National Kruger

Parcul National Kruger
Recomandat pentru: safari, parcuri, camping, elefanti, rinoceri

Despre Parcul National Kruger

Parcul National Kruger este cea mai veche rezervatie naturala din lume si una dintre cele mai mari din Africa, cu o intindere de circa 2 milioane de hectare. Arealul este protejat din 1898, in urma unui decret semnat de presendintele Republicii Sud-Africane, Paul Kruger, de la care parcul a imprumutat numele. Rezervatia este adapost pentru un numar impresionant de specii de flora si fauna: copaci (336), pesti (49), amfibieni (34), reptile (114), pasari (507) si mamifere (147). Desi, in teorie, parcul ar trebui sa adaposteasca doar 8.000 de elefanti, la ultimul recensamant numarul acestora depasea 11.600.

Parcul National Kruger este relativ usor accesibil pentru turisti, existand zboruri zilnice intre aeroporturile importante din tara (Johannesburg, Durban si Cape Town) si aeroporturile Phalaborwa, Hoedspruit si Kruger, toate trei aflate in perimetrul apropiat rezervatiei. Parcul Kruger are 9 porti diferite de intrare.

Parcul are o lungime de circa 360 de kilometri, o latime aproximativa de 65 de kilometri si este situat la o altitudine care variaza intre 200 si 840 de metri. Climatul este unul subtropical, cu veri calduroase si umede si temperaturi ce depasesc deseori 38 °C. Sezonul ideal de vizitat rezervatia este iarna. Atunci temperaturile sunt mai blande si exista sanse mai mici de a contacta malarie.

Din 2013, administratorii rezervatiei au la dispozitie doua drone si doua elicoptere pentru supravegherea parcului. O problema importanta este numarul mare de braconieri care dau tarcoale arealului protejat. Pentru a intelege cat de mare este tentatia acestora, aflati ca un kilogram de corn de rinocer se vinde cu circa 82.000 de dolari.

La dispozitia turistilor sunt puse 21 de tabere de cazare, 2 cabane particulare si 15 trasee distincte de safari. Viteza maxima a masinilor de teren care transporta turistii nu are voie sa depaseasca 50 km/ora. Aveti mare grija la apropierea de animale. Cu toate ca sunt obisnuite cu turistii, raman imprevizibile. Cei mai periculosi sunt elefantii, bivolii si rinocerii, care nu dau doi bani pe protectia oferita de o masina.

Parcul National Kruger