Catedrale si biserici

Bisericile din Berat

Biserica Sf. Todhri a fost ridicata in secolul al XVI-lea iar Biserica Sf. Maria, ce gazduieste astazi Muzeul Onufri, dateaza din 1797. Aceasta din urma a fost ridicata pe locul unui lacas de cult din secolul al X-lea. Alte obiective turistice demne de vizitat sunt: Muzeul Etnografic si cele doua geamii din veacurile XV, respectiv XIX. Asadar, cele mai importante cladiri construite intre secolele ...

Moscheea de Plumb din Shkoder

Moscheea de Plumb a fost construita in 1774 de Mehmet Pasa Bushati, avand ca model Moscheea Albastra din Istanbul care, dupa cum puteti observa si din denumirea sa, are un acoperis de plumb. In oras se mai gasesc si alte doua moschei, mai exact amplasate in centrul orasului si care apartin epocii moderne, Moscheea Al-Zamil si Moscheea Noua.

Moscheea Ethem Bey din Tirana

Moscheea Ethem Bey este asezata in partea centrala a orasului, mai exact in Piata Skanderberg. Aceasta a inceput sa fie construita in anul 1794, pe o perioada de 28 de ani iar in anul 1821, Ethem Bey a finalizat lucrarile lacasului de cult. Acesta din urma era fiul lui Mula Beu care practic a pus bazele constructiei. Ea reprezinta una din cele mai interesante obiective turistice din Tirana. A fost...

Moscheea Naziresha din Elbasan

Acesta moschee reprezinta un alt obiectiv turistic foarte important din Elbasan, provenind din secolul al XVII-lea, fiind in acelasi timp una din putinele moschei denumite dupa o femeie.

Sediul Central al Ordinului Sufi Bektashi din Tirana

Ordinul Sufi Bektashi este de origine islamica, fiind fondat in secolul XIII de catre persani si a fost prezent in tinutul Anatoliei si in Balcani. Ritualurile si practicile mistice au cunoscut o sistematizare in secolul XVI, initiatorul acestei schimbari fiind Balim Sultan.De-a lungul timpului, acest ordin a avut intotdeauna o mare influenta atat in randul elitei imperiului otoman, dar si a taranimii.

Biserica Romano-Catolica Sf. Maria din Tirana

Biserica Romano-Catolica Sf. Maria a fost inclusa de Ministerul Culturii din Albania pe lista monumentelor si lacasurilor de cult religios de importanta ridicata. Aceasta lista plaseaza biserica Sf Maria din Tirana in topul obiectivelor religioase din Albania, fiind inclusa in patrimoniul national. Biserica se afla situata in cartierul Surrel din Tirana, si se afla intr-o stare de degradare destul...

Catedrala Ortodoxa Invierea lui Hristos din Tirana

Una dintre cele mai frumoase catedrale din Tirana, Catedrala Ortodoxa Invierea lui Hristos se remarca printr-o arhitectura deosebita, fascinanta. Interiorul este spectaculos, iconografia fiind una remarcabila si foarte bogata.

Catedrala Sfantul Paul din Tirana

Catedrala Sf Paul din Tirana are un aspect modern, neputand fi confundata cu o biserica traditionala. Interiorul deosebit de frumos si arhitectura impresionanta din beton fac din aceasta catedrala un obiectiv pe care e bine sa nu-l treceti cu vederea.Vitraliile infatiseaza personaje marcante ale vietii religioase, cum ar fi Papa Ioan Paul al II-lea sau Maica Tereza.Aceasta apartine de Arhiepiscopia...

Biserica Ortodoxa Sf Prokop din Tirana

Una dintre multele biserici care completeaza patrimoniul religios al orasului Tirana este Biserica Ortodoxa Sf. Prokop. Aceasta a fost construita in anul 1780.

Biserica Sfantului Evanghelist din Tirana

Aceasta biserica ortodoxa din Tirana a fost construita in 1865, dar a fost inchisa in anul 1967. Intre timp, a fost inlocuita de o noua catedrala cu acelasi nume, fiind finalizata in anul 2011.