Informatii utile Albania

Date generale


Capitala: Tirana
Moneda: Lek (ALL)
Limba oficiala: Albaneza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Musulmani (80.3%), Crestini (18%), Alte religii (1.7%)

Albania este recunoscuta pentru


cultura
arhitectura
cladiri istorice
istorie
puncte de interes
situri religioase
situri arheologice

Informatii utile pentru o vacanta in Albania

Vaccinari. Nu se cer vaccinari, dar este recomandata imunizarea impotriva tetanosului, difteriei, poliomielitei si a hepatiei A.

Vama. Atat la intrarea in tara cat si la iesire se achita o taxa de 10 euro, echivalenta vizei. Pot fi introduse fara taxe articole de uz personal si o cantitate limitata de tigari, tutun, bauturi spirtoase si parfumuri. Este recomandat sa va declarati bunurile de valoare. Se pot introduce 10.000 de dolari declarati la sosire iar daca la iesire depasiti limita declarata, cantitatea depasita poate fi confiscata. Atat introducerea cat si scoaterea monedei nationale este interzisa.

Informatii pentru conducatorii auto

Daca intentionati sa calatoriti cu masina personala sunt necesare permisul de conducere national si certificatul de inmatriculare. De asemenea, trebuie sa aveti asigurare carte verde. Limita de viteza este 40km/h in localitati si 80 km/h in afara localitatii. Este interzis consumul de alcool.

Cand este indicat sa vizitati Albania

Va recomandam sa vizitati aceasta tara in lunile mai, iunie si septembrie, atunci cand temperatura nu este prea ridicata si cand nu este foarte aglomerat.

Temperaturi medii lunare in Albania