Ghid turistic Wilderness

Recomandat pentru: camping, drumetii, laguna, plaja, parcuri, natura

Despre Wilderness

Wilderness este un orasel pe tarmul Oceanului Indian, fiind una dintre cele mai sudice destinatii turistice din Africa de Sud. Statiunea este accesibila in principal cu punct de plecare din orasul George, aflat la doar 15 kilometri distanta.

Wilderness este cunoscut pentru plajele sale fine, cu nisip alb, si pentru numeroasele lagune. Clima este blanda in tot timpul anului, cu temperaturi care variaza intre 10 °C si 28 °C. Zona este fascinanta pentru turisti prin diversitatea peisajelor pe care le ofera. Imaginati-va un spatiu limitat ca intindere in care esti inconjurat deopotriva de rauri, lacuri, estuare, plaje, munti inalti, paduri si campii colorate de flori.

Principalul punct de atractie al zonei este Parcul National Wilderness. Trei lacuri din aceasta rezervatie naturala, Eilandvlei, Langvlei si Rondevlei, legate intre ele prin raul Touw, adapostesc mai multe specii foarte rare de pasari, precum “regele pescar” si “batlanul gri”. De pe plaja, din spatiul numit Dolphin Point, pot fi obervati delfinii si balenele care se joaca la zeci de kilometri de tarm. In zona se afla si podul peste raul Kaaimans, cu a sa cea mai fotografiata cale ferata pe un pod din lume.

Dar Wilderness nu este o destinatie doar pentru amatorii de natura, ci si pentru turistii inclinati spre activitati sportive. Inchiriaza o bicicleta sau o canoe ca sa explorezi zona, incearca sa faci catarari, arunca-te de pe stanci in lacuri sau rauri, fireste, in cadru organizat (acest original sport se numeste kloofing), da-te cu parapanta si cu deltaplanul. Daca esti o fire mai linistita, incearca drumetiile prin padure sau o partida de pescuit. In zona exista si numeroase terenuri de tenis, volei si baschet.

Pentru pasionatii de istorie, Parcul National Wilderness adaposteste mai multe situri arheologice unde au fost descoperite schelete ale primilor umanoizi care au trait pe continent (khoisan), in urma cu circa 60.000 de ani.

Wilderness