Ghid turistic Port Nolloth

Despre Port Nolloth

Port Nolloth este un oras-port in regiunea Namaqualand, in nord-vestul coastelor sud-africane, aproape de granita cu Namibia. Micuta asezare nu are aeroport, cele mai apropiate aerogari fiind Kleinzee Airport, la 52 km, Kortdoorn Airport, la 77.5 km, si Oranjemund Airport, la 84 km.

Port Nolloth a aparut initial ca un punct de transbordare a minereurilor de la minele din Okiep, unde in secolul XIX se gaseau cele mai bogate zacaminte de cupru din lume. Prima datare documentara a asezarii a fost facuta de celebrul explorator portughez Bartolomeu Dias, in timpul cunoscutei sale aventuri in jurul Capului Bunei Sperante, in 1487. Actualul nume l-a dobandit la mijlocul secolului XIX, de la guvernatorul Cape Colony, George Grey, care a botezat micul port dupa M.S. Nolloth, topograful sau.

Economia orasului a decazut treptat pana cand, in 1926, in zona au fost descoperite importante zacaminte de diamant. Si astazi in zona mai exista mine de diamant functionale, chiar daca principalele activitati economice ale orasului sunt altele: pescuitul si turismul. De altfel, orasul este impartit in doua zone distincte: Port Nolloth, ca zona de afaceri si pescuit, si McDougall's Bay, in sud, o statiune turistica special amenajata.

Nimic nu se intampla cu viteza in acest micut oras, fiind destinatia ideala de vacanta pentru cei care cauta un refugiu din aglomerarile urbane. Statiunea McDougalls Bay ofera plaje fine si curate, ape calme (desi, ai grija, apa e destul de rece tot timpul anului), plimbari cu barca si caiac-canoe.

Fiind port la Oceanul Atlantic, clima si apa se pastreaza relativ reci tot timpul anului, dar in luna decembrie se poate incerca surful. In McDougalls Bay se poate pescui doar in baza unui permis emis de municipalitate. Muzeul local iti va povesti intreaga istorie a locului si a bogatiilor descoperite aici si, daca esti pasionat de fotografie, vei gasi acolo una dintre cele mai vechi colectii de poze din Africa de Sud.

Port Nolloth