Ghid turistic Korce

Korce
Recomandat pentru: -

Despre Korce

Korce este un oras situat in sud-estul Albaniei, dar si capitala regiunii Korce. Din punct de vedere al populatiei este al saselea oras ca marime al Albaniei. Korce este situat la 850 m deasupra nivelului marii si este inconjurat de Muntii Morava.

Vestigiile neolitice descoperite aici, indica existenta asezarii inca din anul 4000 I.H. Orasul modern dateaza de la sfarsitul secolului al XV-lea, dar o dezvoltare semnificativa a cunoscut in jurul anului 1788.

Orasul Vechi din Korce, are un centru istoric bine conservat, cu strazi pietruite si numeroase vile, care au fost construite in secolul XX. Din 1916 - 1920, orasul a fost sub control francez si in cele din urma a fost declarat regiune autonoma.

Korce este considerat locul de nastere al identitatii literare si artistice din Albania, iar farmecul si traditiile orasului continua sa reflecte acest patrimoniu. Arhitectura urbana, cu influente otomane, franceze si aromane, bulevardele largi marginite de pomi si parcuri ample, ofera o experienta cu totul unica in Albania. Pietele orasului, monumentele, moscheele si bisericile (bizantine si otomane), subliniaza importanta acestui oras. Influenta continentala a dus la constructia de vile neoclasice, doua cinematografe celebre si o traditie in arta fotografica si arta in general. Korce a fost cunoscut la un moment dat ca "Parisul de Albania".

De asemenea, Korce este cunoscut si ca oras al muzeelor. Muzeul National de Arta Medievala contine arhive bogate, circa 600 icoane si alte 500 obiecte din piatra, metal si material textil. Muzeul National de Arheologie este, de asemenea, un al muzeu ca atrage numerosi vizitatori. Resedinta pictorului Vangjush functioneaza tot ca muzeu. Ansamblul muzeelor din oras este intregit de Muzeul Bratko si Muzeul Oriental. Orasul gazduieste si Festivalul International de Sculptura in Piatra.

Daca sunteti iubitori de drumetii si trekking, Korce va poate tine ocupati saptamani in sir, prin diversitatea naturala, geologica si biologica, ce se imbina armonios cu istoria si cultura, unice, ale regiunii.

Vizitand Korce, turistii se pot caza la unul din cele cateva hoteluri de patru si cinci stele, existente in oras, sau la pensiuni, cu servicii oferite clientilor, la cele mai inalte standarde.

Restaurantele locale pun la dispozitie conditii excelente de servire a mesei, oferind preparate din bucataria specifica albaneza si din cea italiana.

In Korce se poate ajunge pe cale aeriana, din Europa, folosind cursele inspre si dinspre Tirana, aeroportul fiind situat la circa 175 km nord-vest de Korce.

Korce