Ghid turistic Wellington (ZA)

Wellington (ZA)
Recomandat pentru: peisaje, relaxare, alte atractii

Despre Wellington (ZA)

Wellington este o micuta asezarea cu circa 58.000 de locuitori, la nord-est de Cape Town, o distanta care poate fi strabatuta in 45 de minute cu masina.

Localitatea a fost botezata dupa numele generalului englez care l-a invins pe Napoleon la Waterloo. Ironia sortii face ca oraselul sa fi fost intemeiat de niste francezi, care au si dat primul nume asezarii: Val de Charron.

Principala activitate economica a orasului este agricultura, cu accent pe productia de vin si brandy. Pentru iubitorii de vin, Wellington e un mic paradis. Un itinerariu oficial al cramelor din zona cuprinde nu mai putin de 21 de producatori locali de vin, fiecare cu povestile lui. Poti da mana cu fiecare, poti asista la producerea vinului si, fireste, poti degusta celebra licoare. Asadar, nu e chiar recomandat sa faci turul la volan. Partea buna e ca distantele intre producatorii de vin sunt mici si pot fi strabatute la pas sau intr-o caruta pusa la dispozitie de gazde.

Desi oraselul si-a castigat notorietatea pentru viticultura, amatorii de whisky vor avea o surpriza. In martie 2013, Bain’s Cape Mountain Whisky, o marca produsa local, a primit premiul pentru cel mai bun whisky din cereale din lume.

Wellington ofera o larga varietate de magazine pentru amatorii de chilipiruri, cu multe galerii de arta, targuri de antichitati si ateliere de ceramica. Orasul este laudat pentru serviciile medicale de calitate si, desi pare o localitate mica, in Wellington si-au deschis filiale toate bancile importante din Africa de Sud. De precizat ca nu exista luna din an in care in oras sa nu fie organizat macar un festival de amploare. Cele mai importante evenimente sunt Carnavalul “Ratonului”, in ianuarie, Festivalul Recoltei Vinului, in martie, si “Societatea crizantemelor”, in prima sambata din luna mai, una dintre cele mai vechi expozitii de crizanteme din Africa de Sud. Situat al poalele muntilor,

Wellington se lauda cu aerul sau curat si ospitalitatea locuitorilor. Cazare se gaseste pentru toate buzunarele, dupa cum asigura localnicii.

Wellington (ZA)