Ghid turistic Port Elizabeth

Recomandat pentru: safari, elefanti, plaja, delfini, pinguini

Despre Port Elizabeth

Port Elizabeth este al cincilea cel mai mare oras din Africa de Sud si al doilea cel mai vechi din tara. Prescurtat adesea PE, cunoscut si ca "Orasul Prietenos" sau "Orasul vanturilor", Port Elizabeth este unul dintre principalele porturi ale Africii de Sud dar si o populara destinatie turistica. De asemenea, este recunoscut ca "Mecca" sporturilor acvatice din Africa.

Primii oameni s-au asezat aici in urma cu 100.000 de ani, dar primul european care a pasit in Golful Algoa, numele generic al zonei din care face parte orasul, a fost exploratorul portughez Bartolomeu Dias, in 1488. Orasul modern a fost format propriu-zis abia in 1820, de circa 4.000 de colonialisti britanici. In acelasi an, guvernatorul regiunii Cape Colony, Rufane Shaw Donkin, a botezat asezarea dupa numele ultimei sale sotii, Elizabeth.

Orasul se bucura de numeroase atractii istorice. Cel mai interesant este traseul Mostenirii Istorice Donklin, unde calci pe urmele colonistilor de la 1820. Lung de cinci kilometri, traseul traverseaza circa 50 de obiective istorice, extrem de valoroase arhitectural, aflate in zona Vechiului Deal, din centrul orasului. Printre acestea regasim vechiul turn cu clopot al orasului, construit in 1923 pentru a comemora venirea primilor colonialisti, care ofera o privire superba asupra orasului. Alte atractii includ gradinile din St George's Park, Muzeul Metropolitan de arta sau muzeul oceanografic Humewood. Orasul este inconjurat de mai multe rezervatii naturale, printre care si faimosul Addo Elephant Park, cu cea mai densa populatie de pachiderme din lume. De vizitat este si rezervatia privata Sharmwari Game, camin pentru cele mai cunoscute animale de pe continent: elefant, leu, leopard, rinocier si bivol.

Cum spuneam, Port Elizabeth este cunoscut in primul rand pentru sporturile acvatice. Golful Algoa ofera conditiile excelente pentru scuba diving, pescuit sportiv, surfing si windsurfing. Scurtele croaziere in afara gofului ofera turistilor sansa sa vada pe viu tumbele delfinilor.

Port Elizabeth