Ghid turistic Sun City

Sun City
Recomandat pentru: golf, tiroliana, cazinou, relaxare, divertisment, familii

Despre Sun City

Sun City este o statiune de lux in nord-estul Africii de Sud. Nu exista zboruri directe catre aceasta destinatie. Fiind situata la doar doua ore si jumatate de condus de Johannesburg, cel mai facil este sa inchiriezi o masina sau sa apelezi la cursele de autobuz care pleaca din mai cunoscuta metropola.

Oraselul turistic a fost dezvoltat de magnatul hotelier Sol Kerzner si a fost deschis vizitatorilor in 7 decembrie 1979. Grandoarea statiunii, la care aveau acces doar albii in perioada apartheid-ului, a adus cu sine si celebritatea mondiala a orasului. Astfel, in 1985, Artists United Against Apartheid, o larga “coalitie” de staruri pop si rock au lansat melodia “Sun City”, care a devenit un hit al luptei impotriva segregarii rasiale. In aceeasi perioada, artisti precum Bruce Springsteen, Bob Dylan sau Run DMC, numeau Sun City o rusine si un miraj al decadentei. Dupa eliberarea lui Nelson Mandela, in 1990, boicotul statiunii a luat sfarsit.

Astazi, Sun City este vazut de turisti, pe buna dreptate, ca un Las Vegas al continentului african. In ultimii ani, oraselul a castigat numeroase premii pentru respectarea mediului inconjurator, pentru mostenirea sa culturala si pentru turism. In 2001, aici a avut loc “Oscarul” industriei de film de la Bollywood. In Sun City gasesti gradini botanice, parcuri cu animale, terenuri de golf renumite, cazinouri, hoteluri selecte si numeroase baruri si restaurante, care ofera bauturi si mancaruri alese. The Valley of Waves (Valea Valurilor) este cel mai spectaculos si avansat parc acvatic din Africa de Sud, un mic ocean construit in centrul statiunii, cu valuri artificiale, care ating pana la 1.2 metri. Amatorii de miscare au la dispozitie terenuri de tenis si de squash, pot face echitatie si mountain biking sau pot incerca schiul pe apa si parasailing-ul. Indiferent in ce parte a anului alegeti Sun City, sansele sa intalniti intamplator in statiune o vedeta internationala sunt destul de ridicate.

Sun City