Ghid turistic Umhlanga

Umhlanga
Recomandat pentru: plimbari in aer liber, plaja, relaxare

Despre Umhlanga

Umhlanga este un oras comercial si o statiune la nord de metropola sud-africana Durban. In limba Zulu, numele orasului inseamna “locul trestiilor”. Umhlanga se afla la doar zece minute de mers cu masina de King Shaka Airport, cel mai mare aeroport din regiune, si la 16 kiliometri de centrul metropolei Durban.

Situat intr-o zona de coasta la Oceanul Indian, Umhlanga se bucura de o clima substropicala. Iarna, temperatura coboara rar noaptea sub 12°C, iar la pranz variaza in jur de 24 °C. Verile sunt calduroase si umede, acul termometrelor depasind deseori 30°C. Temperatura apei variaza intre 25°C - vara si 20°C in timpul iernii.

In ultimii ani, Umhlanga a devenit si un important centru economic dupa ce multe companii din Durban si-au relocat sediile in ceva mai sigura si linistita statiune. Turisti de pe intreg mapamondul vin pe tot parcursul anului sa se relaxeze si sa se distreze la Umhlanga, statiune laudata ca avand unul dintre cele mai frumoase litoraluri din lume.

Orasul ofera o gama variata de activitati recreative, de restaurante si escapade in natura, toate intr-un cadru de o siguranta sporita fata de alte statiuni sud-africane. Amatorii de cumparaturi trebuie sa viziteze spectaculosul Gateway shopping centre, iar fanii jocurilor de noroc nu au voie sa rateze o fuga pana la Sibaya Casino. Iubitorii de mare si de activitati in aer liber nu au cum sa se plictiseasca. Au de ales intre surfing, pescuit la adancime, calatorii alaturi de delfini si balene, scufundari, rafting pe rau sau zboruri cu deltaplanul. Pasionatii de golf au la dispozitie numeroase terenuri in locatii spectaculoase, la doar 15 minute distanta de oras.

Dar Umhlanga este de asemenea o destinatie ideala pentru firile mai romantice. Hotelurile de lux, parcurile, aleile si restaurantele primitoare, fac din Umhlanga un paradis pentru cuplurile care vor sa-si petreaca aici luna de miere.

Umhlanga