Ghid turistic Sandton

Sandton
Recomandat pentru: biserici, cazinou, safari, monumente

Despre Sandton

Sandton este un oras situat la doar 15 kilometri de Johannesburg. Numele i se trage din combinatia celor doua suburbii care s-au unit, Sandown si Bryanston. Cel mai apropiat aeroport din zona este Tambo International Airport, principala aerogara care deserveste si Johannesburgul.

De altfel, rata mare a criminalitatii din metropola vecina a facut ca in anii ’90, multe companii importante din Johannesburg sa-si mute sediile si birourile in Sandton. S-a ajuns astfel ca acest oras sa devina noul centru financiar al Africii de Sud.

Printre principalele atractii turistice se afla mallul Sandton City, care, impreuna cu Piata Nelson Mandela din vecinatate, inglobeaza una dintre cele mai mari zone de cumparaturi din emisfera sudica. Poti petrece o zi intreaga in acest mall, insa, fii atent. Preturile la Sandton City sunt cam piperate. De asemenea, daca te astepti sa gasesti in oras cazare ieftina, s-ar putea sa nu fie atat de simplu de gasit. Sandton s-a dezvoltat in special ca o destinatie exclusivista pentru turismul de afaceri, majoritatea hotelurilor fiind cotate la 5 stele. De altfel, planurile investitorilor propun construirea in oras a unui adevarat “Wall Street”, dupa model new-yorkez.

Mentionam ca peste un milion de turisti viziteaza anual Piata Nelson Mandela, care ofera cele mai diverse magazine, de la librarii, la case de bijuterii, intr-o atmosfera mai sofisticata decat oriunde in Africa de Sud. Aici vei descoperi si cele mai fine restaurante din tara si vei gasi laolalta vin frantuzesc, platouri grecesti, cafea italiana si bucatarie traditional africana. Atmosfera atat de cosmopolita te va cuceri. E interesant de mentionat ca exclusivista Piata Nelson Mandela nu se afla departe de ferma Liliesleaf, unde Mandela a trait la inceputul anilor ’60 si unde numerosi activisti impotriva apartheidului au fost arestati in respectiva perioada.

Sandton este si orasul natal al atletului Oscar Pistorius, cunoscutul sprinter cu picioarele amputate, acuzat in februarie 2013 ca si-a impuscat mortal sotia.

Sandton