Obiective turistice Elbasan

Castelul Elbasan

Castelul Elbasan pare sa fie cel mai important obiectiv cultural care merita vizitat daca ajungeti in aceasta zona. Castelul ofera o marturie datorita importantei sale militare din perioada otomana. Zidul din partea de sud al cetatii este aproape intact in timp ce turnul sud – vestic, a fost construit de sultanul Mehmet al II-lea care a folosite diverse materiale ramase din epoca romana si din...

Baia Turceasca din Elbasan

Baia turceasca este amplasata langa hotelul Skampa. Daca ajungeti in Elbasan si cautati un loc unde sa va petreceti timpul liber si unde sa va puteti relaxa, trebuie neaparat sa incercati baia turceasca. Acesta baie turceasca, care pare sa fi fost extrem de bine pastrata inca din secolul al XIX-lea, ofera o atmosfera umeda si placuta, dar fara a fi sufocanta.

Moscheea Naziresha din Elbasan

Acesta moschee reprezinta un alt obiectiv turistic foarte important din Elbasan, provenind din secolul al XVII-lea, fiind in acelasi timp una din putinele moschei denumite dupa o femeie.

Muzeul Arheologic din Elbasan

Din punct de vedere al culturii, in Muzeul Arheologic din Elbasan sunt expuse colectii arheologice variate care prezinta atat istoria orasului cat si din imprejurimi. Acest muzeu este amplasat pe locul fortaretei vechii cetati si gazduind diverse colectii arheologice. Se pare ca un interes deosebit il au exponatele care apartin culturii iliriene.

Elbasan