Obiective turistice Sarande

Castelul Ali Pasa Tepelena din Sarande

Castelul Ali Pasa Tepelena a fost construit in anul 1804. Peretii acestui castel au o grosime de aproximativ 1,6 m iar  denumirea castelului vine dupa numele lui Ali Pasa care s-a nascut in Tepelen. Acest castel prezinta un remarcabil sistem de  aparare.

Castelul Lekures din Sarande

Castelul Lekures a fost construit de sultanul Soliman in 1537. Acesta ofera o adevarata perspectiva asupra portului din Saranda si, in interiorul castelului, veti gasi un restaturant popular care este specializat pe diferite mancaruri locale. Este un sit turistic foarte atragator si magnific pe care merita sa-l viziteze orice turist care ajunge in Albania.

Sit-ul arheologic Butrint din Sarande

Sit-ul arheologic Butrint a fost introdus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO in anul 1992. Mai exact, au fost incluse urmatoarele: Templul Roman, Bazilica Bizantina si Amfiteatru Roman. Acest sit este un important obiectiv turistic pe care niciun vizitator nu ar trebui sa-l ignore. In orasul iliric Butrint arheologii au descoperit biserici paleocrestine, un baptisteriu si opt bai. Aflat...

Sarande